Ibu kota Wétan Tengah

Ibu kota Wétan Tengah

Sanajan akeh prasangka sing isih menehi inspirasi ing antarane para lelungan, Timur Tengah minangka sudut planet sing dipengaruhi dening eksotikisme lan sihir sing khas Bengi Arab sing nyipta arupa mesjid-mesjid sing endah, bazaar sewu warna lan wong sing ramah. Aja kantun tur iki ing ibukutha Timur Tengah.

Riyadh (Arab Saudi)

Riyadh ing Arab Saudi

Nalika iku ora paling populer ing ibukutha Timur Tengah, Riyadh nyipta mosaik atraksi sing pantes dikunjungi. Saka megah kasebut kabupaten finansial nganti Bèntèng Masmak, ngliwati lingkungan Pusat Kerajaan, Riyadh nganggep kutha kasebut nggawe kontradiksi.

Manama (Bahrain)

Manama ing Bahrain

Beda karo negara tanggan liyane kayata Arab Saudi sing ketat, pulau Bahrain sing ditemokake ing ibukutha, Manama, salah sawijining pusat gempa bumi kosmopolitan ing jagad Arab. Macem-macem budaya, kabupaten finansial dibangun amarga kekayaan minyak utawa ikon monumental kayata Mesjid Al-Fateh dheweke dadi salah sawijining kutha sing paling penasaran ing Teluk Persia.

Abu Dhabi (Uni Emirat Arab)

Abu Dhabi

Sanajan Dubai minangka pasuryan sing paling misuwur ing Uni Emirat Arab, Abu Dhabi tetep dadi patokan ekonomi sing gedhe. Kutha sing lair saka desa nelayan cilik ing sawijining pulau sing bentuké T endi hotel, mesjid mas, sing diarani boardwalk Cornice utawa rencana kutha sing ngancam nyerang pulau-pulau liyane minangka conto kemegahan Arab sing sampurna. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining ibukutha paling apik ing Timur Tengah.

Baghdad (Irak)

Baghdad ing Irak

Dianggep salah siji saka gempa Arab kuno ing jaman kuno, Baghdad saiki kalebu salah sawijining kutha sing paling ora dikunjungi ing Timur Tengah nanging ora bakal mandheg anggone narik. Jembatan tingkat loro sing misuwur yaiku Museum Sejarah Irak utawa sing misuwur Menara Baghdad mung sawetara conto pesona kutha iki sing dirusak dening piala ing jagad.

Yerusalem (Israel)

Yerusalem ing Israel

Pusat gempa bangsa Israel sing apik banget amarga kontradiktif, Yerusalem ora mung seneng karo para penganut agama Kristen, nanging uga sejarah umume. Ora ana sing luwih apik tinimbang menehi inspirasi pesona mistis Tembok tangisan, renungake sing narik ati Menara saka david utawa mlaku ing dalan Gunung zaitun kanggo nikmati kutha sing luwih saka 5 taun mengko sinonim karo Sejarah.

Amman (Yordania)

Amman ing Yordania

Sadurunge tekan papan kaya kondhang Kutha Petra, ibukutha Yordania minangka alesan paling apik kanggo kesasar ing antarane gang, bazar lan sisa-sisa wektu liyane. Temokake pesona Candi Hercules, sejarah liwat Museum Arkeologi lan, utamane, tampilan saka Benteng ing ngendi ana bioskop Romawi sing mewah nganti mesjid-mesjid sing turu.

Kuwait (Kuwait)

Kuwait

Wis pirang-pirang taun, ibukutha Kuwait minangka salah sawijining hubungan komersial utama antarane India lan Timur Tengah nganti tundhuk karo kekuwatan Kekaisaran Inggris sawise Perang Dunia Pertama. Mesthi wae pengaruh India, kutha iki ngubengi mesjid gedhe utawa menara unggulan ing ibukutha wétan kayata Menara Pembebasan utawa Menara Kuwait kanthi jeneng sing padha.

Beirut (Libanon)

Beirut ing Libanon

Dikenal minangka «Paris ing Timur Tengah«, Ibu kota Libanon minangka kombinasi modernitas lan tradisi sing sampurna amarga papan-papan kaya Lingkungan Al Hamra, pusat blanja lan kafe sing apik banget Mesjid Mohammad al-Amin utawa, utamane, ing Museum Nasional Beirut, ing endi saka amfora Yunani nganti arkeologi Bizantium tetep urip bebarengan.

Muscat (Oman)

Muscat ing Oman

Dianggep salah siji saka negara-negara sing paling tentrem ing Timur Tengah, Oman nggugah wong lelungan kanthi ibukutha kaya Muscat. Simbol kemewahan Arab sing mulya, kutha iki kepepet ing antarane segara lan ara-ara samun nduweni papan hipnosis kaya Mesjid Sultan Qaboos, tontonan menara, ukiran lan lampu gantung sing ora ana liyane, Opera sing misuwur utawa Istana Al Alam.

Doha (Qatar)

Doha ing Qatar

Nyawang Teluk Persia, Doha minangka salah sawijining Kutha-kutha andalan Wétan Tengah amarga kontras sing apik banget, wiwit distrik finansial nganti Corniche, promenade sing ngumumake tetanggan mangsa ngarep sing anyar, utawa Souq Wasif, salah sawijining basa paling karismatik ing donya Arab. Cocog kanggo dikunjungi sajrone jangka panjang.

Damsyik (Suriah)

Damsyik ing Siria

Kanthi luwih saka 4 ewu taun sejarah, Damsyik dianggep minangka salah sawijining ibukutha paling tuwa ing donya. Kutha sing nyumurupi warisane ing bebaya sajrone taun pungkasan Perang Sipil sing kena pengaruh ing papan kasebut Kutha Old Damsyik, sekumpulan mesjid, lengkungan lan tembok Romawi malih dadi ikon kutha lan Warisan Donya ing 1979.

Sanaa (Yaman)

Sanaa ing Yaman

Liyane saka kutha kuna sing paling apik yaiku Yaman Sana'a, sing kutha lawas, kanthi pengaruh Ethiopia, Ottoman lan Muslim kaancam amarga akeh konflik sing ngancam wilayah kasebut, kaya sing dielingake dening panitia Unesco ing taun 2015 Modal Budaya Arab ing taun 2004, Sana seneng banget ngrusak rasa.

Kairo (Mesir)

Kairo ing Mesir

Sanajan ibukutha Mesir duwe utang akeh piramida ing cedhak utawa kali Nil sing wis dadi ikon Mesir, Kairo duwe kepribadian sing bakal ngrayu sapa sing kepengin. Salah sawijining kutha gedhe ing jagad Arab lan Afrika kalebu mitos Benteng Saladin, dununge ing bukit, mesjid kaya Muhammad Ali utawa sing Museum Mesir dadi ikon kanggo para pecinta sejarah.

Tehran (Iran)

Teheran ing Iran

Negara Iran mbukak luwih akeh kanggo pariwisata, ngeculake permata monumental sing didhelikake nganti saiki kanthi judhul sing ora apik lan ngrayu saben pengunjung kanggo nggoleki pesona Sewu Siji Wengi. Ayo sampeyan tresna marang Grand bazaar, lan pranala menyang legendaris Istana Golestan kanggo rampung kontemplasi ing pemandangan kutha sing paling apik saka Menara Milat.

Ankara (Turki)

Ankara ing Turki

Nalika Istanbul nggambarake Turki sing eksotis lan apik banget, ibukota sejati uga ndhelikake sawetara permata monumental sing pantes disebutake. Saka ing Makam Anitkabir nganti kondhang Museum Peradaban, Anakara negesake potensial raksasa Turki minangka hubungan sing sampurna ing antarane Timur lan Timur.

Karo sing endi ibukutha Timur Tengah sampeyan tetep?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*