Manisan lan panganan cuci mulut khas Maroko

Gambar | Pixel

Salah sawijining aspek sing paling bisa nggambarake budaya negara yaiku gastronomi. Siji saka Maroko duwe bahan-bahan lan macem-macem sajian amarga akeh ijol-ijolan budaya sing dianakake negara kasebut karo masarakat liya sajrone sejarah kayata wong Berber, Arab utawa budaya Mediterania.

Mula, iku minangka gastronomi sing ditapis nanging sederhana sekaligus, ing endi campuran rasa legi lan asin uga panggunaan rempah-rempah lan bumbu wis dingerteni.

Nanging yen gastronomi Maroko misuwur amarga ana sawetara panganan, panganan iki kanggo panganan pencuci mulut sing apik. Yen sampeyan kepengin banget masak lan duwe untu sing manis, aja nganti kliwat kiriman ing ngisor iki sing bakal ditinjau babagan manisan sing paling apik ing Maroko.

Bahan-bahan apa sing digunakake ing kue-kue Maroko?

Gulali Maroko digawe utamane saka glepung, semolina, kacang, madu, kayu manis lan gula. Campuran bahan-bahan kasebut nyebabake resep-resep sing populer banget lan saya akeh ing saindenging jagad.

Ing macem-macem buku resep ing permen Maroko ana macem-macem piring, nanging yen sampeyan durung nate nyoba spesialisasi, mula ora bakal kliwat panganan enak kasebut.

10 permen Maroko paling dhuwur

baklava

Salah sawijining panganan cuci mulut bintang masakan Timur Tengah sing wis nyebrang wates. Asale ing Turki, nanging nalika ngembang ing saindenging jagad, macem-macem jinis muncul sing nggabungake macem-macem jinis kacang.

Iki digawe nganggo mentega, tahini, bubuk kayu manis, gula, kacang kenari lan adonan phyllo. Langkah pungkasan sawise masak yaiku adus ing madu kanggo entuk panganan cuci mulut kanthi rasa manis sing khas banget dikombinasikake karo tekstur renyah sing dipikolehi kanthi nggunakake kacang lan pastry filo.

Resep iki gampang banget lan sampeyan bisa kanthi gampang nyiyapake ing omah. Kanggo nglayani, kudu dipotong dadi bagian cilik amarga dadi panganan cuci mulut sing cukup konsisten. Sanajan ora asale saka Maghreb, iki minangka permen sing paling akeh dikonsumsi ing Maroko.

Seffa

Gambar | Wikipedia dening Indiana Younes

Salah sijine permen Maroko sing paling populer, utamane kanggo bocah-bocah, yaiku Seffa. Iki minangka panganan sing disenengi ing negara iki sing duwe versi asin lan manis. Biasane digawe nalika acara tanggal khusus, ing klumpukan kulawarga, nalika bayi lair utawa malah nalika pesta.

Kajaba iku, gampang banget disiyapake dadi ora prelu mbutuhake wektu akeh ing pawon. Malah bisa dipangan nalika sarapan amarga panganan iki akeh karbohidrat kompleks sing ngasilake energi awet, sing nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake kanggo ngadhepi dina suwene kerja.

Kanggo nyiyapake versi Seffa sing legi, sing dibutuhake mung mi couscous utawa nasi, mentega, almond sing diiris, gula es lan kayu manis. Nanging, ana uga sing nambah kurma, kulit lemon, coklat, pistachios utawa jeruk permen amarga iku panganan sing bisa diadaptasi karo selera kulawarga kanthi nambah bahan liyane.

Seffa minangka salah sawijining permen Maroko sing paling sehat amarga couscous ngemot serat sing akeh banget, sing cocog kanggo ngresiki awak. Kajaba iku, almond duwe kalsium sing akeh. Cekakipun, bagean saka Seffa minangka pilihan sing paling disaranake kanggo ngisi daya batere kanthi cara sing sehat lan enak.

Sungu Gazelle

Gambar | Okdiario

Liyane saka gulali Maroko sing khas yaiku tanduk kabalgazal utawa gazelle, sejenis pangsit aromatik sing diisi almond lan rempah-rempah sing bentuké ngelingake sungu kewan iki sing ing jagad Arab ana hubungane karo kaendahan lan keanggunan.

Panganan cuci mulut mlengkung misuwur iki minangka salah siji saka gulali Maroko tradisional lan asring diiringi teh ing acara khusus.

Persiyapane ora rumit banget. Endhog, glepung, mentega, kayu manis, gula, jus lan kulit jeruk digunakake kanggo adonan sing renyah. Saliyane, almond lemah lan banyu kembang oranye digunakake kanggo tempel ing njero sungu gazelle.

Sfenj

Gambar | Panganan Maroquin

Dikenal minangka «churro Maroko», sfenj minangka salah sawijining permen Maroko sing khas, sing bisa ditemokake ing pirang-pirang kios jalanan ing kutha apa wae ing negara kasebut.

Amarga bentuké, bentuké kaya donat utawa donat lan disajik madu utawa gula bubuk. Maroko njupuk minangka aperitif, utamane ing wayah esuk esuk diiringi teh sing enak.

Bahan-bahan sing digunakake kanggo nggawe sfenj yaiku ragi, uyah, glepung, gula, banyu anget, minyak lan gula es banjur disiram ing ndhuwur kanggo dekorasi.

Briwats

Gambar | Pixel

Masakan liyane sing paling enak ing masakan Alahuita yaiku briwats, cemilan jajanan puff cilik sing bisa diisi karo pasta asin (tuna, pitik, domba ...) lan legi lan biasane disajekake ing pesta lan pesta.

Ing versi sugary, briwats minangka salah sawijining permen Maroko tradisional. Kue cilik kanthi bentuk segitiga lan adonan sing renyah gampang disiyapake. Minangka kanggo ngisi, kanggo nyiyapake banyu kembang jeruk, madu, kayu manis, almond, mentega lan kayu manis digunakake. A bungah tenan!

Trid

Liyane saka gulali Maroko sing paling populer yaiku trid, sing uga dikenal minangka "kue wong miskin." Biasane dijupuk nalika sarapan disertai gelas teh utawa kopi. Sederhana nanging jus.

Chebakias

Gambar | Okdiario

Amarga kekuwatan nutrisi sing akeh, chebakias minangka salah sawijining permen Maroko sing paling populer sing siyam ing wulan Ramadhan. Dheweke seneng banget saengga umum banget ditemokake ing pasar utawa toko jajanan ing negara kasebut lan cara paling apik kanggo ngrasakake yaiku ngombe kopi utawa teh mint.

Digawe nganggo adonan glepung gandum sing dicet kanggo digoreng lan disajeni nganggo gulung. Sentuhan asli chebakias diwenehake dening rempah-rempah sing ditrapake, kayata safron, esensi kembang oranye, kayu manis utawa anise lemah. Pungkasan, panganan cuci mulut iki ditambah karo madu lan disiram wiji wijen utawa wijen. Seneng banget kanggo sing seneng panganan cuci mulut kanthi rasa sing kuat.

Kanafeh

Gambar | Vganish

Iki minangka salah sawijining permen Maroko sing paling angel ditolak. Renyah ing njaba lan jus ing njero, iki minangka jajanan Timur Tengah sing enak digawe karo rambut malaikat, butter sing jelas lan keju akawi ing njero.

Sawise mateng, kanafeh diombe nganggo sirup sing wangi kembang rosewater banjur disiram karo kenari, almond, utawa pistachios sing wis diiris. Panganan panganan cuci mulut sing enak banget iki minangka panganan sing nyata lan bakal ngeterake sampeyan menyang Timur Tengah wiwit saka gigitan pisanan. Iki dijupuk utamane ing preinan Ramadhan.

Makrud

Gambar | Wikipedia dening Mourad Ben Abdallah

Sanajan asale saka Algeria, makrud dadi salah sijine permen Maroko sing paling populer lan umume ana ing Tetouan lan Oujda.

Ditondoi kanthi wujud intan lan adonan digawe saka gandum semolina, sing digoreng sawise diisi karo kurma, ara utawa almond. Sentuhan pungkasan yaiku adus makrud ing banyu kembang madu lan oranye. Enak tenan!

Feqqas

Gambar | Craftlog

Manisan Maroko liyane sing disajikake ing macem-macem partai yaiku feqqas. Iki minangka cookie renyah lan panggang sing digawe karo glepung, ragi, endhog, almond, banyu mekar oranye lan gula. Dheweke bisa dipangan dhewe utawa kanthi nambah kismis, kacang, anise utawa wiji wijen ing adonan.

Feqqas ditondoi kanthi rasa entheng sing cocog kanggo kabeh rasa. Ing Fez, dadi tradhisional kanggo nyedhiyakake potongan feqqas kanthi mangkok susu minangka sarapan kanggo bocah-bocah. Kanggo wong diwasa, iringan sing paling apik yaiku teh mint sing anget banget. Sampeyan ora bakal bisa nyoba mung siji!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*