Tips kanggo lelungan menyang Kuba

© AlbertoLegs

Sajrone telung minggu kepungkur, aku kelangan dhewe ing salah sawijining negara sing paling dudu dikunjungi: sing ayu Kuba, pulo paling gedhe ing Karibia, sing salsa lan rumba urip bareng, yaiku mojitos lan habanos; Pulo sing kabeh pengin lelungan mikir kanthi salah, mula bakal mandheg dadi asli. Aja lali iki tips kanggo lelungan menyang Kuba sajrone sawetara wulan sabanjure.

Dokumentasi lan nyiyapake lelungan

Kanggo lelungan menyang Kuba, sampeyan butuh dokumen sing beda supaya bisa ngatur petualangan anyar iki uga ora bisa uga nemoni masalah nalika tekan negara kasebut. Syarat kanggo mlebu yaiku:

  • Paspor sing valid.
  • Visa kanggo lelungan menyang Kuba. Sampeyan bisa njaluk ing Agensi Onlinetours kanggo 22 euro.
  • Asuransi plancongan: dheweke ora njaluk sampeyan ing bandara, kaya sing diklaim, nanging bakal migunani yen ana musibah.
  • Tiket tiket sampeyan.
  • Ing perkara singgah ing negara liya, mesthi priksa manawa sampeyan butuh dokumentasi tambahan. Ing kasusku, nalika mampir ing Kanada, aku kudu njaluk ETA, nomer sing bakal diketik utawa ditransfer liwat negara kasebut.

Minangka saran komplementer, coba njupuk barang-barang dhasar kayata sunscreen utawa obat-obatan kanthi format mini, amarga ing wilayah tartamtu Kuba, yen ngerteni sampeyan minangka turis, sampeyan bisa ngisi biaya 20 euro kanggo sebotol losion suntan.

Mata uang ing Kuba

Sistem ekonomi Kuba paling penasaran, amarga duwe rong jinis mata uang: peso Kuba (utawa CUP) biasane digunakake dening warga lokal, lan peso sing bisa diowahi (luwih dikenal minangka CUC), umume fokus marang turis. 1 CUC padha karo 0.95 euro, nanging malih dadi 26.5 CUP, mula prabédan antara loro mata uang nasional paling ora penting. Ing sebagian besar turis Kuba, sampeyan kudu nggunakake CUC, nanging yen sampeyan pengin pindhah kaya lokal, sampeyan bakal bisa nggunakake CUP, luwih-luwih nalika njupuk transportasi umum utawa mangan ing restoran sing adoh saka sirkuit turis.

Akomodasi ing Kuba

Wiwit Kuba lan Amerika Serikat miwiti rundingan anti-blokade sing malu-malu, akeh hostel lan apartemen sing disewa wiwit kolaborasi karo perusahaan kayata Hostelworld utawa AirBnB. Nanging, tawaran hotel ing Kuba terus dipérang dadi rong jinis: resort utawa hotel mewah, utamane ing kunci lan wilayah kayata Varadero, lan omah pribadi, omah sing dikelola wong Cuban dhewe sing regane saben kamar dobel udakara udakara 25 CUC saben wengi. Yen sampeyan pengin menehi saran, pilih opsi pungkasan iki, amarga bakal ngidini sampeyan ngrasakake pengalaman Kuba sing murni kanggo nyimpen sawetara CUC.

Mlaku ngubengi Kuba

Ana sawetara opsi kanggo ngubengi Kuba: sing pertama, sing paling kepenak yaiku nganggo mobil bareng (sampeyan bisa nyewa ing bandara). Pilihan liyane yaiku lelungan nganggo bis liwat Viazul, perusahaan sing ngatur rute wisata utama liwat Kuba, sanajan aku nyaranake tuku tiket paling ora loro utawa telu sakdurungeminangka kendaraan isi cepet. Pilihan nomer telu yaiku kanthi taksi sing dituduhake: sampeyan tekan stasiun Viazul lan takon karo sopir taksi, sing mesthi wis "direkrut" pihak liya sing minat, yen bisa lelungan menyang tujuan sing sampeyan goleki. Pilihan iki bisa uga luwih murah tinimbang nunggang bis, nanging iki cara sing luwih cepet lan luwih efisien kanggo tekan papan tartamtu.

Apa sing kudu dideleng ing Kuba

Lurung-lurung ing Trinidad. © AlbertoLegs

Kuba luwih gedhe tinimbang umume sing dipikirake, mula, yen sampeyan lelungan rong minggu ing saindenging pulau, luwih becik fokus ing Kuba sisih kulon utawa wétan, amarga lelungan bis sing dawa bisa mbutuhake akeh wektu. Miwiti ing La Habana, terus menyang sisih kulon lan mogote saka Viñales, cradle cerutu Kuba, lan terus warna-warni TrinidadIng sisih kidul, sampeyan bakal entuk luwih saka seminggu. Pilihan sing paling apik kanggo ngrampungake penginapan yaiku kunjungan menyang R sing ora dingerteni lan kolonialemedios (amarga cedhak karo Cayo Santa María) lan combo Matanzas-Varadero sadurunge bali menyang Havana. Yen sampeyan nginep sewulan, sampeyan bisa ngrampungake rute sing padha karo panggonan kaya kutha Camagüey lan Santiago de Cuba, ing sisih wétan, utawa sifat propinsi Baracoa sing nyenengake.

Kuba lan Internet

Akeh wong sing seneng ngerti manawa kita bisa nyambung menyang jaringan sosial lan kothak mlebu kapan wae sing dikarepake sajrone lelungan; Nanging, ing Kuba entuk koneksi Internet pancen pantes disebutake kanthi kapisah. Etecsa, perusahaan telekomunikasi resmi Kuba, nyebarke kertu ngeruk kanthi kode sing bakal diketik ing seluler lan kanthi mangkono bisa ngakses Internet. Masalahe ana ing antrian dawa sing kudu digawe ing titik Etecsa kanggo tuku kertu lan, kaping, sambungan jaringan alon. Untunge, Google cepet-cepet mlebu kontrak karo Etecsa ing pungkasan taun 2016 kanggo nginstal server ing pulau kasebut lan nyepetake proses ing Kuba sajrone sawetara wulan sabanjure.

Wong Kuba

Pendhudhuk Kuba minangka salah sawijining sing paling anget sing ditemokake ing lelunganku. Akeh sing bakal nyoba entuk mupangate yen sampeyan pindhah menyang sirkuit wisata, ya, nanging ora bakal nyuda pesona saka jinis lan perawatan sing ramah sing mesthi boros. Dadi, Kuba minangka negara sing aman banget, supaya sampeyan bisa mlaku sawayah-wayah, mesthi wae, lumaku kanthi akal sehat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*