Sing kudu ditindakake ing Pontevedra

Apa sing kudu ditindakake ing Pontevedra? Mupangat banget yen kita takon babagan pitakon iki, wiwit kutha iki Rías Bajas durung nate nikmati popularitas turis liyane Galicia kaya La Coruña, Santiago de Compostela lan malah Lugo.

Nanging, Pontevedra minangka kutha sing apik, kanthi warisan monumental gedhe, a lingkungan alam sing endah lan gastronomi sing enak. Kaya-kaya kabeh iki ora cukup, saiki dadi kutha sustainable sing wis nampa penghargaan kayata UN Habitat, sing ngakoni yen kepenak bisa urip gegayutan karo kualitas layanan kutha lan mobilitas. Yen sampeyan pengin nemokake apa sing bakal ditindakake ing Pontevedra, sampeyan ngajak sampeyan tindakake.

Apa sing kudu ditindakake ing Pontevedra: bukak monumen kasebut

Dhasar saka Pontevedra ditutupi legenda. Ngandika sing Teucer, salah sawijining karakter ing Perang Trojan, teka ing wilayah kasebut sawise dibuwang bapakne, Telamon, lan dipandu dening sirene Leucoiña. Amarga tresna karo papan kasebut, dheweke ngedegake kutha Hellenes, sing bakal dadi Pontevedra saiki.

Luwih kaku sajarah, kasunyatan wis dingerteni anane loro castros pra-romawi ing kutha sing saiki dadi kutha lan uga padunungan Latin saka Turki. Kepiye wae, Pontevedra duwe pirang-pirang abad sejarah sing ditampilake kanthi warisan monumental sing sugih. Ayo ngerteni.

Kutha lawas Pontevedra duwe pengakuan Komplek Artistik Sejarah wiwit 1951. Kanggo menehi ide babagan pentinge, dheweke nampa mung sewelas taun sawise spektakuler Santiago de Compostela. Amarga alasan iki, meh ora bisa ngobrol ing kene babagan kabeh bangunan sing disenengi lan kita mung bakal ngobrol babagan sing paling penting. Nanging pisanan, kita bakal nyebutake sisa-sisa anake tembok abad pertengahan, saka ngendi sampeyan bisa ndeleng kain crenellated ing dalan Arzobispo Malvar.

Basilika Kerajaan Santa María la Walikota

Dibangun ing abad kaping XNUMX ing ngisor iki kanon saka gotik telatUga nampilake elemen gaya Renaissance lan Portugis Manueline. Iki katon kanthi cetha fasad plateresque sing meh dadi misbyah.

Basilika Kerajaan Santa María la Walikota

Basilika Kerajaan Santa María la Walikota

Babagan interior, kanthi rencana lantai basilika, sampeyan bakal disabetake karo kubah lan kapel ribbed utawa ribbed kayata Kristus, kanthi misbyah barok; sing saka La Purísima, ing endi Perawan Pangarep-arep, santo pangreksa ing Pontevedra; patung saka Perawan Sungkawa, karo Kristus sing Miring, utawa sing luwih Agung, ing endi sampeyan bisa ndeleng kayu lan kenari Walnut dening pematung Magarios maksimal.

Reruntuhan biara Santo Domingo

Saiki, dheweke dadi bagean saka bangunan Museum Provinsi Pontevedra, sing banjur dununge ana ing bangunan sing apik Pazo de Castro Monteagudo, dibangun ing abad kaping XNUMX. Sampeyan isih bisa ndeleng kepala greja lawas saiki kanthi limang apses Gothic wiwit abad kaping XNUMX. Reruntuhan yaiku Monumen Nasional saka 1895.

Greja Peregrina

Kuil iki kudu yen sampeyan lelungan menyang Pontevedra kanthi asli. Duwe tanduran scallop, sing nggawe bunder praktis. Dibangun ing abad kaping XNUMX, ing babagan gaya arsitektur, nggabungake barok karo neoklasik. Lan ing njero omah kasebut ana gambar Perawan Pilgrim, pelindung provinsi Pontevedra lan Camino de Santiago Portugues.

Tugu agama liyane

Kutha Pontevedra duwe warisan arsitektur agama sing nyengsemake. Ing antarane kunjungan sampeyan uga kudu greja san francisco, dibangun ing abad kaping XNUMX miturut kanonik Gothic, lan sing saka San Bartolomé, kanthi gaya barok lan nampilake gambar liyane saka Virgin of Hope.

Babagan pertemuan, disaranake sampeyan ndeleng salah siji saka Santa Clara, dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, lan abad kaping Suster Dorotean, sing dununge ing Kuil saka Aparat, ing ngendi Suster Lucia, salah sawijining bocah wadon saka acara kasebut Fatima.

Pungkasan, kanggo biara, luwih becik dibukak ing Lerez, dununge ing pinggiran lan gaya barok, lan poyo, uga patang kilometer saka Pontevedra lan nggabungake fitur Renaissance lan Baroque.

Biara Lerez

Biara Lerez

Pazos, kagum liyane kanggo dideleng ing Pontevedra

Minangka kutha lawas sing mewah, Pontevedra uga duwe warisan omah sing apik banget, sing dikenal ing Galicia minangka pazos. Sing paling tuwa yaiku Pazo de Cadro de los Romay, dununge ing Marín. Bangunan kasebut dibangun ing abad kaping XNUMX sanajan menara kasebut diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan uga duwe bagean wiwit abad kaping XNUMX.

Bebarengan karo iki, aja lali ngunjungi Omah Lonceng, kaendahan Gothic-Renaissance; Salah siji saka Waamonde, khas saka Renaissance; sing saka Kirim lawas Lan Rektor Santa María. Uga paza saka Cacah Maceda, Parador de Turismo saiki; saka Gago lan Montenegro lan Marino de Lobeira, kalorone Renaissance; saka Mugartegui, salah sawijining bangunan barok sipil paling apik ing Galicia, lan Castro Monteagudo, sing dununge Museum Provinsi Pontevedra, sing bakal dibahas mengko.

Omah Fonseca

Bangunan neoklasik sing apik iki dibangun ing wiwitan abad kaping XNUMX. Pedimentane menonjol, dilantik karo loro griffin swiwi lan sing wujud portico kanthi wolung kolom. Ing saben pungkasan iki ana sphinx Mesir sing kayane njaga lawang. Saiki dadi Arsip Sejarah Provinsi.

Tugu sipil liyane

Bebarengan karo kasebut ing ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng ing Pontevedra konstruksi sipil liyane sing utamane nanggepi eklektisme Abad kaping XNUMX Yaiku kedadeyane Balai Kota, inspirasi saka gaya Prancis Louis XV, lan sing ayu Istana Mendoza, sing uga nuduhake pengaruh saka arsitektur Gallic. Sampeyan uga pantes ndeleng Istana Dhéwan Provinsi, sing lawas Barak San Fernando lan bangunan saka Bank of Spain.

Tur ing alun-alun, sing penting kanggo nindakake apa ing Pontevedra

Yen kita kudu nyebutake keanehan ing kutha Galicia, mula bakal akehe papan sing ana. Sawetara wong abad pertengahan lan duwe jeneng klompok sing mapan ing dheweke. Contone, kita bakal ngandhani babagan tukang smithy, sing tumindak minangka Plaza Mayor lan ing tengah-tengah ana sumber sing padha jeneng, tanggal ing abad kaping-XNUMX. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani manawa wis ngasilake salah sawijining slogan populer ing kutha kasebut, sing dijarwakake saka basa Galicia, ujar: «Pontevedra minangka kutha sing apik, menehi omben-omben kanggo wong sing liwat, banyu mancur ing Herrería, San Bartolomé ing alun-alun».

Oalah, supaya ora bosen karo dhaptar sing dawa, kita uga bakal nyebut kothak kasebut Peziarah, ing endi greja sing ayu kanthi jeneng sing padha lan sing wis dakkandhakake marang sampeyan; sing saka Teucer, digawe kanthi wit jeruk; ing saka Kayu bakar, kanthi pazos lan omah tradisional kanthi arcade, lan bangunan kasebut Sayuran, kebak bar tapas.

Alun-alun Méndez Núñez

Alun-alun Méndez Núñez

Nanging bisa uga ana wong loro sing beda. Siji yaiku sing paling larang regane Alun-alun Méndez Núñez, sing bisa diakses liwat lengkungan ing omahé Cruz y Montenegro. Lan liyane siji saka Curros Enriquez, kanthi bangunan loteng gaya Prancis sing apik lan banyu mancur para satyrs, sing kudu ditarik ilat supaya banyu metu.

Lan, uga alun-alun kasebut, sawetara lurung-lurung abad pertengahan kalebu kutha lawas sing menehi saran supaya sampeyan bisa ndeleng. Contone, ing Rua dos Arcades, ing endi Café Savoy sing populer; ing Rúa Nyata lan Rúa Manuel Quiroga utawa Lurung saka Toko.

Arsitektur modernis ing Pontevedra

Warisan arsitektur kutha Galicia sing ora ana enteke ditambah karo pirang-pirang bangunan modernis. Antarane sing pertama, impose Institut Valle-Inclán; sing apik tenan Pazo de Lourizan, bangunan pusat saka Kiriman; salah siji saka Kafe Modern, sing interiore uga modernis, lan sing diarani Villa Pilar, sing nggabungake gaya kasebut kanthi fitur khas arsitektur India.

Museum Provinsi Pontevedra

Dumunung ing Pazo de Castro Monteagudo, kaya sing wis dakkandhani, sanajan mengko wis ditambahi bangunan liya, iki minangka museum utama ing kutha kasebut. Kaya jinis liyane, iki nuduhake macem-macem obyek seni. Nanging, ora kaya sing, sing duwe regane ageng.

Kaya ngono ing Koleksi tukang emas jaman Romawi lan malah luwih dhisik. Lan uga saka lukisan saka Francisco de Goya lan Joaquin Sorolla utawa ing potongan seni suci. Kabeh iki tanpa lali yen Reruntuhan Santo Domingo, sing kepala portofolio yaiku, kaya sing wis dakkandhakake, Monumen Nasional.

Jembatan Burgo

Kita bakal ngrampungake demo monumen Pontevedra kanthi jembatan lawas iki sing menehi jeneng kutha kasebut. Dibangun ing abad kaping XNUMX ing abad Romawi sing luwih dhisik, dheweke nyebrang Kali Lerez lan misuwur kanthi lengkungan sing endhek.

Jembatan Burgo

Jembatan Burgo

Apa sing kudu ditindakake ing Pontevedra: nikmati lingkungan sing istimewa

Kutha Galicia nduweni jumlah akeh taman ing endi sampeyan bisa ngaso lan tetep kontak karo alam. Antarane, kita bakal ngutip sampeyan Taman Marismas del Albasaka Campolongosaka Valdecorvos utawa sing saka Lourizan, sing minangka salah sawijining kebon botani sing penting ing Galicia.

Nanging, ing ndhuwur kabeh, kita kudu nyorot Taman Pulo Patung, sing bisa dituju kanthi mlaku-mlaku sing ngetutake kali Lerez. Ing kono sampeyan bakal weruh rolas patung dening pangarang internasional sing denominator umum yaiku nuduhake sesambungane manungsa karo lingkungan alam.

Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan ngunjungi Alameda saka Pontevedra, taman sing dirancang ing abad kaping XNUMX dening Rodriguez Sesmero kalebu bandstand apik lan kothak pelukis Carlos Nephew. Nanging, bisa uga sing paling apik yaiku lawang mlebu, kanthi rong kolom gedhe dilambung karo singa. Kabeh iki tanpa lali karo larang regane Pulo Covo, setelan alami sing regane ekologis sing gedhe.

Saliyane, ing njaba kutha, sampeyan menehi saran supaya sampeyan njupuk rute kaya sing kasebut jalur fluvial kali Gafos, kanthi enem ekstensi lan kanthi kaendahan sing luar biasa. Lan uga sing ngliwati Taman Hutan Pontillón de Castro, isih luwih cekak tinimbang sing sadurunge nanging ora kalah ayu, lan Rute Camellia saka Bajas Rías, sing protagonis yaiku kembang iki nanging uga duwe mujur nengen sing nyengsemake.

Apa sing bakal dipangan ing Pontevedra

Sampeyan bakal meh dosa yen sampeyan ngunjungi Pontevedra lan ora seneng mangan panganan khas, conto sing sampurna saka gastronomi Galicia sing luar biasa. Kaping pisanan, sampeyan duwe apik Iwak lan kerang Atlantik. Piring teken ing pangertene yaiku gurita menyang feira, ing Hake Galicia, sing welut conger karo kacang polong utawa turbot. Nanging ing ndhuwur kabeh lamprey masak ing getih dhewe. Lan kita uga menehi saran babagan sup kepiting, ing lobster karo coklat utawa Scallops kanthi gaya Rías Bajas.

Sepiring gurita feira

Gurita feira

Daging ora ketinggalan, amarga provinsi Pontevedra duwe daging sapi sing megah ing wilayah kasebut Moana. Lan daging babi sing khas uga padha, kayata ing Lacon kanthi ndhuwur turnip Lan ing barbecue.

Babagan panganan cuci mulut, sampeyan duwe puding pari, las tebu diisi krim, sing curd, las isine lan kelangan, yaiku sejenis fritter. Kanggo ngombe, gelas sing apik banget Anggur Albariño lan, minangka puncak panganan, sithik omben-omben kopi utawa saka kobong.

Kapan luwih becik lelungan menyang Pontevedra

Kutha Galicia duwe Iklim samodra, kanthi mongso adhem lan mangsa panas. Suhu ing musim pisanan duwe rata-rata udakara pitung derajat Celcius, nalika ing mangsa panas bisa gampang tekan telung puluh. Minangka bagean, udan udan deres lan disebar sajrone taun. Nanging, udane luwih udan tinimbang ing papan liya ing Galicia.

Mula, wektu sing paling apik kanggo ngunjungi Pontevedra yaiku spring y panas. Kajaba iku, ing wulan Agustus ing Perayaan ziarah, pelindung provinsi kasebut, lan kutha iki ngebaki pengunjung lan animasi.

Carane njaluk menyang Pontevedra

Bandara paling cedhak karo Pontevedra yaiku Peignoir, ing Vigo, udakara udakara telung puluh kilometer. Nanging, sampeyan duwe bis kanggo pindhah saka aerodrome. Babagan kasebut, sampeyan uga bisa lelungan menyang kutha Galicia ing bis saka kutha-kutha utama Spanyol.

Taman Alameda

Taman Alameda de Pontevedra

Utawa, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nggunakake ril sepur. Stasiun iki dununge ana ing sisih kidul kutha lan sambung karo kalorone Madrid kaya kutha-kutha utama ing Galicia.

Sampeyan uga bisa lelungan nganggo mobil dhewe. Dalan sing nggawa sampeyan menyang Pontevedra yaiku AP-9 utawa Jalan Raya Atlantik, sing nyambung Ferrol karo tapel wates Portugis. Banjur sampeyan kudu njupuk PO-10, yaiku dalan dering kutha, kanggo njupuk metu sing sampeyan minat.

Pungkasan, kanggo ngubengi Pontevedra sampeyan duwe sawetara garis bis kutha. Lan sampeyan uga bisa milih Sepeda. Kutha iki duwe wilayah amba tanpa lalu lintas mobil, lan ing kana ana, diwatesi dadi telung puluh kilometer per jam. Nanging, Pontevedra minangka kutha cilik lan, mula, sampeyan bisa dikunjungi. mlaku-mlaku.

Minangka kesimpulan, yen sampeyan kepengin weruh apa sing kudu ditindakake ing PontevedraIki minangka pandhuan kanggo ngunjungi monumen, njelajah lingkungan alam sing apik lan nikmati gastronomi. Kowe ngenteni apa maneh?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*