Apa tradhisi ing Mesir?

Mesir

Mesir iku sawijining negara ora ana ruangane bosen: sampeyan bisa bukak akeh candhi, kayata Karnak utawa Luxor, Museum Mesir ing kutha Kairo, lan liya-liyane. Nanging ora mung iku, nanging, saliyane duwe papan simbolis kaya papan sing wis kasebut, kita duwe adat istiadat sing durung ngalami owah-owahan gedhe sajrone pirang-pirang abad.

Temokake apa Tradhisi Mesir.

Perayaan ulang taun

Dina ulang tahun sampeyan yaiku, kaya ing Kulon, salah sawijining tanggal sing paling penting kanggo ngrameke. Kanggo iki, penting banget kanggo ngundang kabeh kulawarga lan kanca-kanca, lan nyiyapake pesta sing bakal ana akeh panganan lan mesthi kue kasebut.

Navidad

Natal ing Mesir dirayakake kanthi gaya, nanging sewengi sadurunge, yaiku ing tanggal 30 Desember. Sajrone jam kasebut, akeh kedadeyan sing diiringi karnaval. Nanging uga, iki uga kanggo dheweke kaya sing bisa diarani "dina pangapura"; yaiku, wayahe nalika wong Mesir menyang greja utawa mesjid kanggo ndedonga lan njaluk pangapura kanggo dosa-dosa sing ditindakake. Yen sampeyan ngubengi tanggal kasebut, sampeyan bakal ndeleng tampilan kembang api sing apik tenan ing dataran tinggi Giza.

Periode Ptolemaic

matrimonio

Ana tradhisi sing bisa mbutuhake wektu suwene suwe. Kaya sing wis kelakon ing jamané Firaun, saiki ana kutha-kutha ing Mesir sisih ndhuwur, sing diaturake bebrayan antarane sedulur. Kaya ing kabeh pesta panganten, sampeyan ora bisa kantun musik. Nanging bisa uga ing Mesir, dheweke luwih adoh, amarga sampeyan bisa nikmati pagelaran seniman sing beda-beda, utamane nari. Yen ing kene bapak utawa sedulur sing cedhak sing menehi calon panganten wanita ing calon garwane, para penari nindakake ing kana. Dheweke, kanthi sirahe candlestick, nggawa panganten wanita menyang omah sing digoleki, lan dheweke digawa menyang calon panganten lanang. Yaiku sing diarani minangka Tari Shamadan.

Apa sampeyan ngerti babagan tradhisi Mesir iki? Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*