Novena bonus natal, serikat kulawarga

bonus kaping sanga

La Strenna Novena Iku salah siji saka Tradhisi Natal paling penting lan bosok banget Kolombia. Uga misuwur ing negara-negara Amerika Selatan liyane, kayata Venezuela utawa Ekuador. Pentinge ngluwihi fenomena religius, dadi tumindak sosial lan ritual sing ditemtokake kanggo nggabungake kulawarga.

Sajrone Advent, sangang dina (wiwit tanggal 16 nganti 24 Desember, kalebu), kulawarga saka saindenging negara padha kumpul ndedonga bebarengan lan nyanyi lagu natal. Titik pertemuan kasebut mesthi adegan kelairan utawa adegan kelairan, sing ana ing papan sing paling utama ing omah kasebut. Tembung "sanga" asale persis saka sangang dina kasebut. Pambuka emosi kanggo Natal.

Asal-usul Novena Aguinaldos

Tradhisi Katulik sing apik iki lair ing tlatah Amerika, ing jaman kolonial. Sejatine Fray Fernando de Jesús Larrea, agama Franciscan sing lair ing Quito, sing bakal miwiti praktik iki. Kabeh diwiwiti ing taun 1725, sawise diangkat dadi imam. Gagasan ndedonga ing jejere Kelahiran Yesus Bocah sajrone sangang dina sadurunge Natal ditampa dening para penganut.

Nanging, cara kulawarga saiki ngrayakake Aguinaldos Novena ing Kolombia amarga modifikasi sing ditindakake ibu Maria Ignacia, ing pungkasan abad XIX. Dheweke sing menehi pandonga kanthi bentuk kanonik, uga nambah kabungahan, yaiku lagu-lagu sing diselehake ing antarane pandonga lan pandonga.

Nanging, ora ana siji versi Novena de Aguinaldos sing isih urip nganti saiki, nanging sawetara. Sawetara diwaca nganggo basa Spanyol lawas, gaya kuno lan adoh saka sensitivitas jaman saiki, kayata, nggunakake "vos" sing dingerteni. Nanging liyane, wis dimodifikasi kanggo nganyari ukara kasebut menyang basa modern.

Iki apik video makna pandongan Novena de Aguinaldos ing masarakat Kolombia dirangkum kanthi becik:

Kaya sing sampeyan ngerteni, kanggo wong Kolombia, Novena de Aguinaldos ora mung tradhisi religius, nanging uga alasan kanggo nguatake ikatan antarane kanca lan kulawarga. Ing Gastronomi Natal Lan musik dheweke uga ora ketinggalan janjian iki.

Ndedonga Novena

Sanajan nada ati lan karakter sing akrab, Novena de Aguinaldos Minangka upacara sing ngetutake pedoman lan aturan sing wis ditemtokake kanthi cetha. Iki mesthi diwiwiti tanggal 16 Desember lan pungkasan ing wayah Natal. Ing sawetara omah donga sadurunge nedha bengi, dene ing omah liyane mengko ditinggalake.

sangang bonus

Novena Strena dirayakake minangka kulawarga

Gagasan ing ritus iki yaiku kenangan pirang-pirang wulan sadurunge kelairane Yesus, yaiku periode sing pungkasane lair ing Betlehem. Ibu María Ignacia, sing standarisasi cara ndedonga novenas, nggawe urutan ukara kaya ing ngisor iki:

  1. Pisanan ing Pandonga kanggo saben dina, kanthi setya ngetutake teks asli Fray Fernando de Jesús Larrea. Sawise maca iki, ing "Kamulyan kanggo Sang Rama".
  2. Diikuti mengko karo tetimbangan dina. Ana siji kanggo sangang dina.
  3. La pandonga marang Prawan Rahayu teka sabanjure, banjur donga saka sangang Salam Maria (siji kanggo saben nova).
  4. Banjur giliran giliran pandonga marang Santo Yusuf, sing uga diwaca saben dina. Waosan dipungkasi kanthi telung pandonga: "Rama Kita", "Salam Maria" lan "Kamulyan kanggo Sang Rama."
  5. ing Kabungahan utawa gegayuhan tekane bocah Yesus arupi bagean musik paling populer ing novena. Swara maca lagu, sing biasane dijawab karo paduan suara.
  6. Sawise iki teka ing pandonga marang bocah Yesus, sing kanthi cara minangka bagean inti saka nomer sanga. Sawise dheweke, para peserta njupuk kesempatan kanggo nyusun permintaan kanggo bayi Yesus, umume pengin kesehatan lan kesejahteraan kanggo omah lan kulawarga.
  7. Sing nomer sanga rampung karo ukara pungkasan, sing meh mesthi dadi Rama Kita lan Kamulyan kanggo Rama.

Doa lan lagu iki kudu diucapake saben dina sangang dina. Minangka conto sing wis dijelasake ing ndhuwur, iki minangka teks asli Fray Fernando de Jesús Larrea sing diwiwiti saben sesi Novena de Aguinaldos:

«Gusti Allah amal sing tanpa wates, sing nresnani wong liya, saengga sampeyan menehi putra-putri sampeyan janji sing paling apik supaya sampeyan, nggawe manungsa ing rahim Prawan, dheweke bakal lair ing pasungan kanggo kesehatan lan obat. . Aku, atas jenenge kabeh manungsa, matur nuwun kanthi tanpa wates kanggo mupangat kaya ngono; lan kanggo bali marang dheweke, aku nawakake sampeyan mlarat, andhap asor lan kaluhuran liyane kanggo putra sampeyan sing duwe manungsa, njaluk tulung marang kaluhurane, kanggo rasa ora nyaman sing lair, lan nangis sing ditetesake ing pasungan, sampeyan mbuwang ati kita kanthi andhap asor, kanthi katresnan sing murub, lan ngremehake kabeh prekara ing jagad, supaya Yesus sing nembe lahir bisa nggawe bayang-bayang, lan bakal urip ing salawas-lawase. Amin ".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*