Sing bisa dideleng ing Negara Basque: Saka Game of Thrones menyang flysch sing misuwur

Apa sing kudu dideleng ing Negara Basque

Dibentuk dening propinsi Álava, Guipúzcoa lan Vizcaya, komunitas Basque Country kalebu serangkaian atraksi budaya lan alam sing negesake potensi lahan unik iki sing ngadhepi Laut Cantabrian. Apa sampeyan pengin nemokake apa sing bakal katon ing Negara Basque?

Museum Guggenheim

Guggenheim ing Bilbao

Bilbao minangka kutha modern sing nyenengake lan akeh kontras sing ana ing sacedhake ikon paling gedhe: a Museum Guggenheim dibukak ing taun 1997 lan dadi sinonim karo desain lan avant-garde ing kutha Basque. Dibungkus nganggo desain bentuk lengkung lan logam karya arsitek Frank Owen Gehry, Guggenheim nduweni macem-macem karya Susana Solano, Richard Serra lan master seni kontemporer liyane sing beda karo karya "openair" liyane kayata karya sing misuwur poppy kembang sing dirancang dening Jeff Knoons, utawa Laba-laba raksasa Louise Bourgeois. Tanpa mangu-mangu, daya tarik utama kanggo ndeleng ing Negara Basque.

La Concha Bay

Teluk La Concha ing Negara Basque

Akeh sing yakin manawa kasebut minangka salah sawijining teluk paling ayu ora mung saka Spanyol, nanging uga saka Eropa, lan kita kudu setuju karo dheweke. Amarga ora ana liyane kaya lumaku liwat lurung-lurung labirin lan apik ing San Sebastián kanggo ngrampungake sadurunge tontonan yaiku Bahía de la Concha. Panorama sing dununge misuwur Pantai La Concha lan ditemokake ing pulau Santa Clara lan nyebrang gunung Urgull lan Igueldo, sudut pandang sing becik kanggo njupuk foto sing penting nalika sampeyan liwat Negara Basque.

Padepokan San Juan de Gaztelugache

San Juan de Gaztelugache

Yen sampeyan penggemar Game saka tahta, mesthine sampeyan ngerti pulau cilik sing ana gandhengane karo lemah kanthi jembatan lan ing sisih ndhuwur kasebut ana pertapaan. Ya, iki adegan tenan saka Naga Rock saka seri HBO, sing luwih dikenal kanthi jeneng Gaztelugache, papan 30 menit saka Bilbao, luwih khusus ing kutha Bermeutawa, ing endi njupuk foto ing ngarepe 241 langkah tumuju padepokan sing khusus kanggo San Juan Iki nyenengake banget kanggo indra lan sudut pandang paling apik sing bisa ditaklukake dening angin Cantabrian. Salah sawijining papan sing paling epik kanggo dideleng ing Negara Basque.

Cadangan Urdaibai

Urdaibai ing Negara Basque

Negara Basque sinonim karo alam lan, khusus, karo sawetara enslaves nasional, ing antarane kita nyorot Cagar Urdaibai, dianggep Cagar Biosfer ing taun 1986. Nyawang muara Kali Oka, cadangan iki nggabungake sawetara alas, pulau cilik, pantai lan pegunungan ing endi wit stroberi seneng karo wilayah sing lendhut, lahan basah lan spesies kayata salamander, elang utawa shrews sing disebar ing wolung lingkungan sing beda. Panci leleh geografis sing sampurna ing Spanyol. Yen sampeyan uga seneng surfing, ora ana sing luwih becik tinimbang menyang Pantai Laidatxu, ing ngendi sampeyan bakal nemokake salah sawijining inlet kanthi gelombang epik paling gedhe ing saindenging jagad.

Guernica

Replika lukisan ing Guernica

Ora adoh saka Irdaibai, ngenteni Guernica, kutha sing misuwur amarga lukisan kasebut Pablo Picasso ditafsirake pengeboman papan iki tanggal 26 April 1937. Episentrum politik lan budaya ing Negara Basque, Guernica (uga dikenal kanthi jeneng Gernika-Lumo) minangka lelungan liwat sejarah masarakat amarga ikon kaya Wit Guernica, ing Casa de Juntas, ing ngendi otonomi Vizcaya disepakati ing Abad Pertengahan, saliyane acara kayata festival kasebut jai alai, sing dadi olahraga paling cepet ing saindenging jagad, amarga bal sing bisa ngluwihi 300 km / jam. Yen sampeyan duwe wektu ganti, mampir cedhak Alas Oma, ing endi wit-witan kasebut dicet dening seniman Agustín Ibarrola.

Hondarribia

Apa sing kudu dideleng ing Negara Basque

Uga dikenal ing basa Spanyol minangka Fuenterrabia, kutha iki ing provinsi Guipúzcoa sing dununge 20 kilometer saka San Sebastián bisa uga salah sawijining sing paling apik ing Negara Basque. Mlaku-mlaku liwat kutha lawas sing diubengi tembok abad pertengahan sing apik banget sing ndhelik balkon kayu kabeh warna lan sing nyambung karo lingkungane Laut, papan maritim sing bakal nemokake sawetara bar paling apik ing kutha, lan ing Negara Basque umume. Contone, tilas koki Basque kayata Martín Berasategui, juri biasa Kejuaraan Euskadi Saboréala Pintxos sing misuwur sing dianakake ing kene.

Geopark saka Basque Basque

Basque Country Geopark

Yen sampeyan nyedhaki Zumaia, sampeyan bakal nemokake sawetara rute flysch paling apik. Nanging babagan apa? Flysch minangka struktur sing lahir saka lapisan rock sing dibentuk dening klompok endapan ing dhasar segara luwih saka 50 yuta taun kepungkur, nyebabake macem-macem lapisan sing, padha karo bentuk kue sing akeh lapisan sing nglukis ekstensi Geopark Basque Basque, ing antarane kutha Zumaia lan Deba, ngasilake salah sawijining conto paling apik kanggo geotourisme negara kita.

Pusat bersejarah Vitoria-Gasteiz

Mural ing Vitoria Gasteiz

Dianggep minangka salah siji saka kutha-kutha abad pertengahan sing paling apik ing Spanyol, Vitoria-Gasteiz lair saka rong kutha: Gasteiz, sawijining desa lawas, lan Nueva Vitoria, sawijining kutha sing didegake ing abad kaping XNUMX dening Raja Sancho VI "El Sabio" kanthi benteng sing nguatake struktur kutha sadurunge. Asil kasebut minangka labirin sejarah sing ana warna omah ngubengi papan kaya Alun-alun Machete utawa, utamane, ing Katedral Santa Maria, landasan kutha sing cocog karo aspek liyane kayata Rute Mural, cocog kanggo gumun karo seni lokal kanthi wujud seni jalanan.

Jungle Irati

Alas Irati ing Negara Basque

Apa sampeyan seneng film Tim Burton? Apamaneh, nalika musim gugur teka, alas Irati dadi kanvas warna abang lan oker sing ora bisa dilalekake. Dianggep minangka salah sawijining alas beech paling gedhe ing bawana Eropa, dipérang ing sisih lor Navarra lan Atlantik Prineos lan dipérang dadi Cagar Integrasi Lizardoia, Cagar Alam Mendilatz lan Cagar Alam Tristuibartea. Serangkaian wit, kali lan fauna sing nuwuhake tangis, utawa tangisan saka semangat menjangan; saliyane anane spesies liyane kayata rusa roe, babi hutan utawa asrama abu-abu.

Endi panggonan sing bisa dideleng ing Negara Basque sing sampeyan seneng? Wis pirang-pirang sampeyan wis ngunjungi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*