Iklim Kolombia

Gambar | Pixel

Salah sawijining aspek sing ngagetne para plancong sing kaping pisanan ngunjungi Kolombia yaiku keseragaman iklim ing taun iki. Alesané yaiku negara kasebut dununge ing zona khatulistiwa, mula musim kasebut ora dialami kaya umume negara ing saindenging jagad lan jam nalika srengenge surup utawa tumiba ora owah.

Kolombia minangka negara sing duwe macem-macem macem-macem iklim, wiwit suhu beku nganti iklim tropis. Wis rong musim utama: musim garing (wiwit Desember nganti Januari lan Juli nganti Agustus) lan musim udan (wiwit April nganti Mei lan Oktober nganti November). Nanging ing ndhuwur ora ateges iklim ing Kolombia padha. Nyatane, macem-macem topografi sing apik menehi negara akeh lanskap, lantai termal lan keanekaragaman hayati.

Pancen, amarga macem-macem iki, para pelancong duwe kesempatan kanggo milih wektu paling apik kanggo ngunjungi Kolombia, gumantung yen dheweke seneng panas utawa adhem. Supaya luwih jelas babagan kapan arep lunga menyang negara kasebut, luwih becik sampeyan ngerti babagan suhu sing bisa ditemoni supaya bisa siyap kanggo kahanan apa wae.

Apa iklim Kolombia?

Gambar | Pixel

  • Iklim anget: Ing wilayah kanthi iklim iki, panase ngluwihi 24 ° C, kaya sing kedadeyan ing Pasifik (ing endi sampeyan bisa ndeleng paus humpback) ing pesisir Karibia (ing endi Taman Nasional Nasional Tayrona dununge lan ing endi karnaval populer Barranquilla) lan San Andrés (tujuan kanthi pantai sing apik banget kanggo nyilem lan olahraga olahraga banyu liyane).

 

  • Iklim sing sedheng: Suhu kisaran antara 17 ° C lan 24 ° C ing wilayah kayata Cali (omah pameran Cali sing terkenal) lan ing Medellín (papan ana Pameran Kembang).

 

  • Iklim adhem: Ing wilayah kanthi iklim iki, suhu kisaran antara 12 ° C lan 17 ° C. Iki kedadeyan ing Bogotá, ibukutha Kolombia. Kutha sing nggabungake tradhisi lan modernitas sing dikenal minangka Athena ing Amerika Selatan. Kunjungan penting ing Bogotá yaiku Museum Emas lan penting kanggo sinau babagan peradaban kuna sadurunge Hispanik utawa legenda El Dorado sing misuwur.

 

  • We mandheg: Ing wilayah kasebut, suhu kisaran antara 6 ° C lan 12 ° C. Iki minangka Taman Nasional Nasional Chingaza, sawijining harta karun alam sing ana ing Cordillera Timur ing wilayah Andes ing Kolombia. Spesies kayata kondor, bear Andean lan rusa buntut putih sing manggon ing kene.

 

  • Zona glasial: Suhu ngisor 6 ° C dialami ing kene. Iki kedadeyan ing Sierra Nevada de Santa Marta, sing dununge ing sisih lor Kolombia ing Pesisir Karibia, sing bisa mlaku-mlaku.

Gambar | Pixel

  • Alas tropis: Kanthi suhu sing ngluwihi 27 ° C, alas tropis lembab lan panas. Kaya ngono ing pesisir Pasifik, cekungan Magdalena lan Catatumbo lan Amazon, alas sing paling sugih lan paling biodiverse ing planet iki, ing endi sampeyan bisa nikmati alam sing nyenengake. Udan saya akeh sajrone taun, dadi wulan Maret nalika tekan paling gedhe. Nanging, curah udan minimal antara Juni lan September. Mula, amarga ana udan sing kurang, wulan Juli lan Agustus dadi wektu paling pas kanggo lelungan menyang Amazon.

 

  • Tropis Steppe: Ditondoi kanthi udan langka, suhu dhuwur lan vegetasi winates. Rong conto yaiku ara-ara samun Candelaria ing Boyacá utawa La Guajira, sing ditondoi dening bukit pasir lan lanskap ara-ara samun. Ing kene sampeyan bisa ngunjungi ranchería kanggo nemokake budaya masarakat adat Wayuu.

 

  • Iklim Savannah: Saiki ana ing Orinoquia, Bolívar, Lor Huila lan pusat Lembah Cauca. Ditemokake kanthi musim rendheng lan udan, kanthi vegetasi suketan.

 

  • Cuaca udan asor: Saiki ana ing Caquetá, Vaupés, bagean saka Antioquia lan Córdoba. Udan sing luwih endhek, variasi suhu dhuwur lan vegetasi alas sing kurang kandhel.

Jam pira sing paling apik kanggo lelungan menyang Kolombia?

Gambar | Pixel

Wektu paling apik kanggo lelungan menyang Kolombia gumantung ing wilayah sing pengin dikunjungi nalika plancongan. Negara kasebut duwe keragaman topografi sing gedhe sing bisa dadi macem-macem lanskap, keanekaragaman hayati lan iklim.

Contone, Ing wilayah Andes, wektu paling pas kanggo ngerti papan iki yaiku wulan Juli lan Agustus amarga sajrone wektu iki ana suhu anget lan sawetara udan., sing cocog kanggo lelungan. Ing wektu iki, sampeyan kudu nyandhang sandhangan anget ing koper (amarga wis adhem nalika surup lan wengi bisa adhem). Sampeyan uga luwih becik nggawa tabir surya srengenge, amarga ketinggian wilayah kasebut bisa nggawe sampeyan gampang kobong sanajan suhune ora akeh banget.

Kanggo pindhah menyang kutha-kutha sing dununge ing sekitar Amazon kayata Leticia, wektu sing paling apik yaiku wulan Juli lan Agustus amarga sanajan ana udan, uga panas sepanjang taun ing pesisir Pasifik sisih lor. Kanggo pindhah menyang pantai Pasifik Selatan wulan iki uga paling cocog. Uga, wulan Juni lan September cocog kanggo ngunjungi wilayah kasebut. Antarane Desember lan April minangka wektu paling apik kanggo ngunjungi pesisir Karibia.

Yen sampeyan pengin lelungan menyang Kolombia kanggo nikmati tontonan kembang, mula sampeyan kudu lelungan nalika wiwitan musim udan amarga pungkasane bisa ana banjir ing sawetara wilayah ing negara kasebut. Pengecualian yaiku wilayah ing sekitar Bogotá lan pesisir Karibia.

Semono uga, nalika ngrancang perjalanan menyang Kolombia sampeyan kudu eling yen bakal luwih dhuwur ing negara sing dituju, dadi luwih adhem. Contone, pucuk gunung ditutupi salju ing dhuwure 4.500 meter. Kanthi kabeh informasi babagan iklim Kolombia, sampeyan bakal siyap miwiti petualangan ing negara Amerika Selatan sing apik iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*