Apa sing kudu dideleng ing Norwegia

Nerangake apa sing bakal bisa dideleng ing Norwegia Aurora borealis, gigantic fjords, larang regane Kutha Nordik y desa ilang ing lengkap Lingkaran Arktik. Nanging uga saka tlatah kuna sing pedunung legendaris Viking lan tradhisi kuna ing negara modern.

Dumunung ing Semenanjung Skandinavia, kaya Suecia o Finlandia, lan ukurane luwih saka telung atus ewu kilometer persegi, Norwegia dimandikan dening barents segara lan dipérang dadi sewelas wilayah administrasi o Fylkers sing saben liyane luwih ayu tinimbang sing pungkasan. Yen sampeyan pengin nemokake apa sing bisa dideleng ing Norwegia, sampeyan ngajak sampeyan tindakake.

Sing bakal dideleng ing Norwegia: kutha lan alam

Kita bakal miwiti tur Norwegia ing ibukota, Oslo, dununge ing sisih kidul negara banjur nerusake perjalanan liwat wilayah sisih lor, wétan lan kulon, kabeh nawakake monumen lan mujur nengen sing apik.

Oslo, agama Kristen kuno

Diarani Cristianía nganti taun 1897, kanthi meh pitung atus ewu jiwa dadi kutha nomer telu ing Skandinavia sawise Kopenhagen lan Stockholm. Iki wis dadi ibukutha negara wiwit 1314, nalika dadi raja Haakon V dheweke madeg pengadilan ing kana.

Monumen sing paling apik ing kutha kasebut nyengsemake Bèntèng Akershus, dibangun pitung atus taun kepungkur nanging direnovasi akeh ing abad kaping XNUMX sesuai karo gaya Renaissance. Mengko, bangunan lampiran liyane uga ditambah. Ing salah sawijining bangunan sampeyan bisa ngunjungi Museum Perlawanan Norwegia, sing nglumpukake sejarah oposisi negara kasebut marang penjajahan Jerman antara 1940 lan 1945.

Konstruksi sipil liyane sing menehi saran supaya sampeyan kunjungi ing Oslo minangka sing paling penting Royal Palace, gaya neoklasik; bangunan saka Nyimpen o Parlemen Norwegia; striking Balai Kota, ing endi Hadiah Nobel Perdamaian dianugerahi, lan Taman Vigeland, sing uga dadi pameran permanen patung seniman sing menehi jeneng, Gustav Vigeland.

Stortinget

Gedung Parlemen Norwegia

Babagan konstruksi agama, disaranake sampeyan bisa ndeleng Katedral Juruwilujeng Oslo lan Saint OlafSing terakhir minangka sing paling gedhe ing saindenging negara lan duwe gaya neo-Gothic; uga Greja Gamle Aker lan Tritunggal, sing pertama, Romanesque, minangka bangunan paling tuwa ing ibukota.

Pungkasan, sampeyan ora kudu ninggalake Oslo tanpa ndeleng museum kaya museum khusus kanggo pelukis Edvard Munch lan sing paling penasaran ing Kon-Tiki, babagan petualang Norwegia Thor Heyerdhal, lan Kapal Viking. Tanpa lali ing Wong Norwegia, ing udara lan nuduhake sampeyan omah saka saindenging negara bebarengan karo adat lan tradhisi para pedunung.

Tromso, negara Lampu Lor

Kita mlumpat ing sisih lor Norwegia kanggo ndeleng Tromso, sing ana ing wilayah geografis (non-politik) Lapland. Jenenge saka pulau tromsoya, dununge pusat kutha.

Ing njerone sampeyan bisa ndeleng candhi kaya katedral kuna dibangun ing 1861 lan musium kayata Universitas Tromso, ing endi sampeyan bisa sinau babagan sejarah lan adat istiadat saka wong sami utawa Lapp lan sing dilengkapi spektakuler lan unik Taman Botani Arktik-Alpine. Nanging bisa uga sing modern luwih hebat katedral arktik, konstruksi taun 1965 sing duwe jendela paling gedhe ing Eropa. Tromso misuwur amarga urip ing kutha lan akeh festival musik sing dianakake.

Nanging, wilayah paling apik sing ditemokake ing wilayah sing paling adoh ing kutha kasebut. Iki minangka papan sing cocog kanggo sampeyan ndeleng sing apik banget Aurora borealis, telpon "Sun tengah wengi" lan uga kanggo iwak paus nonton. Sampeyan bisa tekan pucuk sisih lor Eropa ing Cape Utara, nonton manuk ing Semenanjung Varanger lan wengi ing hotel es ing Kirkenes.

Katedral Arktik

Katedral Arktik

Bergen, kutha omah kayu

Dhiskusi babagan apa sing bakal katon ing Norwegia lan ora nyritakake babagan sing luar biasa fjords iku bakal ora bisa dingapura. Lan Bergen minangka gapura kanggo sawetara sing paling apik Sogne, dianggep paling dawa lan paling jero ing Norwegia, utawa saka Hardanger, wonten pundi Dataran tinggi Trolltunga.

Saka Bergen, sampeyan uga bisa numpak sepur menyang desa Api haciendo salah sawijining rute ril sing paling apik ing donya amarga ana ing bagean internal fjord saka Aurland lan nyebrang jurang jero kanthi air terjun sing luar biasa.

Nanging sampeyan uga duwe barang sing menarik kanggo dideleng dhewe waras. Contone, lingkungan sing apik ing Bryggen lan Prawan, kanthi omah kayu sing dicet kanthi warna sing nyenengake. Utawa uga ngunjungi sing ayu Alun-alun Watu Biru, wonten pundi greja san juan. Sanajan, yen ngomong babagan candhi, greja Santa Maria, bangunan paling tuwa ing kutha kasebut wiwit abad kaping XNUMX. Lan uga Katedral St. Olaf, mengko sithik banget.

Pungkasane, sampeyan ora bisa ninggalake kutha kasebut tanpa mlebu ing kutha kasebut sudut pandang Floyen, sing ditemokake dening Funiban Floibanen lan saka ngendi sampeyan duwe tampilan luar biasa babagan Bergen dhewe lan uga fjords.

Alesund, minangka titik wiwitan liyane sing bisa dideleng ing Norwegia

Nalika Bergen minangka titik wiwitan sing apik kanggo ndeleng fjords, Alesund paling apik kanggo ngunjungi paling spektakuler ing kabeh Norwegia. Babagan babagan geiranger fjord, didhaptar minangka Warisan Donya, nanging uga ana liyane.

Saliyane, wilayah iki cocog yen sampeyan seneng menek gunung amarga ing Andalsnes, dianggep ibukutha Norwegia kanggo kegiatan olahraga iki lan sing bisa dituju kanthi njupuk rute sepur liyane sing apik.
Nanging sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan mandheg ing ndhuwur Alesund, permata sing dikenal minangka «Kutha Art Nouveau» kanggo pirang-pirang bangunan kanthi gaya arsitektur sing apik iki.

Geirangerfjord

Geirangerfjord

Trondheim utawa apa sing bakal katon ing jantung Norwegia

Kutha sing paling penting ing wilayah kasebut Trondelag, kutha iki dikenal minangka "Tanah kelairan rasa Nordik" amarga ana akeh restoran, sawetara duwe Lintang Michelin. Nanging, saliyane iku, dadi ibukutha agama Norwegia sajrone Abad Pertengahan, amarga hebat banget Katedral Nidaros, bangunan kanthi basa Gothic-Elizabethan, lan ing Istana Uskup Agung, yaiku konstruksi sipil paling tuwa ing kabeh negara Nordik.

Salajengipun, Trondheim minangka a Kutha Universitas sing fakultas ilmu, kanthi cara iki, ing bangunan sing apik. Lan uga dadi benteng militer sing penting, sing dibuktekake Benteng Kristiansen lan Pulo Munkholmen.

Nanging wilayah Trondelag duwe atraksi liyane sing disaranake sampeyan kunjungi. Iki kasus kutha pertambangan saka Roros, Ana apa Warisan Donya lan, kanthi omah kayu lan tambang tembaga, bakal nggawe sampeyan bali menyang wektu. Lan uga sing saka Rute Emas Inderoy, sanajan jenenge, ora ana gandhengane karo mineral sing larang regane, nanging kanthi mujur nengen sing apik sing bakal ora preduli sampeyan.

Kapuloan Svalvard, ing dalan menyang Kutub Lor

Nusantara iki dununge ana ing tengah Samodra Arktik. Mula, mula ora gumun yen kegiyatan utama sing bisa ditindakake yaiku nunggang a sledug segawon, nonton Aurora borealis utawa dolan guwa es. Kajaba iku, ing lokalitas sing paling penting, Longyearbyen, sampeyan bakal bisa ngurmati lanskap sing apik lan, minangka penasaran, ngerti sejatine Universitas, sing paling lor ing jagad iki.

Kristiansand, pantai sing bisa dideleng ing Norwegia

Ing sisih kidul negara kasebut ana wilayah plancongan wong Norwegia. Iku logis, amarga wis akeh sunar srengenge tinimbang titik liyane ing negara iki pantai apik. Nanging sampeyan uga duwe desa nelayan khas cilik, kanthi omah kayu putih, kayadene Risol, Grimstad o Arendal. Lan, yen sampeyan pindhah menyang Lembah SetesdalSaliyane mujur nengen sing apik lan bangunan atap sukete, sampeyan bakal ngerti babagan sawetara tradhisi paling tuwa ing Norwegia.

Nanging kutha sing paling penting ing wilayah kasebut yaiku Kristiansand, dheweke duwe pantai sing kepenak. Nanging ing ndhuwur kabeh, ing Kutha Lawas Posebyen, siji-sijine bagean ing kutha sing isih urip ing geni gedhe sing nempuh ing taun 1892. Seneng banget liwat dalan sing dihiasi wit-witan lan dibingkai karo omah-omah kayu lawas.

Lembah Setesdal

Lembah Setesdal

Kajaba iku, yen sampeyan lelungan karo anak-anake, sampeyan bakal duwe Kristian ing Dyreparken, taman hiburan lan uga kebun binatang sing bakal sampeyan tresnani. Kanggo bagean sampeyan, yen seneng gastronomi, ing Lindesnes sampeyan bisa mangan ing ing, restoran lemah paling gedhe ing saindenging jagad lan duwe Lintang Michelin.

Norwegia Wétan: lembah lan gunung sing luar biasa

Pungkasan, sampeyan bakal nggawa sampeyan menyang Norwegia wétan kanggo ndeleng sawetara taman nasional sing paling apik ing negara kasebut. Antarane salah siji saka Dovrefjellsaka Jotunheimen lan saka Rodane. Sampeyan uga bisa browsing ing saluran telemark lan mlaku-mlaku ing dalan Lembah Gudbrandsdalen.

Nanging, yen sampeyan seneng main ski, sampeyan bakal ilang, ing negara Nordik, kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan stasiun kanggo olahraga olahraga iki. Mung sawetara sing paling apik, kayata Geilo, Gendhing o Coba, ditemokake ing wilayah wétan Norwegia.

Kapan luwih becik lelungan menyang Norwegia

Kita ora kudu ngandhani manawa Norwegia adhem banget. Musim panas paling anget, kaya sing kita ucapake ing sisih kidul negara, ing kana uga ana luwih jam sunar srengenge. Tingkah laku kasebut minangka keanehan liyane ing Norwegia. Kaya ing negara liya ing wilayah kasebut, antarane pungkasan wulan November nganti Januari sampeyan meh ora bisa ndeleng srengenge (ora ana ing wilayah paling lor). Nanging, saka pungkasan Mei nganti pungkasan Juli, meh ora ana sawetara, sawetara rong puluh jam sedina. Mula, Norwegia dikenal kanthi jeneng puisi saka "Bumi Srengenge Tengah Wengi".

Amarga kabeh alasan kasebut, kita ora bisa menehi saran supaya sampeyan bisa teka ing negara Nordik, amarga gumantung karo sing pengin sampeyan lakoni. Contone, yen sampeyan pengin ndeleng Lampu Lor, sampeyan kudu mlebu mangsa. Nanging, yen sampeyan pengin nindakake pariwisata, disaranake sampeyan lunga antarane Mei lan September, yen swasana luwih entheng lan dina luwih dawa maneh, kaya sing wis dakkandhakake.

Cara menyang Norwegia

Plancongan menyang negara Nordik gampang banget. Bandara utamane yaiku Oslo, nanging uga ana internasional ing kutha liyane kaya waras, Tromso o Kristiansand. Sampeyan uga bisa mabur saka sing pungkasan menyang papan sing paling adoh kayata pulo lofoten, las Svalvard lan malah Cape Utara.

Roros

Kutha pertambangan roros

Sampeyan uga bisa menyang Norwegia nganggo ril. Oslo sambung karo sepur menyang Copenhagen, Stockholm o Gothenburg lan, saka iki, kabeh eropa. Sampeyan bisa uga ngandhani babagan bis lan, yen sampeyan luwih seneng prahu, uga ana jalur saka Alemania, Denmark y Suecia menyang macem-macem kutha ing Norwegia.

Sawise ing negara kasebut, disaranake sampeyan lelungan ing Tren. Wis sawetara jalur sepur sing paling apik ing saindenging jagad. Antarane, yaiku Nordland; sing saka waras, sing nyebrang ngemot lanskap gunung; sing saka Api, sing wis dakkandhani, utawa liyane Dovre, sing nyebrang taman alam kanthi dataran salju sing nyengsemake.

Kesimpulane, yen sampeyan kepengin weruh apa sing bakal dideleng ing Norwegia, sampeyan wis ngerti manawa menehi luwih akeh tinimbang Lampu Lor. Nduwe larang regane kutha sing akeh sejarah lan monumen, ngetrapake pemandangan gunung lan malah pantai ing sisih kidul negara. Apa sampeyan ora kepengin ngerti Norwegia?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*