5 bangunan paling misuwur ing Amerika Serikat

Gambar | Pixel

Saka wétan nganti kulon, Amerika Serikat minangka negara gedhe sing duwe sawetara kutha paling penting ing saindenging jagad. Salah sijine yaiku Washington, sing dadi pusat kekuwatan politik lan ekonomi negara kasebut. Ing ibukutha, kita bisa ngunjungi sawetara bangunan sing misuwur lan cocog banget ing sejarah negara sing wis ditampilake ing pirang-pirang film. Apa sampeyan pengin ngerti babagan iki? Terus maca!

Omah Putih

Papan dununge resmi lan ruang kerja Presiden Amerika Serikat, Gedung Putih, minangka salah sawijining bangunan paling misuwur ing negara kasebut lan minangka simbol.

Iki dibangun sawise Undhang-undhang Kongres ing taun 1790 kanthi gaya neoklasik kanthi inisiatif George Washington, nggawe kebutuhan kanggo nggawe omah presiden ing cedhak Kali Potomac. Karya kasebut ditugasake kanggo arsitek James Hoban sing diilhami Château de Rastignac ing Prancis kanggo desain lan kurang saka sepuluh taun kanggo ngrampungake. Nanging, Presiden Washington ora nate manggon ing gedhong anyar kasebut nanging diresmekake dening penerus John Adams.

Bangunan asline ora bertahan suwe nalika tentara Inggris ngrusak ing taun 1814 minangka balesan kanggo pembakaran Parlemen ing Kanada, mula wong-wong Amerika kudu mbangun maneh sing banjur diarani "Omah Presiden." Wiwit iku, macem-macem ekstensi lan perbaikan wis digawe kanggo struktur kasebut. Kantor Oval sing misuwur lan West Wing dibangun ing taun 1902 nalika dadi presiden Roosvelt. dene sayap Timur ditambahake sajrone jabatan Truman. Mangkono bangunan sing saiki wis dingerteni rampung.

Dumunung ing 1.600 Pennsylvania Avenue ing Washington, Gedung Putih dikenal kanthi fasad mburi, sing ana ing tengah. Ing njaba, ukurane luwih cilik lan mung sawetara sing ngerti dimensi sejatine: luwih saka 130 kamar, 35 kamar mandi, meh 30 geni, 60 tangga lan 7 elevator nyebar ing 6 jubin lan 5.100 meter persegi.

Bisa dolan?

Sing cedhak karo Gedung Putih yaiku Pusat Pengunjung Gedung Putih, sing mbukak kanggo umum. Kunjungi Gedung Putih liwat tur njero mung bisa kanggo warga AS. Dheweke gratis nanging sampeyan kudu nggawe reservasi wulan sadurunge kanthi nulis menyang wakil Kongres. Kanggo wong asing, saiki ora bisa dadi sampeyan kudu tetep ndeleng Gedung Putih saka njaba.

Katedral Washington

Gambar | Pixel

Salah sawijining katedral paling ayu ing sisih wétan Amerika Serikat yaiku Katedral Nasional Washington. Iki minangka sing nomer loro paling gedhe ing negara kasebut sawise Basilika Kuil Nasional Konsepsi Immaculate ing Distrik Columbia (cedhak banget karo Washington) lan katedral paling gedhe nomer enem ing donya.

Gaya Neo-Gothic, Katedral Nasional Washington ngelingake basilika Eropa sing hebat lan khusus kanggo para rasul Saint Peter lan Saint Paul. Iki dibangun ing abad kaping XNUMX lan kalebu ing Greja Episkopal ing Amerika Serikat.

Yen sajrone plancongan menyang Washington, sampeyan pengin ngunjungi candhi iki, Sampeyan bakal nemokake ing prapatan antarane Wisconsin lan Massachusetts Avenues, sisih lor-lor ibukutha. Iki ditulis minangka monumen ing Daftar Nasional Tempat Bersejarah lan dadi penasaran, yen sampeyan ndeleng menara sisih lor ana gargoyle sing duwe helm Darth Vader saka Star Wars. Ora biasa, bener?

Penjahat budaya populer iki pungkasane dadi bagean katedral amarga majalah National Geographic World nggelar kontes desain bocah-bocah ing endi kontestan Christopher Rader njupuk posisi nomer telu kanthi gambar iki. Sawise kontes kasebut, tokoh kasebut dipahat bebarengan karo gambar liyane sing menang (bocah wadon nganggo kepang, rakun lan pria sing payung) kanggo nghias pucuk menara barat laut Katedral Washington.

memorial jefferson

Gambar | Pixel

Thomas Jefferson minangka kepribadian sing penting banget ing sejarah Amerika Serikat. Dheweke dadi penyusun utama Proklamasi Kamardikan, sekretaris negara pisanan ing pamrentahan George Washington, salah sawijining bapak pendiri negara kasebut lan presiden kaping telu sawise John Adams nggenteni. Pungkasane, ing Amerika Serikat isih akeh sing kudu dielingi Thomas Jefferson lan monumen kasebut khusus dikenang kanggo kenangane.

Pangeling-eling kasebut ana ing Taman Potomac Kulon sing mbukak, ing pinggir Kali Potomac. Perintah kasebut dibangun dening Presiden Franklin D. Roosvelt ing taun 1934 amarga dheweke seneng banget karo politisi kasebut. Kanggo desain arsitek kasebut diilhami dening Monticello, daleme Thomas Jefferson, sing sabanjure diilhami dening Pantheon ing Roma.

Yen ing njaba Peringatan Jefferson apik, ing njero kaget banget amarga dihiasi prasasti terkenal saka presiden iki lan uga potongan-potongan Deklarasi Kemerdekaan Amerika.

Capitol Amerika Serikat

Gambar | Pixel

Iki minangka salah sawijining bangunan paling apik ing Washington sing ana ing lingkungan Capitol Hill lan minangka lambang sing nglambangake demokrasi Amerika. Kekuwatan legislatif pamrentah Amerika Serikat konsentrasi ing kana: Dewan Perwakilan Rakyat lan Senat.

Capitol Amerika Serikat dirancang dening William Thornton lan tahap pertama rampung ing wiwitan taun XNUMX-an. Banjur, arsitek liyane nggawe modifikasi sing menehi kompleks kanthi gaya neoklasik.

Tahap pertama rampung ing taun 1800 lan minangka salah sawijining obyek wisata utama ing kutha kasebut. Arsitek Thomas U. Walter lan August Schoenborn ngrancang kubah saiki ing tengah-tengah struktur sing paling dhuwur dening patung wanita, sing bisa dideleng saka kadohan nalika ana dalan Maryland lan Pennsylvania sing pungkasan.

Wong-wong sing milih situs kanggo pambangunan Capitol Amerika Serikat kena pucuk sirah amarga dununge ing gunung katon luwih gedhe, sing minangka conto simbolisme kekuwatan sing sampurna..

Peringatan Lincoln

Gambar | Pixel

Bangunan liyane sing paling misuwur ing Amerika Serikat yaiku Lincoln Memorial, sawijining monumen spektakuler sing didedikake kanggo tokoh Abraham Lincoln, presiden negara nomer nembelas negara kasebut.dununge ana ing taman sing ana ing tengah-tengah ibukota sing dikenal minangka National Mall. Mangkene monumen penting liyane kayata Obelisk Washington, patung General Grant lan monumen Lincoln, telu tokoh sing cocog banget ing sejarah Amerika.

Diresmekake ing taun 1922, Memorial Lincoln minangka bangunan kanthi bentuk kuil Yunani sing pengin dibangun Kongres Nasional kanggo menehi pajeg marang politisi sing misuwur. Tangga gedhe tumuju ruangan sing bisa ndeleng patung Abraham Lincoln (dening Daniel Chester French), macem-macem mural interior lan rong tulisan kanthi kutipan saka sawetara pidato presiden.

Ing taun 1963, Peringatan Lincoln minangka adegan pidato "I Have a Dream" sing misuwur dening pastor lan aktivis hak sipil Martin Luther King. Ing National Mall, sampeyan uga bisa ndeleng patung sing khusus kanggo paraga sawetara meter saka peringatan kasebut.

Bisa dolan?

Mlebu menyang Lincoln Memorial gratis lan dibukak wiwit 8 esuk nganti 12.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*