Cala Mitjana

Cala Mitjana ing Menorca

Ing sisih kidul Menorca, kita nemokake sing diarani Cala Mitjana. Iki minangka cekung cilik, nanging sing duwe daya tarik para turis. Wilayah kanthi kaendahan unik lan kita bakal duwe akeh pilihan kanggo nyinaoni dina sing paling nyenengake. Papan sing gampang diakses kanthi nampani banyu pirus.

Kajaba iku, yen wis ana ing Cale Mitjana, kita uga bisa nemokake papan ibadah liyane kayata Cala Galdana. Ora diraguhi, salah sijine sing paling misuwur lan bakal menehi dalan menyang rute sing sampurna lan ora sering dikunjungi para turis. Dadi dina iki kita bakal nemokake saben sudut supaya bisa ketinggalan preinan iki.

Kepiye carane menyang Cala Mitjana

Yen wis kasebut sadurunge, amarga loro-lorone kanggo siji lan sijine, mula kita kudu melu dalan sing padha. Kanggo nggayuh Cala Mitjana, sampeyan kudu arah sing padha karo Cala Galdana. Yen sampeyan mangkat saka Mahón utawa saka Ciudatella, sampeyan bakal menyang arah Galdana. Nanging sejatine ana, sadurunge, detour ing sisih kiwa. Sadurunge tekan Ferrerías saka Ciudadela lan arah MahónSampeyan bakal nemokake dalan gedhe nanging uga kanthi indikasi sing apik menyang teleng iki. Ora bakal rugi amarga wis ditandhani kanthi apik. Sawise tekan kana, dheweke duwe parkir gratis. Sanajan ana wong sing golek cara parkir liyane, kayata ing pinggir dalan. Saka kene sampeyan kudu mlaku sawetara menit.

Kepiye carane menyang Cala Mitjana

Apa sampeyan bisa mlaku menyang Cala Mitjana?

Kita wis ngomong babagan lelungan nganggo mobil, nanging mesthi wae, gumantung saka dununge, sampeyan bisa mlaku kanthi mlaku. Contone, yen sampeyan ana ing Cala Galdana, mula sampeyan bakal tekan Mitjana udakara 20 menit. Mlaku sing bakal sampurna kanggo nemokake alam ing wilayah kasebut. Mesthine, coba lakoni ing dina sing ora panas banget, supaya bisa tetep irama sing apik. Mung nalika ninggalake Galdana, ana dalan ing sisih kiwa sing kudu sampeyan lakoni.

Nyenengi Cala Mitjana

Sawise tekan, kanthi nganggo mobil utawa mlaku-mlaku, kita bakal mlebu swarga. Kita bakal kanthi cepet nyadari kaendahan sing ditampilake lan resepsi sing apik ing antarane masarakat. Ing baris pisanan, kita bakal nemokake pasir sing apik, ing ngarepe segara. Segara biru biru turquoise sing tansah ngematake. Nanging iki ora mung kabeh. Papan kasebut ngidini kita ngrasakake luang santai liyane, kanggo sampeyan uga kulawarga.

Cala Mitjana lan Mitjaneta

Amarga duwe turunan lan pendakian, sampeyan uga bisa nikmati pojok teduh ing kana. Ana wilayah sing sampurna kanggo piknik, tanpa kudu srengenge kebak. Amarga Kajaba iku, sampeyan bakal duwe bangku lan meja kanggo kenyamanan sampeyan. Kosok baline, manawa dadi cove uga kudu menehi kredit ing jurang. Sawetara wong minangka salah sawijining obyek wisata utama sing paling wani lan vertigo durung nate ngetok lawang. Bener manawa mayoritas ora duwe bebaya lan sampeyan bisa mlumpat menyang segara.

Sampeyan bakal weruh kepriye baris wong sing ngenteni giliran. Kita bisa ngomong kaya ngono dhuwure udakara 9 meter, udakara. Sanajan ngono, sampeyan kudu terus ati-ati banget. Contone, mung mlumpat siji-siji banjur ngenteni nganti ora ana sing ana ing banyu nalika sampeyan mlumpat. Ing sisih tengen Mitjana, kita bakal nemokake teluk cilik sing jenenge, Mitjaneta. Apa sing kedadeyan yaiku cilik banget nganti meh setengah rolas wong ora bisa pas.

Coves paling apik ing Menorca

Pantai liyane cedhak Mitjana

Yen duwe lingkungan sing apik banget, kita bakal luwih seneng lunga adoh. Temokake apa sejatine ana ruang liyane sing kudu dideleng. Ing meh iki, ana uga lan kudu uga ana.

  • Langkawi Macarella: Bisa diarani iku salah siji saka teluk paling misuwur ing Menorca lan dununge udakara telung kilometer saka Mitjana. Saliyane pasir sing apik lan banyu biru jero, sampeyan bakal nemokake pantai sing sampurna kanggo nudisme. Wis loro taman mobil, sanajan sing paling cedhak yaiku ragad. Udakara 6 euro, iku regane amarga dalan kanggo jurang iki ora gampang banget.
  • Turquoise Cove: Sedhela maneh lan kita bisa nemokake Cala Turqueta. Ing kasus iki, kita bisa ujar manawa dununge udakara 4 km saka Mitjana. Teluk iki didhelikake ing antarane pinus lan yen mlebu, kita ngerti sebabe jenenge duwe jeneng kasebut. Banyu kasebut bakal mbukak rahasia sing paling apik. Wis parkir lan bar pantai, nanging yen kudu mandhiri, sampeyan kudu mlaku sawetara menit. Luwih becik pindhah awal banget utawa ing menit pungkasan, amarga iku salah sawijining sing paling akeh dibukak.

Cala Turqueta ing Menorca

  • Pantai Santo Tomás: Udakara 5 kilometer, kita bakal nemokake pantai Santo Tomás. Papan liya sing pantes dikunjungi. Bisa diarani minangka pantai kanggo seneng nglangi lan mlaku-mlaku. Kajaba iku, iku telu dadi siji, amarga ana gandhengane karo pantai San Adeodato lan sing ana ing mburine Binigaus. Ing siji iki, umume ndeleng para nudist.

Data sing kudu dipikirake

Ora diraguhi, nalika musim panas, kabeh teluk lan pantai duwe pengaruh gedhe. Dadi ora rugi yen lunga sawetara jam luwih dhisik. Kanthi cara iki, sampeyan bisa entuk papan sing paling apik, utamane ing parkir mobil. Elinga yen sakjam setengah sadurunge srengenge surup, pantai bakal ditutupi iyub-iyub, amarga wit pinus sing ana ing saubenge. Sampeyan uga bisa mlaku-mlaku ing wilayah kasebut utawa mlaku-mlaku. Sampeyan bakal nggawa sampeyan ing rute saka Cala Trebalúger, ngliwati Cala Fustam lan nemokake tampilan paling apik sing bakal ditinggalake. Ora preduli ing endi sampeyan katon, iku wilayah sing apik banget!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*