Danau Plitvice: Kroasia Dongeng

Plitvice Lakes

Ing tengah-tengah Kroasia, ana papan sing bakal ngluwihi impen sing paling apik: gunung sing ditutupi wit beech, tlaga biru langit lan air terjun sing nyengkuyung sampeyan kelangan rasa ngumbara sing unik. Aja kantun tur kita ing Taman Nasional Danau Plitvice.

Perkenalan singkat Plitvice Lakes

Air Terjun ing Plitvice Lakes National Park Kroasia

Yen sampeyan mampir ing Wilayah Lika, ing sisih wétan tengah Kroasia, sampeyan bisa uga kaget. Sampeyan bisa nyebrang jembatan dongeng lan nemokake iwak cilik sing nglangi banyu kanthi warna biru sing luar biasa, warna sing kayane biasane dadi impen. Lan yen sampeyan ndeleng, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa tlaga mung wiwitan, ana pirang-pirang gunung lan jurang sing ditutupi tanduran lan air terjun sing muncule saka endi wae. Sugeng rawuh ing Taman Nasional Danau Plitvice!

Wis wara-wara Taman Nasional ing taun 1949 lan milih Situs Warisan Dunia dening Unesco ing taun 1979 kanthi ekstensi sing dikepengini ing taun 2000, Taman Nasional Plitvice Lakes minangka salah sawijining daya tarik alam nalika sampeyan liwat negara ajaib sing diarani Kroasia.

Area nganti 30 ewu hektar sing 22 ewu total ditutupi alas, sanajan wilayah sing bisa dituju wong lelungan kalebu udakara 8 kilometer persegi. Seneng banget kanggo pangertene wong-wong sing teka ing Kroasia nggoleki gambar sing ngluwihi kabeh sing diarepake.

Dianggep minangka salah siji saka papan sing paling apik ing donya (nyatane, dheweke dadi calon kanggo dadi salah sawijine Pitu Kaajaiban Alam ing Jagad), Plitvice Lakes National Park ngemot nganti 16 tlaga lan 92 air terjun, sanajan 90% vegetasi kalebu khas beech.

Taman unik sing ngajak sampeyan njupuk nganti pitung rute tematik sing bisa dadi pandhuan paling apik nalika nyasar ing swarga ing Bumi.

Kunjungi Taman Nasional Plitvice Lakes

Danau Plitvice Ndhuwur

Nalika ngunjungi Tlaga Plitvice, rong kutha dhasar sing paling cedhak yaiku Zagreb, dununge 138 kilometer, lan Zadar, 150 kilometer. Loro-lorone papan kasebut apik nalika budhal menyang taman, bisa uga nganggo bis (BusCroatia lan tiket tur udakara 20 euro iku pilihan sing apik) utawa kanthi nyewa mobil, amarga jarak kasebut ditutupi sajrone 2 jam lan ing taman kasebut bisa uga taman

Jam taman alami wiwit jam 8 esuk nganti jam 6 sore, mula njaluk dhisik ing wayah esuk disaranake, utamane yen sampeyan pengin golek papan ing parkiran lan nyimpen garis dawa.

Miturut wektu paling apik kanggo ngunjungi Plitvice LakesIki musim semi utawa musim gugur, sing pungkasan utamane amarga tontonan warna sing diduweni wit beech.

Lan stasiun kasebut uga ana gandheng cenenge karo kapasitas, nanging uga rega taman kasebut. Yen sampeyan mutusake ngunjungi ing mangsa rendheng, antarane Oktober lan Maret, regane 55 kuras Kroasia (7.50 euro), lan ing wulan April, Mei, Juni lan September regane 110 kuras (14.80 euro) lan ing Juli lan Agustus 180 (24.22 euro).

Taman kasebut Duwe loro lawang mlebu lan tiket kasebut kalebu plancongan ing Danau Kozjak, tlaga sing paling penting ing kompleks kasebut, uga akses nganggo sepur bagean kasebut nganti rong akses. Sabanjure, peta indikatif sing diwenehake nalika sampeyan mlebu ing ngarsane kalebu pitung rute sing bisa ditindakake gumantung saka wektu lan obyek wisata sing pengin sampeyan kunjungi.

Ing kasus milih entri kapisan, sampeyan bakal bisa mlaku ing antarane tlaga ing sisih ngisor sing paling ngisor nganti pucuk ing grojogan Kali Plitvice, kanthi dhuwure 78 meter cukup apik. Kanggo bagean kasebut, entri nomer loro luwih fokus ing tlaga ndhuwur, sing nyorot Proscansko, sing paling dhuwur, utawa air terjun Labudovacpor, sing apik banget. Ing kasus apa wae, sepur sing wis kasebut sadurunge ngidini kita ngubungake loro-lorone lawang utawa menyang sing dipilih.

Salah sawijine tlaga Plitvice

Sawise mlebu, sampeyan mung kudu siyap-siyap ngrasakake lanskap gaib ing endi air terjun metu saka kabeh sisi, tlaga mbangkitake biru lan alam sing kebanjiran kanthi ewu nuansa sing memikat.

Kunjungan menyang gedhe tenan Lake Plitvice, sing utama, ing endi kapal listrik sing misuwur plow, utawa kesasar ing kasepen sing diundang dalan-dalan kayu sing ngubengi taman, ngidini sampeyan ndeleng tlaga sing penting.

Tetep ing taman

Lake in Plitvice

Saka Dubrovnik, jarak menyang Plitvice Lakes yaiku 400 kilometer, mula ide kasebut nginep ing taman nganti pirang-pirang dina sampeyan bisa nemokake banget nalika nemokake kabeh jimat kasebut tanpa cepet-cepet lan santai.

Yen ngono, sampeyan bisa tuku tiket rong dina luwih murah nalika sampeyan milih hotel cedhak kaya Grabovac, salah sawijining pondokan paling misuwur ing wilayah kasebut. Sanalika, taman kasebut dhewe duwe wilayah kemah kasusun saka bungalow sing bisa ditemokake kanthi tlaga lan alas beech sing ora bisa dikalahake.

Pungkasan, kita ora bisa lali babagan kemungkinan mangan ing salah sawijining restoran nyedhiyakake masakan khas Kroasia ing sacedhake tlaga. Antarane, kudune disorotake Kozjacka Dragga Buffet, restoran jinis katering ing Danau Kozjak sing cocog kanggo ngisi daya batere nalika ngrampungake petualangan sampeyan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, Plitvice Lakes Natural Park minangka swarga sing cocog kanggo dikunjungi sajrone lelungan menyang Kroasia sing apik. Salah siji saka Dubrovnik, Zagreb utawa Zadar, utawa milih rong dina ilang ing tengah-tengah alam, ngunjungi salah sawijining papan alam sing paling apik ing Eropa, sampeyan kudu nggatekake kabeh supaya petualangan kasebut sampurna.

Apa sampeyan pengin ngunjungi Taman Nasional Plitvice Lakes?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*