Pakaryan saka master Alejandro Obregón

pelukis alejandro obregón

Alejandro Obregon dianggep minangka salah sawijining pelukis Amerika Hispanik sing hebat ing abad kaping-XNUMX. Penciptane wis suwe banget dipuji amarga ana inovasi bergambar sing digawa uga kanggo masalah karyane, sing mesthi ngatasi masalah kontroversial.

Obregón lair ing Barcelona, ​​Spanyol) ing 1921. Nanging, mung umur 6 taun, dheweke banjur manggon ing negara bapakne, Kolombia, bareng kulawarga liyane. Pemudha ditandhani kanthi tetep dawa ing loro negara kasebut uga pirang-pirang perjalanan menyang Amerika Serikat, Prancis lan Inggris.

Latihan seni kasebut ditindakake ing School of Fine Arts ing Boston lan ing Llotja ing Barcelona. Amarga pengaruh budaya lan seni Eropa, pungkasane dheweke manggon ing kutha Cartagena de Indias. Ing kana, Obregón kekancan karo seniman Kolombia sing hebat kayata Ricardo Gómez Campuzano, Enrique Grau, Santiago Martínez utawa wong Kolombia-Jerman Guillermo Wiedemann. Karo sawetara wong, dheweke makarya kanthi raket lan wiwit ngembangake gayane dhewe.

Dheweke uga dadi anggota sing diarani Klompok Barranquilla, sing nggabungake seniman Kolombia utama lan intelektual ing pertengahan abad.

Condor

Kondor minangka salah sawijining motif ambalan ing pirang-pirang lukisan Alejandro Obregón

Ing umur 24 taun, Alejandro Obregón wiwit diakoni sacara nasional kanthi partisipasi ing V Salon Nasional Seniman Kolombia, 1944, nampa ulasan sing paling apik. Pirang-pirang taun mengko, sawise lelungan menyang Eropa tengah, dheweke nggabungake gayane lan dadi wakil paling dhuwur saiki ekspresionisme kiasan ing tanah Amerika.

Ing urip pribadine, dheweke pancen misuwur amarga ningkahan pelukis Inggris Freda sargent, sing dijodohake ing Panama. Mengko dheweke pegatan kanggo omah-omah maneh, wektu iki karo penari kasebut Sonia Osorio, pangadeg Ballet de Colombia. Dheweke duwe putra lanang, Rodrigo Osorio, aktor cne lan televisi kondhang. Semangat kanggo mobil balap lan balap uga tetep ana ing uripe.

alejandro obregon

Foto pelukis sing dijupuk ing taun 50-an, ing gerbang pengabdian Alejandro Obregón minangka seniman Kolombia sing hebat ing abad kaping-XNUMX.

Ing pertengahan taun 70-an dheweke dadi direktur Museum Seni Modern Bogotá.

Alejandro Obregón tilar donya ing kutha Cartagena ing taun 1992, nilarake warisan seni sing apik banget sing bisa dirangkum karo salah sawijining refleksi sing paling misuwur:

«Aku ora percaya ing sekolah lukisan; Aku yakin lukisan apik lan ora liya. Lukisan minangka ekspresi individu lan ana kecenderungan minangka kepribadian. Aku seneng banget karo pelukis sing apik, utamane basa Spanyol, nanging dakkira ora ana sing menehi pengaruh penting kanggo latihan.

Karya paling pinunjul

Iki minangka conto ringkes nanging wakil saka karya gedhe Alejandro Obregón. Pilihan sing cocog karo gaya lan seni seni sing unik:

Kendi Biru (1939) minangka salah sawijining karya paling awal saka artis kasebut, digawe nalika umure isih 19 taun. Iki nggambarake pertunjukan pertama Alejandro Obregón ing jagad avant-garde bergambar. Pirang-pirang taun mengko dheweke bakal pnitaría Potret pelukis (1943), sawijining karya sing dadi kondhang ing kalangan seni Spanyol sing hebat.

Ing wiwitan taun 50-an, gayane Obregón tekan definisi lan kadewasan lengkap. Pengaruh dening el Cubism, master nggawe komposisi seimbang kanthi ajaib sing bisa kita sorot Lawang lan papan (1951), Isih urip ing warna kuning (1955) lan Greguerías lan bunglon (1957).

kekerasan

Violencia (1962), karya sing nggawe Alejandro Obregón dadi pelukis paling pengaruh ing Kolombia ing abad kaping XNUMX

Sawise kadewasan, ana pengabdian, ing dasawarsa 60-an. Alejandro Obregón dadi pelukis paling penting ing negara kasebut, dianugerahi nganti kaping pindho kanthi hadiah pertama kanggo Lukisan ing Balai Nasional. Karya-karya sing nggawe dheweke pangenalan kaya ngono Panganiaya (1962) lan Icarus lan tawon (1966). Karya-karya unggulan liyane wiwit jaman iki yaiku Kapal karam (1960), Wisaya Karibia (1961), Tribut kanggo Gaitán Durán (1962) lan Kapal selam gunungapi (1965).

Sawetara lukisan Obregón duwe konten sosial lan komplain sing apik. Murid sing wis mati y Duka kanggo siswa, kalorone wiwit taun 1957, nguciwani kudeta Gustavo Rojas Pinilla. Ing lukisane, jago kasebut minangka gambaran alegator para diktator.

Ing tahap pungkasan, Alejadro Obregón mboko sithik ninggalake teknik minyak kanggo lukisan akrilik. Iki nyebabake dheweke mbaka sethithik kanggo praktik nglukis ing permukaan gedhe kayata nggawe fasad lan lali karo kanvas tradisional. Pesona iki karo lukisan mural Iki nggawe dheweke nindakake karya sing diakoni banget ing papan-papan lambang kayata gedung Senat Republik utawa Perpustakaan Luis Ángel Arango.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   sarita ngandika

    penggaweane gumun

  2.   Maria Eperanza ngandika

    sing
    lukisan ayu digawe

  3.   JORGE SAENZ ngandika

    Aku adol poster asli iki saben rega $ 50.000 (CONDOR) SIZE PAPER
    COOPERARTS TEL 2767321 BOGOTA

  4.   maria cecilia narik basilio ngandika

    mesthine dheweke urip kanthi istimewa lan misuwur kanthi kerjane selamat kanggo kulawargane

  5.   nararva pink ngandika

    Q PAINTING LUCU