Apa basa sing digunakake ing Mesir?

Yen sampeyan wis nate mikir babagan lelungan menyang negara piramida, sampeyan bakal kepengin ngerti basa apa sing diucapake ing Mesir. Minangka kedadeyan ing endi wae ing jagad iki, sampeyan bisa mbela diri kanthi Inggris utawa francés, nanging, yen sampeyan ngerti basa asli, luwih becik sampeyan ngerti babagan sampeyan ing kana.

Pengaruh kolonial ing wilayah Inggris lan Prancis nggawe basa dhewe-dhewe duwe difusi ing Mesir. Kita ngelingake sampeyan Napoleon Dheweke ngrebut kutha kasebut ing wiwitan abad kaping XNUMX, sanajan dominasi Gallic mung suwene sawetara taun. Nanging Inggris luwih suwe kanthi macem-macem modus kayata protektoratDiwiwiti ing pungkasan abad kaping 1936 lan nganti taun XNUMX. Nanging, sadurunge tanah firaun urip luwih saka telung ewu taun sejarah lan ing kono ditemokake jawaban babagan basa apa sing dienggo ing Mesir saiki.

Wong Arab

Basa Arab mlebu Mesir udakara abad kaping XNUMX Masehi. Nganti saiki, ing tanah kasebut kopto, sing sabanjure dijupuk saka basa-basa kuno ing jaman kasebut firaun. Nanging, kaya dene kabeh basa, basa Arab duwe akeh ragam dialek lan malah peraturan. Kajaba iku, wis akeh evolusi wiwit teka ing negara piramida. Ing prekara iki, kita dhasar mbedakake telung modalitas.

Masri, wangsulan kaping pisanan kanggo basa apa sing digunakake ing Mesir

Asale saka basa Arab wiwitan sing mlebu Mesir, para masri utawa mesir mesir nggabungake karo pengaruh Koptik. Iki dikembangake ing delta Nil lan ing wilayah sampeyan saiki Kairo.

Tata bahasa minangka penyederhanaan saka arab klasik. Mangkono, wujud nomina lan verba dobel tartamtu wis diganti karo majmuk masing-masing. Mungkin kita kudu njlentrehake yen dual iku, kanthi ringkes, cara kanggo nyebut pluralitas. Supaya ora kakehan, kita bakal menehi conto. Ora ngucapake rong mobil, kata benda ganda iki digunakake ing tunggal sing diiringi pungkasan sing spesifik lan beda saka plural. Kajaba, vokal uni sing diarani ilang.

Ndeleng Kairo

Kairo

Babagan fonologi, Arab Mesir utawa Masri duwe limang vokal sing pocapan beda karo sing klasik. Nanging, kanthi ringkes, kabeh iki kalebu teknik linguistik sing ora ana gandhengane. Bakal luwih menarik kanggo sampeyan ngerti manawa Arab Mesir yaiku basa resmi negara lan uga sing diucapake dening akeh-akehe pedunung. Malah amarga pengaruh seri televisi sing diproduksi ing Mesir, sing sukses banget ing jagad Arab wétan, basa Masri bisa dingerteni kanthi praktis kabeh negara ing sakiwa tengene.

Saidi Arab

Varian Arab klasik iki dituturake dening umume wong Mesir saka padesan kidul. Iki kalebu wilayah sing wiwit saka Kairo meh menyang tapel wates Sudan. Ing njaba wilayah kasebut, meh ora bisa ditampa kajaba para pengungsi saka wilayah sing diarani wis mapan ing sisih lor negara kasebut.

Bedawi arab

Luwih akeh minoritas uga variasi basa Arab iki amarga mung nganggo telung atus ewu wong Mesir. Khusus, iki minangka minoritas Badui sing umume urip ing Semenanjung Sinai. Nanging, minangka basa khas masarakat nomaden iki, iki uga digunakake ing wilayah Jordan, Tanjung, ing Jalur Gaza lan malah ing Israel.

Basa Nubia

En el lembah Nil ndhuwur ana minoritas liyane uga udakara telung atus ewu penduduk sing nguri-uri basa Nubia. Antarane macem-macem, loro sing dilestarikan ing wilayah kasebut yaiku bangsawan lan kenzi-dongolawi. Ora bakal kaget yen pamukiman ing Nil Dhuwur amarga para budak Nubia sing dadi era kekaisaran Mesir Kuno.

Kuil Gerf Hussein ing Nubia

Kuil Gerf Hussein ing Nubia Kuno

Beya

Basa iki duwe asal usul sing beda sing digunakake ing pasisir segara abang lan ing Gurun Wétan amarga dheweke lair ing wilayah sing padha. Saiki dadi sarana komunikasi kanggo meh wolung puluh ewu wong Mesir.

Domarí, basa sing paling penasaran ing basa Mesir

Nalika mangsuli basa apa sing dienggo ing Mesir, kita uga kudu nyebutake rasa linguistik sing asli. Yaiku a varian saka Romany digunakake dening wong Gipsi lan wadi ing wilayah Luxor y Kairo. Iki diomongake udakara telung atus ewu wong, kabeh kalebu klompok etnis Dom, sing sabenere asale saka India. Kaya sing sampeyan kira-kira, domarí duwe asale ing Basa Sansekerta.

Prancis lan Inggris

Kaya sing wis dakkandhani, bagean saka populasi Mesir sing nggambarake duwe ilmu basa Inggris lan Prancis. Lan iki utamane amarga rong sebab. Sing pertama yaiku ditliti ing pusat pendhidhikan. Lan sing nomer loro ana gandhengane karo dheweke turismo. Akeh wong Mesir sing ngerti babagan iki ngerti ing basa kasebut karo para pengunjung ing negara kasebut.

Basa liyane sing digunakake ing Mesir

Kita wis nyritakake babagan basa utama sing digunakake ing Mesir, mayoritas uga sing digunakake dening minoritas. Nanging, ing negara piramida ana basa liyane sing malah luwih minoritas. Yaiku kedadeyane Yunani, sing ngomong udakara sewidak ewu pedunung ing Alexandria. Ing kutha iki uga ana minoritas Pamicara Italia, kaya ing Kairo. Pungkasan, ing ibukutha Mesir uga ana klompok pedunung sing nggunakake Wong Armenia kanggo komunikasi

Ndeleng saka Alexandria

Alexandria

Pungkasan, minangka penasaran nanging sampeyan kepengin ngerti manawa sampeyan arep lelungan menyang Mesir, kita bakal menehi informasi. Antarane luwih saka patang ewu pandhuan wisata sing wis terdaftar ing Mesir, ana udakara telung atus seket , ora mung nganggo basa Castilian, nanging uga basa Spanyol. Tegese, saka negara sing nganggo basa kita.

Kesimpulane, yen sampeyan pengin ngerti basa apa sing diucapake ing Mesir, kita wis njlentrehake endi sing paling penting. Nanging, dudu masalah sing kudu sampeyan kuatirake yen sampeyan rencana ngunjungi tanah firaun. Salah sawijining penghasilan gedhe yaiku pariwisata lan, akibate, wong Mesir padha mbela awake dhewe kanthi sampurna ing pirang-pirang basa kalebu, kaya sing wis dakkandhakake, wong Spanyol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   rodrigo ngandika

    jsushdhhdhdhdhdhyd iki kocapé ing negara-negara

  2.   rodrigo ngandika

    leguage Mesir penis flasido

  3.   rodrigo ngandika

    halo ayu