Informasi babagan Kuba

mobil khas khas

Kapan sampeyan mikir babagan Kuba, lanskap sing subur, pantai apik, wong sing ceria lan grapyak, uga adat istiadat lan tradhisi Kuba sing wis akeh sing ngerti. Nanging sanajan sampeyan dudu kaping pisanan nalika lelungan menyang negara Karibia iki, luwih becik sampeyan menehi informasi lan sinau babagan pulau iki sing apik. Mula, ing ngisor iki kita nuduhake informasi babagan Kuba lan sawetara fakta penasaran babagan Kuba.

Kasunyatan penasaran babagan Kuba

dalan cuba nganggo gendera

Kanggo mriksa kanthi cepet ing kasunyatan sing kepengin weruh Kuba, kita bakal fokus ing sawetara aspek kayata sejarah, pangembangan lan informasi liyane babagan Kuba sing bakal migunani kanggo sampeyan.

Sejarah Kuba

kothak karo informasi babagan Kuba

  • Sampeyan bisa uga ora ngerti, nanging jeneng resmi Kuba yaiku "Republik Kuba", sing sabanjure digawe saka Pulo Kuba, Isla Juventud lan sawetara kepulauan sing luwih cilik.
  • Pelancong sing asring bola-bali nyebut Cuca minangka "El Caimán" utawa "El Cocodrilo", umume amarga kepiye wujude yen dideleng saka tampilan udara.
  • Amarga ekstensi wilayah, Kuba dianggep minangka pulo paling gedhe ing Karibia, awit jembaré 110.860 km².
  • Ora mung iku, Kuba nduwe luwih saka 11 yuta jiwa, dadi pulau paling padhet nomer loro ing Karibia, uga pulo nomer XNUMX sing paling padhet ing saindenging jagad.
  • Liyane saka kasunyatan menarik saka Kuba yaiku pedunung pertama yaiku India Amerika sing dikenal kanthi jeneng Ciboney. Dheweke hijrah saka Amerika Selatan, dene Taíno teka saka Hispaniola ing abad kaping XNUMX Masehi lan Guanajatabeys sing ana ing sisih kulon Kuba nalika wong Eropa pisanan teka.
  • Christopher Columbus teka ing pesisir sisih lor Kuba tanggal 28 Oktober 1942, cedhak banget karo sing saiki diarani Bariay, ing Provinsi Hoguín. Nalika semana, Columbus negesake Pulo Kuba kanggo Kerajaan Spanyol sing anyar.
  • Sanajan ora ana kepastian babagan iki, dipercaya manawa jeneng Kuba asale saka basa Taíno. Terjemahan sampeyan sing paling cedhak "Papan sing subur subur" (cubao) utawa "papan sing apik" (coabana). Uga dipercaya manawa Christopher Columbus milih Kuba sawise Ciudad Cuba ing Portugal.
  • Padunungan Spanyol kaping pisanan ing Baracoa didegake dening Diego Velázquez de Cuéllar ing taun 1511.

Pangembangan Kuba

nggambar gambar

  • La Habana iku kutha sing paling akeh pedunung ing Kuba Kanthi luwih saka 2 yuta jiwa, iki uga nomer siji sing paling akeh pedunung ing Karibia. Kutha iki minangka ibukutha Kuba, lan ing kana dununge papan sing paling dhuwur ing antarane Negara lan Pamrentah Kuba.
  • Amarga pangembangan Pulo minangka Koloni Spanyol, pedunung asli Kuba mudhun kanthi cepet, umume minangka akibat saka penyakit, uga kahanan keras sing ana ing abad sabanjure.
  • Akeh abdi Afrika sing diimpor menyang Kuba kanggo nggarap tebu lan kebon kopi. Asile, Havana dadi papan peluncuran armada tahunan kanthi bandha menyang Spanyol saka Peru lan Meksiko.
  • Kuba tetep dadi jajahan Spanyol nganti taun 1898, sanajan nganti limang présidhèn sing beda nyoba tuku Pulo iki antara taun 1845 lan 1898. Nyatane, Presiden McKinley nawakake 300 yuta dolar kanggo tuku Kuba, sadurunge Amerika nyerang nalika Perang Spanyol-Amerika 1898.
  • Kuba entuk kamardikan sawise dikalahake Spanyol ing Perang Spanyol-Amerika. Sanajan kasunyatan lan berkat Prajanjian Paris, Amerika Serikat tetep nguwasani pulau kasebut dadi protektorat ing Januari 1899 lan ndawakake kontrol nganti taun 1902.

Kasunyatan luwih penasaran babagan Kuba

castro fidel

Kita bakal mungkasi artikel kasebut kanthi papat kasunyatan penasaran babagan Kuba sing sampeyan kudu ngerti:

  • Ing taun 1959, Fidel Castro katon ing adegan kasebut minangka bagéyan utama ing tentara pemberontak revolusioner komunis sing pungkasane bakal nggawa dheweke menang. Wiwit wektu kasebut, pamrentah otoriter Fidel Castro bakal suwene 50 taun, nganti Februari 2008, nalika dheweke dipeksa mundur saka jabatan kasebut amarga komplikasi kesehatan.
  • Presiden Amerika Serikat, Dwight David Eisenhower, nyetujoni ing taun 1960, rencana CIA kanggo nyepetake lan nglatih klompok pengungsi Kuba kanthi tujuan nggulingake pamrentahan Castro. Invasi Bay of Pig sing misuwur kedadeyan tanggal 14 April 1961. Ing wektu kasebut, udakara 1.400 pengungsi Kuba sing mlebu ing Teluk Babi, nanging dheweke gagal nyoba kanggo nggulingake Pamrentah.
  • Ing Kuba, kabeh warga sing umure luwih saka 16 taun lan sing durung diukum amarga tumindak pidana bisa milih. Pemilihan pungkasan sing dianakake ing Kuba yaiku tanggal 3 Februari 2013, pemilihan sabanjure yaiku ing taun 2018.
  • Raúl Castro, sing saiki mrentah Kuba, ngumumake yen dheweke bakal ninggalake jabatan kanggo taun 2018, ing pungkasan masa jabatan 5 taun saiki.

Apa sampeyan ngerti luwih lengkap kasunyatan sing kepengin weruh Kuba Apa sing bisa ditambahake karo apa sing wis dakkandhani? Nyritakake babagan pengalaman sampeyan lan tulungake kanggo ngembangake informasi babagan Kuba.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Mariam ngandika

    Cristobal Colon tekan Kuba taun 1492 dudu taun 1942 hahaha, salam

  2.   Putlockerykam ngandika

    Periode TV 2019-20 wis dadi taun paling angel lan uga paling akeh. Ana macem-macem pilot wiwitan sing apik tenan, uga sawetara reboot / revival ing lapangan kerja. Nanging kaya pratelan, "Metu karo sing lawas, kalebu sing anyar." Nalika sawetara koleksi rampung ing cathetan dhuwur sing wis direncanakake, lan seimbang, macem-macem umur nyata nuduhake sithik nyuda nalika pembangunan ora suwe. Dadi, sayang, ing ngisor iki minangka dhaptar kabeh TELEVISION sing ditampilake sing bisa pamitan kanggo taun iki.

    Temokake aku ing