Syarat dhasar kanggo lelungan menyang Amerika Serikat: ESTA, Asuransi lan liya-liyane

lelungan menyang Amerika Serikat

Apa sampeyan pengin lelungan menyang Amerika Serikat? Apa aku butuh visa, asuransi sing apik utawa ESTA? Nalika mikir babagan tujuan kaping pisanan, kita mesthi bakal ora mangu-mangu apa sing kudu digawa. Mula, supaya sampeyan bisa lelungan sepi lan supaya sampeyan bisa njupuk kauntungan saka liyane, kita bakal mangsuli pitakon sampeyan.

Bener yen ana sawetara syarat dhasar lan wong liya sing bakal dadi utama. Nanging kita ora bakal nyelehake tangan, amarga kabeh mau gampang digayuh. Mesthi wae, kita kudu nindakake sadurunge supaya bisa uwal saka masalah. Apa sampeyan pengin ngerti apa syarat kasebut?

Apa syarat dhasar kanggo lelungan menyang Amerika Serikat?

Sejatine ana sawetara kayata Visa utawa ESTA gumantung saka apa sing bakal kita deleng mengko. Nanging luwih lawas, kita ora bisa lali karo poin liyane:

Asuransi

Saben lelungan, kita kudu aman. Kanthi tembung kasebut wae, kita bakal mikir babagan jangkoan dhasar kasebut. Plancongan menyang Amerika Serikat utawa ing papan liya, kita bisa diwenehi kahanan lara utawa ngalami masalah karo barang lan barang sing gegandhengan. Mula, lan kanggo njaga kesehatan, ora liya yaiku milih barang sing apik asuransi lelungan. Amarga sampeyan kudu ngerti yen perawatan medis biasane larang banget yen kita kudu mbayar tanpa kanthong.

Paspor

Ing kasus iki, sampeyan kudu ngubungi kantor nalika diproses, lan sawetara wulan sadurunge lelungan. Amarga sampeyan mbutuhake siji utawa liyane, gumantung karo visa utawa ijin. Nanging bener yen sampeyan ora duwe visa, sampeyan bakal nggawa paspor sing bisa diwaca dening mesin.

Paspor visa ESTA

Apa aku butuh visa utawa ESTA kanggo lelungan?

Iki minangka pitakon sing asring ditakonake marang awake dhewe. Ing USA iki Minangka salah sawijining cara kanggo mlebu negara kasebut, tanpa prelu nggawa visa. Nanging kanthi logis, sawetara syarat uga kudu ditindakake. Siji tangan, sampeyan butuh visa yen arep kerja utawa sinau ing Amerika Serikat, amarga tegese mbutuhake luwih akeh wektu ing kana. Kabeh alasan profesional utawa yen sampeyan lelungan kanthi sarana transportasi pribadi, uga mbutuhake visa. Nanging sejatine yen ing visa, sampeyan uga bisa njaluk 'Non-imigran' (kanthi nginep ing negara kasebut sajrone 90 dina) utawa 'Kertu Hijau Imigran' (Sampeyan ngidini sampeyan mlebu lan metu nalika pengin). Kanggo kabeh liyane, sampeyan butuh ESTA.

ijin lelungan

Apa sejatine ESTA kasebut?

Punika a Otorisasi lelungan, nanging tanpa kudu entuk Visa. Mula diarani (VWP) utawa Program Pengecualian Perjalanan, yaiku, ing kene mlebu warga ing sawetara negara sing ora dikatutake visa nanging butuh wewenang utawa ESTA kasebut. Negara endi sing ora duwe visa? Secara total, ana 38 negara kayata Spanyol, Prancis, Irlandia, Portugal, Inggris, lsp. Yen sampeyan manggon ing salah sawijining negara, sampeyan mung kudu njaluk wewenang.

Mesthi wae, perjalanan sampeyan kudu turismo sanajan sawetara uga mlebu bisnis. Uga duwe tiket sing negesake perjalanan kasebut lan tanggal bali. Kajaba iku, yen tetep ing Amerika Serikat ora bisa ngluwihi 90 dina, yen ora, kita kudu ngomong babagan visa sing wis kasebut sadurunge.

Kepiye aku bisa njaluk ESTA lan apa kesahihane?

Iki minangka salah sawijining cara paling cepet lan paling gampang nalika njaluk dokumen. Amarga wewenang utawa idin iki, dijaluk liwat internet. Elinga yen tujuane yaiku supaya sampeyan plancong kanthi tujuan wisata, bisnis utawa amarga sampeyan kudu mampir ing negara kasebut. Nyuwun gampang banget, amarga iku mung dokumen sederhana sing kudu sampeyan isi. Sawise iku, sampeyan mbayar sing regane 29,95 euro saben wong lan sajrone 72 jam, sampeyan wis ngirim email. Gampang kan?

syarat kanggo mlebu Amerika Serikat

Informasi penting liyane yaiku wiwit sampeyan duwe persetujuan, ing Validitas ESTA kanggo Amerika Serikat wis rong taun. Iki tegese sampeyan bakal bisa mlebu lan ninggalake negara kasebut kaping pirang-pirang sing dikarepake, sajrone 24 wulan kasebut. Sanajan saben nginep bisa uga ora ngluwihi 90 dina. Dadi, wiwit sampeyan ngerti yen sampeyan bakal lelungan lan sampeyan kalebu salah sawijining 38 negara sing bebas visa, sampeyan kudu njaluk idin kanggo sampeyan. Aja nganti pungkasan! Sanajan bener yen sampeyan duwe pilihan kanggo njaluk panjaluk kanthi cepet lan mung butuh sakjam. Nanging kadang bisa uga ana wektu tundha.

Saiki kita wis luwih jelas yen, lelungan ora mesthi dadi repot-repot dokumen. Kita duwe opsi kanggo kabeh selera lan pendekatan ing perjalanan. Apa sampeyan arep lelungan menyang Amerika Serikat? Saiki sampeyan ngerti manawa kanthi ESTA kabeh bakal luwih gampang lan luwih cepet. Perjalanan sing apik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*