Sing bakal dideleng ing New York: papan sing paling apik ing kutha sing ora turu

Apa sing kudu dideleng ing New York

Yen ana kutha sing makili Kulon ora liya, mesthine New York. Kutha sing bisa entuk akeh jeneng kaya bisa ngunjungi obyek wisata minangka salah sawijining tujuan sing nyenengake kabeh wong, dadi idealisasi pencakar langit, ikon, lan lingkungan kosmopolitan sing ora bisa ditolak. Apa sampeyan pengin ngerti kabeh sing ana apa sing kudu dideleng ing New York?

Times Square

Times Square ing New York

Episentrum New York, lan khusus kabupaten Manhattan, Times Square minangka salah sawijining papan sing paling apik ing saindenging jagad. Menyang undhak-undhakan TKTS lan njupuk foto paling apik ing alas beton ing endi wong-wong, taksi kuning khas, toko-toko, poster musik lan gedung pencakar langit campur. Yen sampeyan uga duwe wektu, coba pirsani sawetara musikal Broadway paling anyar utawa mlebu toko M & Ms paling gedhe ing donya. Kabeh mau, apa maneh a Malem Taun Anyar mitos ing antarane streamer lan bal-balan gedhe sing nyambut taun anyar.

Kalima Avenue

Barnes & Noble

Salah sawijining lembaga ing Fifth Avenue ing New York

Yen ana dalan sing misuwur ing jagad iki, yaiku Fifth Avenue. Arteri utama New York yaiku lalu lintas, tren lan bangunan Art Deco sing akeh toko paling apik ing donya. Kajaba iku, iki uga minangka papan sing sampurna kanggo ngunjungi museum kaya sing disaranake Museum Seni Metropolitan (utawa MoMA) utawa Guggenheim. Kabeh iki, ora kena diarani jarak saka. . .

Gedung Kerajaan Empire

Bangunan State Empire nalika maghrib

Dianggep minangka bangunan paling dhuwur ing donya wiwit taun 1931 nganti 1971, Bangunan Empire State wis dadi ikon New York lan pengaruhe sing wiyar. Dianggep minangka Landmark Sejarah Nasional ing taun 1983, pencakar langit kasebut duwe dhuwur maksimal 443 meter lan nganti 102 ing antarane ndhelik rong sudut pandang sing misuwur: siji ing lantai 86 lan siji ing lantai pungkasan, dadi adegan film sing misuwur kaya Sampeyan lan Aku utawa Soko kudu dieling-eling, karo Tom Hanks lan Meg Ryan.

World Trade Center

Menara Pusat Perdagangan Dunia

Kita kabeh kelingan kesuwur kasebut 11 September saka 2001 ing serangan saka menara kembar dheweke nyerang finansial ing New York lan ing saindenging jagad. Enol lemah sing sajrone taun-taun sabanjure dianggep macem-macem pilihan nganti konstruksi ing taun 2014 saka One World Trade Center, pencakar langit anyar sing kanthi 104 lantai dianggep minangka bangunan paling dhuwur ing belahan langit sisih kulon. Alasan sing paling apik kanggo nyasar munggah menyang sing apik banget Viewpoint One World Observatory utawa bukak Memorial lan Museum 11/XNUMX lan luwih saka 3 korban sing tiwas ing serangan kasebut.

Jembatan Brooklyn

Jembatan Brooklyn

Tampilan Jembatan Brooklyn sing misuwur

Yen sampeyan nate ndeleng film kaya Woody Allen's Annie Hall, sampeyan bakal ngelingi salah sawijining film kasebut jembatan sing paling apik ing jagad iki. Sami, kang gabung karo Manhattan karo Brooklyn suwene 2 kilometer, diresmekake ing taun 1883 dadi jembatan penangguhan paling gedhe ing saindenging jagad. Cocog kanggo njupuk sawetara pemandangan kutha sing paling apik, utamane nalika surup, Jembatan Brooklyn ngasilake pesona Kota New York sing ngajak sampeyan mlaku-mlaku lan rumangsa dadi raja ing saindenging jagad.

Patung Liberty

Patung Liberty ing New York

Dikandung minangka hadiah saka Prancis kanggo nandhani satus taun penandatanganan Proklamasi Kamardikan, Patung Liberty tekan tutuk Kali Hudson ing taun 1886 dadi salah sawijining simbol gedhe Amerika Serikat lan jagad iki. Becik saka dolan bareng karo Pulo Ellis utawa Pulo Staten (foto sing paling apik dipikolehi saka kene), Statue of Liberty duwe sudut pandang sing kudu sampeyan pesen tiket sadurunge, amarga iku minangka salah sawijining papan sing paling akeh dijaluk ing New York.

tengah Park

Dolan maring taman tengah

Nalika mikir babagan "taman ing jagad", sing pertama sing dipikirake yaiku Central Park, paru-paru gedhe ing New York City sing ana ing jantung Manhattan. Dibukak ing taun 1857 lan dibentuk luwih saka 3 kilometer persegi, Central Park nampung kabeh jinis kegiyatan: wiwit rute sepeda nganti numpak kereta, liwat pirang-pirang acara budaya, sore teater ing musim panas lan uga seminar. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining wong sing hebat kudu ndeleng ing New York nalika sampeyan menyang Big Apple.

Pusat Rockefeller

Komplek Bangunan Rockefeller Center

Dumunung ing Midtown Manhattan, Rockefeller Center is set nganti 19 bangunan komersial ing ngendi sampeyan bakal nemokake sawetara toko sing paling mewah ing kabeh kutha. Dibangun ing taun 1939 lan nunjuk Tengara Sejarah Nasional ing 1987, kompleks iki uga kalebu sudut pandang infark, fasilitas sing misuwur Balai Musik Radio City utawa, utamane, Episentrum natal kanthi bentuk Wit natal lan es skating wis diowahi dadi klasik mangsa ing kutha.

Madison Square Garden

Madison Square Garden

Tampilan Madison Square Garden sedina acara olah raga

Game bisbol, konser mitos utawa uga pertandingan tinju. Saben acara olahraga lan budaya sing bisa dibayangke ana ing kene, kanthi apik Stadion diowahi dadi omah dadi tim hoki Knicks utawa New York Rangers ing endi seniman sing paling misuwur ing sejarah uga wis main sawetara wektu. Priksa jadwal lan rumangsa rame-rame lan semangat ngadeg.

Brooklyn

Taman Botani Brooklyn

Katon taun kepungkur minangka tetanggan sing mbebayani, saiki Brooklyn dadi papan kanggo sawetara wilayah kasebut Tren Budaya Paling Apik ing New York City. Nyebrang Jembatan Brooklyn sing terkenal lan kelangan dalan sing rame karo seni kutha, lingkungan Dumbo sing cocog kanggo motret utawa ilang ing Williamsburg, tetanggan hipster ing kutha kasebut ora ana kekurangan bar lan toko alternatif. Wilayah kosmopolitan kaya sawetara wong liya, sing mesthi bakal luwih apik yen sampeyan piknik ing Taman Prospect sing misuwur utawa dolan menyang Taman Botani.

Ana akeh panggonan sing bisa dideleng ing New York. Akeh, nyatane. Nanging, kaping pirang-pirang trik kasebut yaiku supaya sampeyan lunga lan ora gumantung banget karo trek sing cepet. Mlaku-mlaku liwat lurung-lurung, mangan segawon panas, numpak kereta bawah tanah, ngilangi tampilan lan rasakake pesona yen sampeyan dadi pusat jagad. Ing kutha sing ora bisa turu.

Apa liyane sing disaranake ing New York? Apa sampeyan pengin ngerti kabeh sampeyan bisa nindakake iku ing New York?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*