Taman Nasional Timanfaya

Taman Timanfaya

Taman Nasional Timanfaya

Taman Nasional Timanfaya, dununge ing Pulau Canary saka Lanzarote, unik ing negara kita amarga wis kanthi geologis. Iki tegese dibentuk minangka asil saka letusan gunung geni sing ana ing pulau kasebut ing saindenging abad kaping 1730, khusus ing taun 1736 lan 1824, sanajan uga rampung karo kedadeyan ing taun XNUMX.

Amarga iku, mula dadi malang sing misale jek saka planet liyane amarga vegetasi langka, watu sing atos, macem-macem warna sing diwiwiti saka oker nganti oranye liwat abang utawa ireng lan garis pesisir sing tiba-tiba didominasi gunung geni. Nanging kabeh iki uga menehi kaendahan unik. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Taman Nasional Timanfaya, sampeyan ngajak sampeyan tindakake.

Sejarah sithik Taman Nasional Timanfaya

Ing tanggal 1730 September XNUMX, jeblugan vulkanik sing hebat diluncurake ing Lanzarote sing selawase ngowahi morfologi pulau kasebut. Yen kita kudu precaya karo pandhita Lorenzo Curbelo Kab, nyekseni kedadean kasebut, "Udakara jam sepuluh bengi, bumi mbukak rong liga saka Yaiza lan sawijining gunung raksasa munggah saka usus ing bumi".

Kasunyatane yaiku sangang kutha ngilangi ing salawas-lawase lan lahar terus nyebar luwih saka enem taun kanggo nutupi seprapat pulau lan ngisi dataran kasebut kanthi awu vulkanik.

Wis ing taun 1824 ana jeblugan anyar sing nyebabake gunung geni kasebut Tinguaton, saka geni y Wong nalika micu a paceklik elek ing Lanzarote amarga ninggalake tanah sing ora bisa ditandur.

Ing taun 1974 ing Taman Nasional Timanfaya, sing manggoni meh seket loro kilometer persegi ing sisih kidul-kulon pulo kasebut. Iki minangka salah sawijining sing paling kerep dibukak ing Spanyol Taman Nasional Picos de Europasaka Sierra de Guadarrama lan sing saka Sinau, ing pulau Canaria saka Langkawi.

Pusat Pengunjung

Pusat Pengunjung Timanfaya

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Taman Nasional Timanfaya

Taman Lanzarote iki duwe luwih saka rong puluh lima gunung geni, sawetara sing isih aktif. Nyatane, ana papan ing wilayah kasebut sing tekan satus rong puluh derajat Celcius ing lumahing lan nganti nem atus udakara udakara limalas meter. Nanging, tanpa ragu-ragu maneh, kita bakal nuduhake sing paling apik ing Taman Nasional Timanfaya.

Pengunjung lan Pusat Interpretasi

Ana ing Noda putih lan menehi saran supaya sampeyan ngetik sadurunge miwiti riko menyang taman. Amarga dheweke bakal menehi kabeh program audiovisual babagan kasunyatan wilayah kasebut. Lan sampeyan bakal bisa mirsani sing apik banget geysers, sing ngusir banyu sing nggodhok saka usus ing bumi, uga demonstrasi liyane. Contone, carane vegetasi kobong mung kanthi ngenalake sawetara sentimeter menyang lemah. Mlebu menyang pusat iki gratis.

Gunung Geni

Sampeyan bakal tekan taman liwat Taro de Entrada, ing endi sampeyan mbayar biaya kunjungan sing kalebu parkir lan, sing paling penting, tur bis (ing bus kanggo nyetel kita nganggo tembung Kanada) dening Rute Volcanoes. Bagéan saka telpon Hilario Islet lan lelungan liwat papan awu utawa ditutupi lumut putih. Iku loro saka ewu variasi lanskap sing bakal sampeyan deleng ing rute iki. Nanging bisa uga luwih penting yaiku gunung geni patbelas sing mbukak, saka Ketel Timanfaya nganti Lembah Ketenangan ngliwati Gunung Geni utawa Kaldera Jantung Cilik.

Gunung Geni

Gunung Geni

Warung unta, sing paling khas ing Taman Nasional Timanfaya

Tanpa mangu-mangu, kegiyatan sing paling populer ing taman kasebut yaiku mlaku-mlaku kanthi singkat ing mburi unta ing iring kidul Timanfaya. Ora murah nanging pengalaman sing beda kanggo sampeyan supaya bisa menehi kesaksian amarga ana fotografer sing nggawe immortalisasi gambar kasebut. Uga, ing wilayah iki sampeyan bisa ndeleng sing sithik museum etnografi bab urip ing taman.

Rute Termesan

Kanggo nindakake tur iki, sampeyan kudu milih sadurunge. Sawetara mobil bakal nggawa sampeyan saka Pusat Pengunjung menyang wiwitan lelungan. Iki mlaku kanthi mlaku, sanajan dawane mung telung kilometer. Sajrone demo sampeyan bakal weruh kombinasi tetanèn tradisional lan gunung geni kayata Pegunungan Hernandez y Angkeruga tlaga lahar bab pisanan lan jameos utawa bukaan tabung vulkanik sing disebabake ambruk atapé.

Rute Pesisir

Kita nulis kanthi jamak amarga ana loro, siji luwih cendhek lan liyane luwih dawa, nanging kalorone bisa mlaku. Sing pertama, mung rong kilometer, bakal nggawa sampeyan saka kutha Teluk nganti Pantai Paso ngubengi tebing pesisir sing nyengsemake sing muncul sawise jeblugan abad kaping XNUMX lan XNUMX lan ngerteni pulau-pulau sing kawangun dening lahar.

Kerucut vulkanik Timanfaya

Kerucut vulkanik ing Timanfaya

Kanggo bagean kasebut, rute paling dawa suwene sangang kilometer lan sampeyan bisa nyewa pandhuan. Kasunyatane, sampeyan saranake sampeyan nindakake amarga wilayah sing angel lan angel. Sampeyan uga bisa ndeleng tebing lan pulau sing apik banget sing ditutupi lava sing kontras karo vegetasi bagean sing paling dhuwur. Garis pesisir sing ndawuhi cembung saka Janubio nganti Caleton saka Jiwa. Yen sampeyan pengin nindakake rute iki, aja lali nggawa sandhangan lan sepatu sing nyaman, bisa dipangan lan diwenehi banyu.

Apa wektu paling apik kanggo ngunjungi taman

Lanzarote ngaturake a iklim subtropis, kanthi suhu anget sepanjang taun. Ing musim salju, dheweke arang mudhun ing limalas derajat, nalika musim panas gampang ngluwihi patang puluh taun. Iki uga a cuaca garing kanthi udan rata-rata mung rong atus milimeter saben taun. Nanging, Taman Nasional Timanfaya, sing dununge ing sisih kidul-kulon pulau kasebut, duwe suhu rada ngisor lan mulane luwih nyenengake.

Akibate, kapan wae ing taun iku luwih becik sampeyan ngunjungi wilayah kasebut. Nanging, ing mangsa panas bisa uga akeh turis lan cukup panas. Mula, saran kita supaya sampeyan mlebu musim semi utawa musim gugur supaya luwih tenang lan luwih seneng ngrasakake pemandangan sing apik iki.

Carane njaluk Taman Nasional Timanfaya

Pulo Lanzarote mung duwe siji bandara, ing Cesar Manrique, dijenengi sawise artis lokal sing hebat sing nggawe kesan sing apik Jameos del Agua, keajaiban pulau liyane. Penerbangan nasional lan internasional uga teka ing aerodrome lan cedhak banget karo ibu kota, Karang, uga kutha wisata ing Puerto del Carmen y Costa Teguise.

Ditch Camel sing diarani

Selokan unta

Sawise sampeyan ing Lanzarote, sampeyan ora bakal duwe transportasi umum kanggo tekan Taman Nasional Timanfaya. Rong cara kanggo nindakake iki yaiku nyewa a tamasya diatur (ana akeh ing pulau) utawa nyewa kendharaan.
Yen sampeyan milih opsi pungkasan iki, sampeyan kudu mbukak dalan LZ-2 banjur pindhah menyang LZ-67, sing bakal langsung menyang Pusat Interpretasi. Saliyane, dalan LZ-30 lan LZ-46, sing ana gandhengane karo LZ-56 lan LZ-58, uga mbukak liwat taman kasebut. Pilihan liyane yaiku njupuk a taxi, nanging bakal larang regane.

Nginep ing endi

Taman Nasional Timanfaya ora nduwe hotel. Mula, luwih becik sampeyan tetep ing salah sawijining lokasi wisata utawa ing ibukutha dhewe.

Nanging, yen sampeyan seneng, sampeyan uga bisa tetep manggon ing desa cilik Yaiza, sing ana ing ngarep lawang taman lan duwe sawetara hotel. Yen sampeyan milih alternatif iki, disaranake sampeyan ngunjungi Monumen Alami Los Ajaches, formasi vulkanik sing nyengsemake kanthi umur luwih saka sewelas yuta taun lan dununge ana ing antarane Punta del Papagayo lan Playa Quemada.

Endi sing dipangan: sawetara panganan khas

Nanging, taman kasebut duwe restoran. Apa sampeyan mutusake mangan utawa milih ing papan liya ing pulau kasebut, disaranake sampeyan nyoba panganan sing misuwur kaya panganan Kentang remuk karo mojo, nanging uga wong liya sing kurang dikenal ing njaba Lanzarote.

Mangkono, ing sancocho, sup saka umbi, sayuran lan daging; ing tollos ing saos, sing digawe nganggo potongan dogfish sing garing ing srengenge; ing macet, padha karo sing sadurunge, lan godhok kanaria, versi pulau saka rebusan Madrid, mung uga duwe kacang buncis lan nanas, tanduran sing jamu padha karo jagung.

Sepiring suci

wong suci

Kabeh mau tanpa lali karo leluhur gofio, sabenere tepung gedang sing disiapake karo banyu lan uyah, uga iwak. Minangka kanggo panganan cuci mulut, sampeyan bisa nyoba bienmesabe, sing disiapake karo madu, kuning telur, kacang almond lan gula ing lemah lan disedhiyakake nganggo ilat kucing, utawa frangollo, panganan cuci mulut susu, glepung, jeruk nipis, almond, gula, kayu manis lan kismis. Pungkasane, kanggo ngombe, sampeyan bisa duwe anggur saka Lanzarote, sing duwe sebutan asal usul.

Kunjungi Aturan Taman Nasional Timanfaya

Pungkasan, kita ngelingake sampeyan manawa Taman kasebut tundhuk ekosistem sing rapuh banget lan amarga iku nuntut norma sing kaku banget kanggo pengunjung. Antarane, ing ngisor iki dilarang: ngrusak utawa njupuk watu vulkanik, sirkulasi utawa parkir ing sanjabane papan sing wis ditemtokake kanggo tujuan kasebut, ninggali jinis sampah utawa jinis koleksi tanduran sing nggawe lanskap.

Ing kesimpulan, Taman Nasional Timanfaya minangka papan sing unik ing Spanyol konformasi vulkanik. Nanging, sing paling penting, amarga nalika ngunjungi, sampeyan kayane wis pindhah menyang planet liya. Kabeh penasaran geologis kayata geyser bakal diterangake ing sajrone Pusat Interpretasi banjur sampeyan bisa ngunjungi papan kaya Gunung Geni, las Calderas Blanca lan Corazoncillo utawa Pegunungan Hernández lan Encantada. Yen sampeyan isih durung ngerti Timanfaya, manawa ngunjungi. Sampeyan bakal kaget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*