Cuevas del Soplao, keajaiban alam ing Cantabria

Cara menyang Gua Soplao

Si kita kesah menyang Cantabria, kita kudu mandeg anyar. Sampeyan bakal bisa ngunjungi papan unik sing dijenengi Gua Soplao. Dununge dununge ing antarane kutha Herrerías lan Rionansa. Yen sampeyan kudu nerangake kanthi cepet, sampeyan bisa ujar manawa iku salah sawijining keajaiban geologi.

Ing njero kasebut, kita bakal nemokake sakabehane macem-macem speleothems, ing antarane kita bisa nyorot, stalaktit, kolom utawa aliran liyane. Nanging luwih saka ngucapake, sampeyan kudu ngetrapake. Petualangan ing ngisor lemah sing bakal dingerteni babagan kombinasi lampu lan bayangan supaya sampeyan kelangan wektu.

Sejarah Gua Soplao

Keajaiban iki ditemokake kanthi sengaja. Ana sawetara karya pengeboran alam pertambangan. Apa biyen ekstrak mineral. Para penambang ngarani rongga interior kasebut. Luwih saka apa-apa amarga rancangane umum. Sawise kabeh iki, lali. Nganti taun 70-an dheweke nyadari nilai geologis sing diduweni saka papan iki. Ing taun 2005, pamrentah Cantabrian mutusake ngatur kanggo tujuan pariwisata lan mbukak kanggo umum.

Gua El Soplao

Cara menyang Gua Soplao

Sampeyan kudu ujar manawa wilayah iki dununge ana ing antarane sawetara kotamadya. Dheweke yaiku Herrerías, Valdáliga lan Rionansa. Kanggo tekan kono, kita ora bakal nemoni masalah, amarga kabeh wis ditandhani kanthi apik. Yen wis mikir babagan njupuk mobil supaya nyedhaki papan iki, luwih dhisik kudu njupuk A8 dalan gedhe Santander-Oviedo. Kita bakal lunga ing penyimpangan 269 sing nuduhake kita, Tánagos, Pesués lan Puentenansa.

Sadurunge tekan Persues, kita bakal njupuk penyimpangan menyang Jembatan Nansa, nganti tekan Rábago. Saka kene, plang-plang kasebut dituduhake kanthi sampurna menyang El Soplao. Kanggo informasi luwih lengkap, kita bisa ujar manawa Gua kasebut dununge udakara 60 kilometer saka Torrelavega lan 83 kilometer saka Santander. Kita ora duwe alesan maneh amarga ora ngunjungi dheweke!

Ing njero guwa tambang El Soplao

Apa sing bakal katon ing turis lan kunjungan petualangan

Wisata dhasar

Sawise tekan tujuan, kita bakal duwe pilihan kanggo nikmati sejarah sejatine lan kunjungan turis. Thanks kanggo rekreasi saka sepur gaya penambanganBakal nggawa kita liwat galeri sing diarani lan dheweke bakal ninggalake kita ing sikil guwa kasebut. Ing rute kasebut, rute wis bakal mlaku. Sanajan wilayah kasebut dawane luwih saka 20 kilometer, mung udakara papat sing mbukak. Tanpa mangu-mangu, luwih saka cukup kanggo nggawe tur kita dadi petualangan luwih saka sak jam.

Kunjungan kasebut cocog kanggo kabeh wong, diadaptasi kanggo sing duwe masalah mobilitas. Mesthine, yen sampeyan pengin sing luwih rumit, sampeyan duwe opsi liyane. Ing kasus iki, sampeyan bisa milih rute loro lan setengah jam. Yen sampeyan bisa ngrasakake lantai asli, mula akses luwih rumit tinimbang sing sadurunge. Jagad ngisor bakal tiba ing sikilmu!

Kunjungi Cuevas el Soplao

Galeri memedi

Gua Soplao digawe saka sawetara galeri. Saben wong duwe rincian sing nggawe dheweke unik. Mula, sing diarani Galeri Hantu duwe stalagmit sing luwih kenthel, uga putih. Ana prekara sing disalahake nalika menehi jeneng Galeri. Papan iki dawane udakara 350 meter. Minangka salah sawijining papan sing disimpen mineral.

Galeri Lemak

Sawise sampeyan mlebu ing El Soplao, iku Galeri pisanan sing bisa sampeyan nikmati. Wis a laguna alam lan lampu sing nyorot kaendahan wilayah kaya iki.

Galeri Lantai Salah

Sudut liyane sing bakal dikunjungi ing jagad ngisor yaiku. Luwih saka apa-apa amarga sampeyan bakal kepincut dening formasi rock Sing nyipta. Iki minangka dekorasi saben pojok guwa kasebut minangka benang sing apik banget.

Tur sing dipandu ing Cantabria

Galeri Camp

Ing Galeri Camp, kita bakal nemokake growong sing cukup jembar. Jeneng kasebut asale saka kasunyatan, wiwitane ana kamp riset. Ing kasus iki, kita bakal bisa ndeleng kepiye ngumbah supaya warna abang ing kombinasi karo warna dhasar putih.

Galeri alas

Una jinis alas nanging bisa ditemokake ing njero bumi. Film kasebut ora dijupuk saka film fiksi ilmiah, nanging kasunyatane. Gabungan stalaktit lan stalagmit nggawe macem-macem kolom. Lingkungan kasebut meh padha karo alas, sanajan ing kasus iki isih ana sisa-sisa gempa bumi.

Apa sing bakal ditemokake ing cedhak Gua Soplao

Sanajan ana akeh galeri sing bisa dibukak, kabeh prekara sing apik rampung. Dadi, yen kunjungan menyang papan iki rampung, mesthi disaranake nemokake sakcedhake. Amarga dheweke uga ngidini kita bali menyang ndhuwur kanthi ngujo kaagungane. Kabeh wilayah sing cedhak iki, duwe minat khusus amarga konservasi sing apik. Dadi, yen ngomong babagan alam, kita bakal nemokake papan sing unik.

Taman lan cadangan

Sampeyan bisa bukak ing Taman Alam Oyambre. Kasedhiya pantai, bukit pasir lan tebing, sing ora bakal bisa dilalekake. Dumunung ing San Vicente de la Barquera. Salah sawijining papan sing uga kudu kita wenehake wektu sing cukup. Lembah jero ngandhani manawa kita ana ing Cadangan Nasional Saja. Salah sawijining taman paling gedhe ing wilayah kasebut. Ing kono, kita bakal ketemu Walikota Bárcena. ing kutha paling tuwa ing Cantabria lan sampeyan uga bakal kaget.

Lingkungan Cuevas el Soplao

Pesisir

Yen kita mlebu ing wilayah pesisir, kaendahane uga ora ana tandhingane. Ing kene kita bisa nikmati Unquera utawa San Vicente de la Barquera. Ing pungkasan, sampeyan bisa menyang Castillo del Rey de San Vicente utawa Greja Santa María de los ángeles.

Simpenan Amber

Mung telung kilometer saka guwa kasebut, kita nemokake celengan kuning. Iki minangka situs paleontologi fosil kewan sing wis kepepet ing ambar. Papan iki ditemokake ing taun 2008.

Jam lan beya

Yen sampeyan mikir ngunjungi Gua, mula luwih becik mriksa jadwal. Sampeyan kudu nyebutake yen kadang bisa uga modifikasi.

Gua Interior

Jadwal

  • Dina Senen saka Januari nganti Juni, uga saka Oktober nganti Desember, Cuevas del Soplao bakal ditutup.
  • Ing wulan Juli, Agustus lan September, dheweke bakal mbukak saben dina.
  • Jam kunjungan saka Januari nganti Maret, uga November lan Desember: saka 10:00 nganti 14:00 lan bagean saka 15:00 nganti 17:00.
  • April, Mei, Juni, September lan Oktober: saka 10:00 nganti 14:00 lan saka 15:00 nganti 18:00
  • Ing wulan Juli: wiwit jam 10:00 nganti 19:00
  • Ing wulan Agustus: wiwit 10:00 nganti 21:00

Mesthine, yen ora dadi kunjungan wisata, sampeyan kudu nindakake a demo lengkap saka jinis petualangan sing diarani, banjur cathet kaya ing ngisor iki:

  • Saka Januari nganti Juni lan saka Oktober nganti Desember: Jumuah jam 15:00 sore lan 16:00 sore Setu lan Minggu: 10:00, 11:00, 15:00 lan 16:00.
  • Juli, Agustus lan September: Saka Selasa nganti Minggu 10:00, 11:00, 15:00 pm lan 16:00 pm.

Cantabria guwa riko turis

Tariff

Kanggo siji kunjungan wisata ing wilayah kasebut sampeyan kudu mbayar 12 euro. Yen sampeyan pengin rute sing luwih dawa, iku bakal 32 euro. Pensiunan, pensiunan, siswa utawa klompok mung bakal mbayar 9,50 euro. Nalika kunjungan lengkap ing klompok 15 wong, saben 26 euro. Bocah-bocah nganti 3 taun bakal mlebu kanthi gratis, lan wiwit umur 4 taun nganti 16 taun, uga bakal mbayar sethithik kurang, 9,50 euro.

Ing endi bisa tuku karcis?

Saiki sampeyan wis ngerti apa sing bakal ditemokake ing Cuevas del Soplao, jadwal lan malah tarif, sampeyan mung kudu ngerti carane lan ing endi bisa tuku tiket kasebut. Dadi, sampeyan kudu tuku sadurunge. Luwih saka apa-apa amarga kapasitas winates lan wilayah sing wis dikunjungi. Ya tuku saka situs web sampeyan dhewe nganti nelpon 902 82 02 82. Uga ing ATM Caja Cantabria dheweke bisa duwe karcis. Kanggo bisa nglumpukake, sampeyan bisa nindakake ing box office, udakara 30 menit sadurunge miwiti lelungan menyang donya lemah. Nanging kaya sing kita ucapake, sampeyan bakal mesthi tuku sadurunge.

Data kapentingan

Bocah-bocah nganti umur 12 taun kudu dikancani. Dheweke uga ora ngidini kursi bayi mlebu, amarga iki nyedhiyakake sampeyan jinis bayi. Tanpa mangu-mangu, alas kaki sing nyaman lan olahraga luwih penting tinimbang kudu mlaku kanthi cara sing luwih gampang liwat papan iki. Ya, njupuk Sandhangan anget amarga diarani suhu kasebut osilasi antara 12 derajat. Yen sampeyan milih riko wisata petualangan, dheweke bakal menehi kabeh sing dibutuhake kaya helm utawa penyelam.

Gambar: elsoplao.es


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*