Sabelabel, russisk dyreskat

Sabel, en russisk dyreskat, er en mustelid der hører til den samme dyrefamilie som næringsstoffer og grævlinger. Det er en altædende pattedyr hvis pels desværre er blevet berømt i beklædningsindustrien.

Men frem for alt, som vi fortalte dig, er det en Ruslands biologiske skat. Det bor i hele dette land, hovedsageligt i syd, men dets befolkning strækker sig også over Mongoliet og når øen Hokkaido, i Japan. Hvis du vil vide mere om dette venlige udseende dyr, inviterer vi dig til at fortsætte med at læse.

Hvorfor sabel er en russisk dyreskat

Tirsdag zibellina, da dette dyr er videnskabeligt kendt, er det en skat for Rusland af en grundlæggende grund: det er en af ​​arten vigtigere og mange af det gigantiske land.

Sabelens symbolske karakter

Dette mustelid har beboet regionerne i Rusland siden tidernes morgen. Selv hans eget navn ser ud til at stamme fra de slaviske sprog. Specifikt fra det russiske udtryk zobol, hvilket igen ville føre til ordene zibellin fra fransk og sabel o cebelina fra Castilian.

En sabel sabel

Marta cibelina

Men det er vigtigere for Rusland, fordi det er et af de mest almindelige dyr i landet og derfor et af landene symbolske. Før befolkningen faldt, beboede den både syd og nord for nationen inklusive hele landet Det Europæiske Rusland y Sibirien (selv gennem den nordlige del nåede den så langt som Japan, som vi fortalte dig). Men det var også i Polonia og skandinavisk halvø.

Russerne værdsætter dette dyr så meget, at de i midten af ​​sidste århundrede, da det var ved at blive uddød, genbefolkning af de områder, hvor den boede. Takket være dette er arten i øjeblikket i storslået helbred og har endda spredt sig til større territorier som f.eks bjergene i Østasien og den har mere end femten underarter.

Hvordan er sabel sabel, russisk dyreskat

Det er et lille dyr, der ligner en odder, som det deler en familie med, som vi antydede. Bor normalt i tæt fyr, cedertræ eller birkeskov og mere specifikt i huler generelt tæt på floder. Det er ret stillesiddende, selvom det, når dets mad er knappe, kan gå op til tolv kilometer om dagen på jagt efter næring.

Fysisk har sabelen en lille krop med korte ben og lang hale fuld af rigeligt hår. Mandlige prøver måler normalt omkring femoghalvtreds centimeter, mens hunner sjældent overstiger femogtredive. Tilsvarende vejer førstnævnte ca. to kilo mere end sidstnævnte. Begge har et kort hoved og snude, små ører og lange overskæg. Endelig er hans frakke farvet sort eller brun, lysere om vinteren, selvom der er prøver med lysere hår.

Sabel sabel

Sable Marten med mørkere pels

Sabel skik

Marten kommer normalt ud af sin hule ind tidlige timer på dagen, især i parringssæsonen, som finder sted om sommeren. Under frieri løber mænd og springer omkring hunner og kæmper indbyrdes for at blive accepteret. Når de bliver gravide, varer graviditeten ti måneder, og de har det kuld på tre til syv unge.

De er født med en vægt på ca. femogtredive gram og med lukkede øjne. Det tager omkring en måned at åbne. I løbet af den tid fodres og plejes de af moderen, der giver dem modermælk og derefter mere fast mad, som de genopliver. De forlader hulen tidligt, men når ikke modenhed, før de er to år gamle og bor omkring atten.

Det er et dyr altædende og det lever hovedsageligt af små gnavere, fugle og andre små pattedyr såsom kaniner. Men den spiser også vilde bær og endda fisk, som den fanger med forbenene. Når vinteren nærmer sig, gør den det madindsamling i sin hule for ikke at sulte i kulden.

Den har a kraftig lugt Det tjener både til at fange sit bytte og til at flygte fra rovdyr og endda til at markere dets territorium. Blandt deres værste fjender er tigre, ulve, ræve, los, ørne og ugler.

Sable Marten ligger på et træ

Sable Marten ligger på en træstamme

I naturen kan det være et voldeligt dyr med hensyn til dets opførsel. Og vi siger det på denne måde, fordi prøver er blevet tæmmet. I disse tilfælde har de en føjelig og legende opførsel. Men du må ikke glemme, at det netop handler om vilde dyr og derfor er deres skæbne aldrig at tjene som kæledyr.

Afslutningsvis er sabel, russisk dyreskat, er en af ​​de emblematiske arter i det gigantiske land. Derudover er dets store territorier det habitat, hvor disse venlige udseende dyr er mest rigelige, som har spredt sig til Kina. Marten er så knyttet til Rusland, at den har optrådt i adskillige film, dokumentarfilm og litterære værker, der er lavet eller sat i den nation.


Indholdet af artiklen overholder vores principper for redaktionel etik. Klik på for at rapportere en fejl her.

Vær den første til at kommentere

Efterlad din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret med *

*

*