Sarapan inggris

Sarapan inggris

Sarapan tradisional Inggris iku lembaga nasional. Umume penduduk UK seneng sarapan amarga panganan sing paling penting saben dina, lan gampang turu luwih awal supaya bisa nikmati kanthi tenang lan tenang.

Cara paling tradisional saka Sarapan inggris dikenal kanthi jeneng "sarapan lengkap"Sing nampa jeneng beda. Iki gumantung saka wilayah sing ana ing endi lan apa sing bakal dipangan kanggo sarapan.

Sejarah sarapan Inggris

Kanggo ngerti tradhisi Sarapan inggris kita kudu bali menyang Abad Pertengahan. Ing sejarah kasebut, umume mung rong panganan saben dina: sarapan lan nedha bengi. Sarapan kalebu ale lan roti lan sok-sok sawetara keju utawa daging kadhemen.

Sawijining bab sing penting babagan sarapan Inggris yaiku uga sing asring ditindakake para bangsawan ing acara sosial utawa upacara kayata pesta. Sadurunge, pesta perkawinan kudu dianakake sadurunge awan, mula dhaharan pertama sing dienggo pasangan lan bojo yaiku sarapan, nampa jeneng "sarapan manten".

Endhog lan daging babi pisanan muncul minangka bagean saka sarapan Inggris ing awal abad kaping XNUMX, uga nambah jinis elemen liyane kayata ginjel, sosis utawa piring sing dibumbui karo rempah-rempah sega India, iwak asap lan endhog rebus.

Pentinge paling gedhe saka Sarapan inggris iku saka Revolusi Industri, wiwit pirang-pirang jam kerja fisik lan kerja ing pabrik, dheweke butuh panganan sing enak dhisik esuk.

Sarapan Inggris nganggo endhog lan daging babi

Ana akeh wong sing ora weruh sarapan Inggris kanthi mripat sing "sehat", nanging ana sawetara ahli sing ujar manawa panganan kaya panganan sing nggawe sarapan inggris lengkap, bisa nambah metabolisme, luwih-luwih yen kita gawe kabeh bahan tanpa nggunakake lenga, nanging dipanggang utawa dipanggang.

Kita kudu eling, amarga komponen sing duwe Sarapan inggris, kita bisa nemokake papan ing menu, sarapan kasedhiya sedina muput. Iki minangka panganan sing bisa kita nikmati kapan wae, sing menehi popularitas.

Sarapan inggris tradisional Minangka rutinitas lan kombinasi panganan sing keprok lan diikuti dening akeh wong ing saindenging jagad, sing ngidini salah sawijining masalah utama karo generasi anyar, yaiku sarapan, supaya bisa ditangani kanthi nggawe sarapan sing kebak panganan sing narik mripat uga mambu lan langit-langit.

Ngelingi pengeluaran energi sing ditindakake sedina muput, kita kudu nyelehake utawa mbusak unsur sarapan tradisional Inggris kita. Fungsi sarapan sing enak yaiku kanggo tangi metabolisme lan, kanggo kita, aja kakehan kalori sing mbingungake awak lan tetep disimpen nyebabake masalah ing mbesuk.

Apa sarapan Inggris sing terkenal "lengkap"?

Sarapan khas inggris

Ing saindenging Inggris Raya lan Irlandia, sarapan Inggris sing "lengkap" meh luwih misuwur tinimbang bir utawa panganan liyane sing bisa kita nikmati. Ana wong sing saben dinane ora seneng, nanging luwih seneng nyimpen ing akhir minggu lan preinan utawa dolan karo kulawarga lan kanca.

Istilah lengkap sing kalebu sarapan Inggris pancen asale saka sarapan sing akeh panganan sing beda-beda sarapan sing becik. Sarapan lengkap diwenehake, kaya sing kita ngarepake saka sarapan, esuk sadurunge mlebu kerja utawa sekolah, kanthi akeh wektu kanggo ngrasakake.

Keanehane nggawe panganan sing bisa dinikmati sedina muput lan asring dadi pengganti kanggo mangan awan. Wis arang dipangan saben dina ing minggu, nanging gabungan saka unsur-unsur kasebut supaya kita bisa nikmati saben dinane, sanajan durung rampung.

Apa pilihan sarapan tradisional Inggris

Kepiye panganan sing bisa digawe sedina, pilihan lan selera, akeh pengaruhe nalika mutusake apa sing bakal ditrapake kanggo sarapan lan apa sing bakal dilebokake utawa dijupuk saka sing dingerteni "sarapan tradisional inggris”. Penting lan popularitas sarapan iki adhedhasar macem-macem kombinasi tanpa ilang kualitas utawa tujuane: menehi kabeh energi sing dibutuhake kanggo miwiti dina.

Sarapan bisa diwiwiti kanthi jus jeruk, sereal, utawa woh-wohan sing seger, nanging sarapan sarapan pepak bakal mesthi daging babi lan endhog (utamane diaduk)) sing bakal diiringi sosis, tomat panggang, jamur, teh, roti panggang lan senggol.

Saben negara sing dadi bagean saka Inggris duwe pilihan iringan dhewe, sing nawakake macem-macem populasi ing sarapan tradisional sing pengin dadi sumber energi utama kita sedina muput.

Sarapan khas London

Gumantung saka jumlah sing dikarepake ing piring lan pilihan, kita bisa nemokake opsi ing ngisor iki:

Sing dikenal sarapan lengkap inggris sampeyan duwe pilihan kanggo kenalan puding ireng (sosis getih dipotong dadi potongan sing kenthel lan digoreng supaya ora ilang esen lan rasane), kacang panggang lan roti goreng, minangka kombinasi sing menang yen ditambahake menyang sarapan sing tradisional Inggris sing kandel: endhog, daging babi, sosis, etc.

Sarapan lengkap ing wilayah Skotlandia, duwe bahan sarapan Inggris lengkap nanging uga nambah Skon kentang, Skotlandia Haggis lan oatcakes.

Ing wilayah Irlandia, sarapan lengkap duwe dhasar kanthi nambah roti soda.

Yen pengin sarapan tradisional Inggris ing wilayah Welsh, kita bakal nemokake roti panggang lan kue sing digawe nganggo rumput laut sing dimasak karo gandum.

Ana sing kondhang "Ulster Fry", Beda karo sarapan tradisional Inggris, nanging nambah roti soda ing wilayah apa wae sing kasedhiya ing saindenging negara kanggo sapa wae sing pengin ngrasakake.

Jeneng liya kanggo sarapan Inggris tradisional

Sanajan wis misuwur lan disenengi ing saindenging jagad minangka "sarapan Inggris lengkap tradisional"Ing hotel lan restoran lan, uga ing omah sing beda-beda pria lan wanita Inggris, dingerteni karo wong liya saka populasi Inggris kanthi istilah liyane sing digunakake ing saindenging negara. Istilah kasebut kalebu: A Fry Up (digunakake kanggo netepake sajian sing ana endhog), Monty lengkap, lan ing Irlandia, asring diarani "Chub”, Tegese padha karo Goreng, nanging mung digunakake ing wilayah Irlandia.

Cangkir teh ditambahake ing kabeh sarapan, amarga minangka minuman sing populer banget ing Inggris lan tradisional nganggo sarapan, uga kopi.

Resep Sarapan Inggris sing Penting

Temenan, kabeh dudu panganan ing sarapan tradisional Inggris, uga kudu dielingi manawa kudu nyakup saos kanggo ngiringi sarapan sing nyengsemake. Iki saos Iki bisa dadi saos tomat alami utawa saus tomat, rasa sing paling disenengi, kanggo roti panggang lan apa wae sing pengin dikepengini.

Kita uga bisa nambah sing misuwur Saus Marmite Inggris: pasta iki digawe saka ragi bir, sing paling apik kanggo ngiringi sarapan tradisional Inggris kanthi rasa khas ing wilayah iki lan bir.

Wong Inggris cukup ngormati masalah panganan, amarga sampeyan bakal bisa ngerti organisme sing kuwat utawa digunakake banget menyang aliran panganan esuk, nanging aku njamin yen sampeyan lelungan London dheweke kudu nyoba supaya bisa ngrasakake rasane. Pilihan sing apik kanggo nikmati lelungan sing nyenengake ing London yaiku nyewa salah sawijine apartemen ing london kasedhiya ing Internet lan sarapan ing Inggris ing bar utawa restoran, amarga biasane disiapake kanthi dedikasi lan umume cukup enak ing endi wae.

Dina iki, kanthi urip sing sibuk, rutinitas lan kewajiban tetep, wong Inggris ngalami owah-owahan ing adat istiadat, sadurunge kebiasaan sarapan kanthi cara iki saben dinane, utawa paling ora, nanging saiki, bagean gedhe kutha Londoner wis konten karo a sarapan enak, adhedhasar cereals, roti panggang, sing digawe cepet-cepet sadurunge kerja. Untunge, yen sampeyan pengin nginep ing hotel, sampeyan bisa nyoba tanpa masalah, amarga meh kabeh kalebu ing rega.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   kasepen ngandika

    Iki kabeh refeo oces ora ana sing bisa mangan bareng-bareng cm iki ... uga sampeyan ora bisa mangan kacang kanggo sarapan

  2.   baterei ngandika

    Wis ditulis öcasiones¨.

  3.   Alicia ngandika

    Mirip banget karo sarapan ing Meksiko

    1.    Graciela ngandika

      Hai Alicia !!! Apa sampeyan duwe resep cara nyiyapake kacang buncis?

  4.   sapa ngerti ngandika

    Sarapan aneh apa biaaaaaaaaaaaa

  5.   Graciela ngandika

    Apik banget !!! Aku mangan ing London nalika ndelok. Sing dakkarepake yaiku resep cara nyiyapake kacang buncis !!! Mangga anak-anakku bakal muja !!!

  6.   Diego ngandika

    Aku arep mbayar sarapan sadurunge kanggo tim teknologi

  7.   pepetete ngandika

    aku seneng papaya