Punta Cana

Punta Cana minangka salah sawijining tujuan wisata paling populer ing donya. Dumadi saka sangang puluh lima kilometer garis pantai sisih wétan República Dominicana, Nduwe pantai sing apik banget ing wedhi apik lan perairan biru pirus, uga iklim sing istimewa.

Nanging, nganti taun XNUMX-an, Punta Cana minangka wilayah alas alas sing meh ora bisa ditembus. Wiwit semana dheweke wis bisa ngreksa akeh keajaiban alam sing dikombinasikake karo akeh kompleks hotel dibangun ing negarane. Kaya-kaya kabeh obyek wisatae sithik, mung telung jam perjalanan saka kutha sing apik ing Santo Domingo, ibukutha negara, ing ngendi sampeyan uga kudu ndeleng akeh. Yen sampeyan pengin nemokake apa sing bakal ditindakake ing Punta Cana, disaranake sampeyan terus maca.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Punta Cana

Loro-lorone ing wilayah geografis kutha iki, sing udakara udakara patang puluh loro hektar, lan ing sakiwa tengene, ana akeh keajaiban Alam lan nyenengake. Kanggo ngrasakake kabeh iki, sampeyan bisa nuntun ide sing bakal diwenehake.

Taman Nasional Los Haitises

Sawise sampeyan wis mapan ing Punta Cana, sampeyan bisa miwiti kunjungan liwat taman iki ing cekungan ngisor Kali Yuna, sing paling penting ing negara kasebut, lan wilayah kotamadya Miches y sabana segara.

Yen wis ngunjungi, sampeyan bakal nemokake ide sing sampurna kaya sadurunge wilayah pariwisata kasebut. Ing wilayah kasebut, mogot, yaiku dhuwure udakara patang puluh meter sing disebabake dening sifat karst ing wilayah kasebut. Amarga dheweke, taino pribumi ngarani wilayah los Haitises, sing ing basa aboriginal tegese "Lahan gunung".

The Haitises

Taman Nasional Los Haitises

Tamasya sing diatur liwat taman iki bakal nggawa sampeyan numpak prahu liwat bakau wis ngunjungi guwa saka wilayah kasebut. Ing wong-wong mau, Tainos kuno urip persis sing ninggali lukisan ing tembok. Antarane rongga kasebut, yaiku San Gabriel, Wedhi, La Reina y Baris. Nanging Los Haitises uga duwe vegetasi sing nyengsemake lan fauna sing subur ing endi boas lan penyu laut.

Pulo Saona

Udakara satus sepuluh kilometer persegi, dadi salah sawijining pulau paling gedhe ing Republik Dominika. Dumunung ing pesisir Punta Cana lan ing kana sampeyan bisa ngrasakake apik banget pantai kanthi terumbu karang lan alas sing bisa diakses liwat bakau. Kajaba iku, pulau kasebut duwe desa nelayan cilik sing manggon ing omah kayu. Wis jenenge Tangan Juan lan iku mung bagean sing dienggoni ing jejere pemukiman militer Pantai Catuano.

Altos de Chavon

Altos de Chavón duweni karakter sing beda banget karo kabeh perkara ing ndhuwur. Iki jeneng ing rekreasi saka vila Mediterania abad kaping XNUMX sing amarga desain arsitek Jose Antonio Caro lan pembuat film robert koppa. Ing pangaribawa sing terakhir, sawijining kutha Italia pasca-abad pertengahan digawe ing monumen liyane sing ditambahake kayata spektakuler amfiteater Gaya Yunani, ing Museum Arkeologi Nasional, ing Kutha Artis lan pusat budaya.

Nanging yen bangunane apik, malangine luwih apik. Saka dhuwur sampeyan bakal duwe pemandangan apik ing Kali Chavón lan duweke dhewe Segara Karibia. Amarga kabeh sebab kasebut, papan iki nampa ewonan pengunjung saben taun.

Cabo Engaño lan nyilem

Kita ora bisa menehi rekomendasi babagan Punta Cana lan ninggalake pesisir. Wilayah iki, dununge ana ing sing diarani Pantai Kelapa amarga akeh wit kurma sing ana ing omah, mula ora ana regane sewidak papat kilometer wedhi antarane Punta Cana dhewe lan Pantai Bavaro. Kabeh mau nganggo pasir putih sing apik ing sikil banyu sing transparan. Sampeyan uga wilayah sing sampurna kanggo sampeyan olahraga olahraga kayata windsurf utawa parasailing.

Wilayah Cabo Engaño

Cape Engaño

Nanging salah sawijining obyek wisata sing ditawakake ing pesisir Punta Cana yaiku nyilem. Ana rong wilayah sing sampurna kanggo sampeyan gladhen ndeleng terumbu karang lan guwa-guwa ing jero banyu. Elinga manawa banyu iki duwe visibilitas sing udakara antara enem nganti telung puluh meter, gumantung karo swasana.

Salah sawijining sirkuit sing menehi saran supaya sampeyan ditelpon kanthi tepat Guwa, ing endi sampeyan bakal weruh sawetara rongga kasebut lan sampeyan bakal nuduhake papan kanthi sinar mantra lan hiu sing ora mbebayani. Lan liyane yaiku Monica, kapal ngrusak sangang puluh taun kepungkur kanthi kabeh kargo peralatan sepur lan mesin kanggo kebon gula.

Cagar Ecological Eyes Pribumi, papan sing kondhang ing Punta Cana

Taman alam iki ana ing sanjabane pirang-pirang sirkuit turis, nanging sampeyan bakal gumun karo kaendahane. Ana nem atus hektar bakau, alas tropis lan ora kurang saka rolas tlaga. Pancen jenenge diarani jeneng kasebut, amarga warga pribumi percaya manawa dheweke minangka mata alas.

Semenanjung Samaná

Semenanjung iki udakara telung atus kilometer nganggo mobil saka Punta Cana, nanging sampeyan uga bisa lelungan kanthi pesawat utawa kapal. Ing kasus apa wae, luwih becik dibukak. Sampeyan bakal nemokake pesisir sing apik, alas gedhe, pulau cilik, air terjun lan laguna kanthi kaendahan sing ora ana tandhingane. Tuladha sing apik yaiku pantai apik, ing Grojogan limon lan pulau cilik Cayo Levantado.

Santo Domingo

Uga ibukutha negara kasebut adoh saka Punta Cana, khusus udakara telung jam nganggo mobil. Nanging sampeyan kudu weruh sapa wae sing lelungan menyang wilayah kasebut. Elinga yen iku Kutha kolonial pisanan ing Amerika lan pusat sing bersejarah yaiku Warisan Donya.

Sampeyan bisa miwiti tur ing Santo Domingo ing Gerbang Count, benteng sing uga dadi akses menyang kutha, lan terus ing dalan kanthi jeneng sing padha, salah sawijining sing paling tuwa ing ibukota. Nyatane, sampeyan bisa ndeleng ing omah gaya kasebut seni deco, nanging uga Balai Kota pisanan ing Amerika lan katedral pertama sing dibangun ing Donya Anyar.

Gapura Count

Gerbang Count

Iki Basilika Kecil Santa María de la Encarnación lan pambangunan diwiwiti ing 1512. Saiki ing Gotik lan diilhami dening katedral Seville. Ing njero omah kasebut ngemot harta karun asli, lukisan, batu nisan lan mausoleum.

Karakter beda duwe Alcazar de Colon, uga dikenal minangka Istana Viceregal Don Diego Colón amarga wis dibangun dening anak pertama saka panemu Amerika. Umume Gothic Mudejar sanajan nduweni unsur Renaissance. Mengko ditinggalake lan, wis ana ing abad kaping XNUMX, kudu dibangun maneh.

Kanggo bagean, sing Istana Pamirsa Kerajaan Santo Domingo Iki dibangun ing abad kaping-XNUMX lan dununge pengadilan pertama ing Donya Anyar. Saiki dadi kantor pusat Museum Omah Kraton, ing ngendi sampeyan bisa ngrampungake urip lan adat istiadat saka penduduk pisanan Hispaniola.

Kapan luwih becik lunga menyang Punta Cana

Objek wisata liyane ing Punta Cana yaiku cuaca. Hadiah suhu rata-rata taunan rong puluh enem derajat, kanthi minimal rong puluh lan maksimal telung puluh loro. Mula, kapan wae apik banget kanggo ngunjungi kutha Dominika.

Nanging, tanggal paling apik yaiku ing antarane wulan Januari lan Maret, sanajan musim iki wis dhuwur lan turis luwih akeh. Sampeyan uga bisa miwiti saka wulan April nganti September, nanging musim iki paling udan. Pungkasan, yen sampeyan pengin katenangan, saran supaya sampeyan mbukak antarane Oktober lan Desember.

Pemandangan Pantai Bavaro

Pantai Bavaro

Apa sing bakal dipangan ing kutha Dominika

Gastronomi Punta Cana minangka asil saka Pengaruh Taino, Spanyol lan Afrika. Iki adhedhasar produk kayata beras, kentang, iwak, pisang, singkong utawa ubi kayu.

Karo resep-resep kayata sancocho, khas banget ing wilayah kasebut, sing disiapake karo daging saka macem-macem kewan, pisang, yucca, kentang lan ketumbar bebarengan karo bahan-bahan liyane. Kita uga nyaranake kerapu menyang creole (nganggo saos tomat) utawa marang setan (kanthi saos sing padha nanging pedhes); ing gendera, sing duwe beras, daging, salad, kacang buncis lan gedhang goreng; ing moro, sing disiapake karo daging utawa iwak kod, kacang buncis lan beras, utawa kurang kusam, sup pitik, tomat, beras lan, sok-sok, panganan laut.

Kanggo ngombe, sampeyan duwe banget jus alami saka woh-wohan asli. Nanging sing luwih khas yaiku mabi, sing digawe saka kulit wit anggur tropis. Kanggo bagean kasebut, mamajuana wis disiapake nganggo rum, kayu manis lan siung manis.

Pungkasan, kanggo panganan cuci mulut, sampeyan duwe edan, krim manis sing disiapake saka jagung legi; ing jala, bal sing duwe klapa, madu lan jahe lan dipangan adhem, utawa jajan jagung, jajan digawe karo jagung lan klapa. Nanging luwih populer saiki kacang manis, sing duwe susu, kismis lan gula.

Carane njaluk menyang Punta Cana

El Bandara Internasional Punta Cana Sing paling penting ing negara iki lan penerbangan teka ing saindenging jagad, akeh sing asale España. Mula, sampeyan bakal gampang banget golek papan kanggo plancongan menyang kutha Dominika sing apik.

Bandara Punta Cana

Bandara Internasional Punta Cana

Sawise mlebu, cara paling apik kanggo muter yaiku bis utawa bis. Nanging elinga yen dheweke ora mandheg, mula sampeyan kudu menehi katrangan marang sopir ing endi sing arep mudhun utawa mung bengok-bengok "Ing ngisor!" nalika sampeyan pengin. Sampeyan uga duwe "Mabur", yaiku van sing nggawe, kurang luwih, rute sing padha.

Nanging, kita ora nyaranake taksi, amarga cukup larang. Kanggo tur cekak, sampeyan bisa njupuk "Motoconchos", sing ora liya ya mung motore motor. Nanging, sing terakhir duwe bebaya tartamtu. Lan, ing kompleks wisata, akeh sing duwe, sampeyan duwe shuttles, padha karo sepur cilik.

Minangka kesimpulan, Punta Cana minangka salah sawijining tujuan wisata utama ing jagad iki. Iki amarga pesisir sing apik banget kanthi wedhi sing apik lan perairan biru pirus, iklim sing apik banget lan nyenengake mangrove lan alas. Nanging uga gastronomi sing enak lan cedhak karo Santo Domingo, kutha kolonial pisanan ing Donya Anyar. Apa sampeyan ora pengin ngerti papan sing apik ing Republik Dominika?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*