Cara nyambung menyang Internet ing Kuba

olahraga ing Havana

Nalika lelungan, nyerah Internet ing jaman iki bisa uga katon ora wajar kanggo kita, nanging amarga sampeyan durung nate ngunjungi Kuba, salah sawijining negara sing surfing ing net nggawe proses, paling ora aneh. Ing jagad iki kita kudu sinau kanggo ndeleng, ngrasakake utawa ngrungokake tanpa mbutuhake elektronik, pulau paling gedhe ing Karibia nggawe sampeyan gampang nyopot lan ngajak sampeyan seneng seneng-seneng liyane. Nanging, yen sampeyan isih pengin nyambung menyang awan ing endi wae sampeyan lunga, aku bakal nerangake kepiye nyambung menyang Internet ing Kuba.

Internet ing Kuba

Ing wulan September 1996, Kuba nggawe sambungan Internet kaping pisanan liwat satelit ing 64 kbit / s. Awakening sing alon kanggo jagad njaba sing ana gandhengane karo sambungan sing teka liwat kabel kapal selam saka Venezuela liwat Laut Karibia sing ora mung nyedhiyakake Kuba, nanging uga negara-negara Karibia liyane kayata Jamaika utawa Trinidad lan Tobago.

Pirang-pirang taun mengko muncul Etecsa, perusahaan telekomunikasi resmi ing Kuba, sing ing 2012 wiwit nyebarake koneksi broadband liwat macem-macem wifipuntos sing disebarake ing 15 kutha paling penting ing negara Kuba, yaiku Havana sing paling entuk bathi nganti 35 wifipuntos sing ana.

Ing Kuba, mung pejabat senior Negara lan perusahaan manca sing duwe sambungan Internet pribadi, bisa diakses liwat liyane kertu kanthi kode gores sing ngemot sajam sambungan Internet kanggo dosis miturut selera konsumen. Alternatif sing rada kontradiktif nalika rega kertu yaiku 1.50 CUC (1.48 euro) kanggo Kuba rata-rata sing gaji dhasar umume 25 CUC.

Ya, nyambung menyang Internet ing Kuba bisa uga, nanging regane rada sithik.

Nggolek wifi ing Kuba

Kajaba sampeyan nginep ing resort Kuba (sing menehi tarif dhewe nalika entuk Wi-Fi), siji-sijine cara kanggo nyambung menyang Internet ing negara mojitos lan salsa yaiku niru wong Kuba.

Perkara pisanan sing kudu sampeyan lakoni yaiku menyang titik Eteca, sing kudu ngenteni antarane setengah jam lan jam kanggo njupuk kertu Internet 1.50 CUC (aja lali paspor nalika tuku). Sawise entuk kertu, gores kode banjur lebokake ing kothak jaringan Etecsa Wifi. Yen wis rampung, konter bakal nuduhake sampeyan yen sampeyan duwe wektu lan pira jumlah sing wis dikonsumsi.

Kadhangkala sambungan gagal nanging biasane cukup efisien. Ing wektu sing padha, coba mateni Wi-Fi nalika rampung sesi amarga yen counter bisa terus nambah yen terus nyambung menyang poin Wi-Fi liyane tanpa sampeyan ngelingi. Minangka tips pungkasan, coba refresh situs web www.nauta.com yen kertu sampeyan entek lan sampeyan bakal ngetik kode anyar, amarga kadang kode "sesi wektu" bisa tetep sedina muput.

Yen sampeyan ora rumangsa antrian ing titik Etecsa, sampeyan uga duwe pilihan tuku kertu saka salah sawijining PKL dheweke ngenteni tuku pirang-pirang tukang sihir lan nyebar. Penjual iki biasane ana ing wifipuntos (sampeyan bakal ngenali yen sampeyan ndeleng kabeh wong sing ndeleng ponsel) lan dheweke adol nganti 3 utawa malah 4 CUC.

Masa depan sing janjeni

Sanajan jaringan Internet Kuba dudu jaringan paling maju ing saindenging jagad, Negara iki lagi proses ngembangake broadband ing saindenging negara. Ing wulan Desember 2016, Google mlebu kontrak karo Etecsa kanggo mbangun server ing pulau kasebut bebarengan, miwiti proyek pilot ing wilayah Old Havana. Nyatane, kira-kira iku ing taun 2020 50% wong Kuba bisa duwe sambungan Internet.

Nanging aku takon marang aku: apa kita butuh banget Internet nalika lelungan menyang negara liya? Mungkin ora, nanging isih bisa nolak filter Instagram lan nganyari tembok Facebook. Wektu sing ilang, luwih becik kita investasi kanggo nemokake keajaiban pulau Kuba sing masarakat, kutha kolonial lan pantai impen ngajak sampeyan mateni ponsel lan nikmati kanthi cara sing beda lan santai, urip luwih akeh saiki.

Petualangan sing dakkarepake bisa sesambungan karo sampeyan sajrone sawetara minggu kepungkur.

Apa sampeyan minangka salah sawijining wong sing kudu terus nyambung menyang Internet nalika lelungan?

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Alejandro ngandika

    Situs sing apik banget !!!!