Game lan olahraga ing Mesir kuno

Gambar | Pixel

Ing budaya kuno ing Mediterania, latihan olahraga gegandhengan karo perayaan agama lan hiburan. Nanging, konsep olah raga ing Mesir kuna beda banget karo saiki.

Nyatane, sawetara peneliti negesake manawa latihan olahraga lan ora olahraga amarga ora duwe tembung kanggo ngrujuk kegiatan iki. Dadi, apa olahraga ing Mesir kuna?

Apa sing diarani olahraga ing Mesir kuna?

Iklim negara kasebut optimal kanggo ngentekake sedina muput ing njobo lan luwih seneng latihan olahraga, nanging ora ana konsepsi minangka olahraga kaya sing dikira saiki. Nanging, dheweke ngerti banget hubungane antarane aktivitas fisik lan nada otot sing apik.

Dhasar, olahraga ing Mesir kuno kalebu game outdoor lan gulat militer lan latihan pertempuran. Ing sawetara situs arkeologi makam ditemokake gambar sing nggambarake seni beladhiri sing padha karo karate lan judo. Perwakilan bergambar uga ditemokake ing makam Jeruef ing kana sawetara wong katon ing posisi gelut kaya-kaya pertandingan tinju.

Olahraga liyane ing Mesir kuno sing biyen dipraktekke yaiku olahraga. Babagan balapan cilik saka siji titik menyang titik liyane kanggo ndeleng sapa sing luwih cepet. Wis suwe ing njobo, mlaku-mlaku utawa renang yaiku kegiyatan sing umum.

Kegiatan olah raga liyane sing asipat sporadis sing ditindakake dening wong Mesir yaiku mburu hippo, singa utawa gajah. Ana crita sing ujar manawa Firaun Amenhotep III mburu 90 bantheng ing sawijining dina lan Amenhotep II bisa nusuk tameng tembaga kanthi nembak limang panah nganggo busur sing padha. Babagan masarakat, dheweke uga moro nanging game cilik kayata moro bebek ing kali.

Wong Mesir uga nganakake lomba kreta uga kompetisi panahan, yaiku keunggulan olahraga ing wektu kasebut.

Sapa sing main olahraga ing Mesir kuna?

Ewonan taun kepungkur, pangarep-arep umur ora suwe banget lan ing Mesir ora ngluwihi 40 taun. Mula, wong-wong sing nindakake olah raga isih enom banget lan gampang kegiyatan fisik.

Apa wanita main olahraga?

Sanajan sampeyan mikir liya, wanita Mesir kuno pancen olahraga nanging dudu kegiyatan sing ana gandhengane karo balap, kekuwatan utawa banyu nanging kanggo akrobatik, kontorisme lan nari. Yaiku, wanita duwe peran penting ing pesta pribadi lan perayaan agama minangka penari lan akrobat. Dina iki kita bisa ujar manawa wanita kasebut nindakake tumindak sing padha karo senam irama.

Gambar | Pixel

Apa olahraga dianggep dadi tontonan ing Mesir kuna?

Beda karo wong liya kayata Roma utawa Yunani, ing Mesir olahraga ora dikatutake dadi tontonan. Liwat gambar lan perwakilan sing ditemokake ing penggalian arkeologi, ora bisa nemokake referensi menyang papan utawa skenario gedhe sing ana gandhengane karo pertunjukan olahraga sing gedhe.

Iki tegese ing Mesir kuna ora ana sing diarani Olimpiade, nanging luwih becik Wong Mesir saingan ing bidang pribadi lan nindakake mung kanggo seneng-seneng. Malah ora ana pamirsa.

Nanging, kanthi istiméwa, ana festival sing ditindakake firaun lan ing sawetara cara bisa ana gandhengane karo acara olahraga. Festival iki dianakake nalika para raja wiwit telung taun mrentah, mula dadi perayaan langka amarga umure umure umure kurang nalika semana.

Apa festival firaun?

Ing festival-mengeti iki sajrone 30 taun pamaréntahan firaun, raja kudu lelungan ing alun-alun kothak ing jinis lomba ritual sing tujuane kanggo nuduhake marang umate manawa dheweke isih enom lan duwe vitalitas sing cukup kanggo terus mrentah negara

Festival pertama kaya iki dirayakake sawise 30 taun pamaréntahan lan saben telung taun sabanjure. Contone, dikandhani manawa firaun Ramses II tilar donya kanthi luwih saka sangang puluh taun, mula dheweke bakal duwe akeh wektu kanggo nindakake macem-macem festival, dadi istiméwa sajrone wektu kasebut.

Apa ana firaun sing tampil dadi atlit?

Firaun Ramses II umure dawa lan melu pirang-pirang festival-mengeti Amenhotep II sing dianggep prototipe raja atletik, saka sudut pandang estetika utawa fisik.

Gambar | Pixel

Apa peranan Nil kanggo olahraga ing Mesir?

Kali Nil minangka dalan gedhe ing negara kasebut nalika semana, barang-barang kasebut dipindhah lan masarakat plancongan. Kanggo iki, prau dayung lan pelayaran digunakake, mula wong Mesir trampil disiplin kasebut.

Mula ing Kali Nil, dheweke bisa ngatur sawetara kompetisi pribadi, kanthi numpak prau utawa nglangi, nanging dheweke ora dadi turnamen karo publik ing endi pemenang dianugerahi.

Babagan mancing, disimpen dokumentasi sing nuduhake manawa Ing Nil uga ana sawetara kompetisi sing nduwe sifat pribadi kanggo ndeleng sapa sing paling bisa nyekel..

Apa ana dewa sing ana gandhengane karo olahraga ing mitologi Mesir?

Ing Mesir kuno, ana dewa kanggo meh kabeh bidang urip, nanging kepengin banget ora kanggo olahraga amarga, kaya sing dakkandhakake sadurunge, nalika semana olahraga durung dikepengini kaya saiki.

Nanging, wong Mesir yen nyembah dewa kanthi wujud kewan kanggo kualitas sing diwenehake. Yaiku, para dewa kanthi awak manuk dikagumi amarga keprigelan lan kemampuane mabur, dene para dewa kanthi bentuk bantheng ditindakake kanthi kekuwatan sing diduweni makhluk-makhluk kasebut, kaya kedadeyan karo kewan liyane kayata baya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*