Candi Luxor

candhi mewah

Kutha kuno Thebes ing Mesir isih menehi conto sing apik. Sejatine manawa wis ana ing bentuk reruntuhan, nanging salah sawijining prelu dibukak. Ing dalan iki kita bakal ketemu Candi Luxor. Salah sawijining papan sing paling apik ing sejarah Mesir.

Supaya kita isih bisa ngelingi pira bagean kasebut sejarah uga legenda, dheweke isih ngaso ing papan iki. Dina iki kita bakal demo kabeh, kita bakal ndeleng maneh lan bakal nemokake kabeh sing didhelikake, sing ora sawetara rincian. Apa kita bakal mlebu ing Kuil Luxor?

Ana ing endi Kuil Luxor

Jeneng iki tepat banget amarga dununge ing Luxor, yaiku kutha sing mundhak ing panggonane Thebes. minangka iki, kaya sing wis sampeyan ngerteni, ibukutha Mesir kuno. Ing jejere kali Nil yaiku Luxor, sing dadi salah sawijining wilayah utama, kaya sing dikandhakake. Wilayah sing duwe ara-ara samun lan tekan 40º lan luwih, nalika musim panas. Jeneng papan kasebut diwenehake amarga kraton utawa candhi sing ana ing kana: Loro-lorone sing saiki dadi protagonis lan khusus kanggo Amun-Ra lan Karnak. Dadi, yen sampeyan pengin ndeleng Kuil Luxor, sampeyan kudu mlebu kutha amarga ana ing tengah-tengahe.

apa kanggo ndeleng candhi mewah

Sejarah Padaleman Suci

Candi iki dibangun nalika Kerajaan Baru. Kajaba iku, ana gandhengane karo liyane sing mung kasebut, yaiku Karnak. Minangka jinis dalan sing dienggo bareng karo loro papan kasebut lan akeh sphinxes. Dadi wilayah candhi dadi luwih jembar. Iki minangka salah sawijining papan sing bisa ditemokake sawetara wilayah. Minangka kasunyatan sing penting, kudu dingerteni manawa dibangun dening rong firaun yaiku Amenhotep III sing tanggung jawab ningkatake wilayah interior. Saliyane, sing nomer loro saka Firaun yaiku Ramses II sing njupuk kanggo ngrampungake.

Sanajan iku sing utama, sejatine ana liyane sing nambah detail ing papan iki, kanthi bentuk applique dekorasi kaya sing dipasang Tutankhamun lan uga Alexander Agung. Wiwit ing jaman Romawi dadi salah sawijining kemah militer sing paling penting. Pancen wis pirang-pirang taun bagean penting wis ilang, nanging akeh liyane sing isih tetep. Sampeyan bisa ndeleng teras lan kamar, sing isih ana kothak dhewe.

Rega mlebu candhi Luxor

Bagéan utama candhi Luxor

Mesthi para firaun ora ngirit biaya nalika nggawe candhi sing khusus kanggo dewa. Ing prekara iki, tujuane kanggo Gusti Allah langit lan srengenge. Dadi kudu ana sing kudu ditindakake. Dadi ing sisih siji, kita bakal nemokake sing kondhang 'dromos'. Jeneng sing padha karo dalan utawa bagean tengah sing bisa dilintasi. Nalika tekan lawang ngarep, sampeyan disambut karo loro obelis gedhe. Sanajan kudu dijlentrehake manawa salah sawijine digawa menyang Plaza de la Concorde ing Paris.

Sanajan mangkono, kita kena loro patung sing lungguh ing saben sisih lan uga menehi sambutan paling apik. Amarga kaya sing dikandhakake, dheweke ana ing ngarep lawang lan minangka gambar Ramses II. Sawise mlebu, sampeyan bisa ngujo area teras, uga colonnade utawa atrium. Potongan kunci candhi kasebut dhewe. Ing prekara kamar, kita nemokake ruangan sing ditawakake uga ruangan sing khusus kanggo Mut sing dadi Dewi swarga lan uga liyane, khusus kanggo Jonsu sing dadi Dewa bulan. Tanpa lali kamar kelairan lan papan suci. Ora lali uga ing sisih lor, duwe mesjid, mula nggabungake rincian Mesir lan Islam.

kuil sejarah mewah

Pira regane mlebu ing Kuil?

Kasunyatane yaiku Luxor ora bisa ditemokake. Dadi, yen pengin rampung lan ora mung madhep candhi, luwih becik milih pandhuan. Ing kasus candhi, iki uga minangka pilihan sing cocog kanggo kabeh bagean sing ana lan kabeh crita ing saben candhi kasebut. Ing rega riko ing Kuil Luxor Udakara 7,50 euro, sing owah ing pound Mesir udakara 140 EGP. Nalika candhi tetanggan, Karnak duwe rega 150 EGP sing udakara udakara 8 euro (Sampeyan mung butuh sawetara kilometer lan sambung karo dalan Sphinxes). Iki uga duwe museum terbuka, sing bisa mbayar 80 EGP, yaiku 4,27 euro. Elinga yen jam bisa beda-beda, mula luwih becik takon sadurunge.

Nalika seneng ngunjungi Kuil Luxor?

Pancen kita mesthi milih musim panas kanggo nindakake lelungan kaya ngono. Amarga nalika iku pancen duwe preinan. Nanging ing kasus iki, wulan gugur. Luwih saka apa-apa amarga ing musim panas, suhune pancen dhuwur, mundhak dadi 40º. Kajaba iku, ana luwih akeh aglomerasi wong. Bener manawa nemokake papan sing meh kosong iki minangka tugas sing rumit. Nanging adoh saka wulan sing paling khas lan milih musim gugur, kita bisa mlaku kanthi luwih santai.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*