Museum lilin paling apik ing Amerika

Apa sampeyan seneng museum lilin? Dheweke luar biasa, saben potongan sing ditampilake minangka seni cilik, reproduksi sing pas banget menehi kesan. Yen sampeyan mikir manawa museum Madame Tussauds mung siji, aku pitutur marang kowe ora, yen ing Amerika Serikat ana akeh museum lilin.

Ing artikel dina iki, bakal dibahas museum lilin paling apik ing Amerika, dadi tulisen sing narik minat sampeyan ing perjalanan sabanjure.

Museum lilin

Apa riwayat boneka lilin? Kabeh diwiwiti karo omah panguburan kraton ing Eropa, sing tanggung jawab nggawe reproduksi lilin ukuran urip, disandangi klambi wong mati. Lan kenapa dheweke nggawe reproduksi iki? Miturut adat saka upacara panguburan sing tegese nggawa mayit menyang peti mati, ing prosesi lan mulane kena cuaca sing ora apik.

Banjur ide nggawe a lilin effigy, dhisik sirah lan tangan sing dadi bagean saka sandhangan kraton. Sawise dikubur utawa dikubur, dadi kebiasaan yen ditinggalake potongan-potongan kasebut tampilan greja, sing pungkasane narik akeh wong sing nonton. Lan kita ngerti, kabeh iku duwe regane.

Banjur, nyatane tokoh-tokoh kasebut uga dadi populer lan ana pematung master sejati sing lelungan liwat pengadilan Eropa sing nglumpukake komisi lan dhuwit. Kebiasaan kasebut lair ing Eropa ing antarane royalti, nanging sejatine yaiku yen ing jangka dawa nyebrang segara lan saiki uga ana museum ing Amerika lan donya, nanging ora mung saiki royalti nanging selebriti.

Museum lilin ing Amerika Serikat

Amerika Serikat duwe akeh museum lilin, sawetara ana ing California, sawetara uga ana ing New York, Las Vegas, Washington lan dhaptar isih akeh. Ing kene sampeyan bakal nemokake tokoh lilin saka kabeh jinis, saka sawetara jinis royalti, liwat musisi misuwur lan karakter saka literatur populer nganti, mesthine bintang porno kabeh kaping.

Omah Frankenstein

Museum iki ana ing Lake George, New York, lan minangka museum medeni, sanajan judhul kasebut nuduhake Frankestein, ana liyane film horor lan karakter buku sing bisa medeni sampeyan. Koleksi kasebut adhedhasar literatur klasik sing medeni lan aspek museum sing luwih tradisional saka jinis iki, mula ana sawetara adegan kekerasan sing bisa uga kuwat.

Sawetara karakter njerit, sawetara gerakane sethithik lan kabeh wedi, amarga iku omah angker, sawise kabeh. Museum iki isih mbukak kanthi pandemi, nanging luwih gampang mriksa dina lan jam amarga kabeh bisa diganti. Saiki mbukak ing akhir minggu wiwit jam 10 esuk nganti 5 utawa 6 sore. Diakoni $ 10,75 saben wong diwasa lan $ 9 kanggo bocah lan siswa umur 81 nganti 13 taun.

Museum Lilin Jesse James

Jesee James yaiku Bandit kulon liar, legendaris. Ditulis manawa dheweke tilar donya ing taun 1882 nanging museum kasebut nggawe dheweke sampurna. Museum iki isine foto, informasi, obyek vintage, luwih saka 100 ewu, antarane barang-barang pribadi James lan grombolan, gaman kalebu.

Kajaba iku, para pengunjung bakal ndeleng rekaman wawancara karo wong sing kenal karo James lan mesthine, ana tokoh lilin sing ngasilake omah bandit kasebut, jaman Perang Sipil, rampokan lan liya-liyane. Iki yaiku babagan pengalaman multidimensi lan kayane bisa ditindakake kanthi cukup.

Museum iki Cedhak karo Gua Meramec lan ana ing salah sawijining rute sing paling misuwur ing donya, Rute 66, nalika liwat Missouri. Banjur, kunjungan kasebut rampung kanthi mlaku-mlaku liwat gua-gua kasebut sing katon sawise banjir gedhe ing taun 1941. Lan kayane guwa kasebut minangka papan ndhelikake geng Jesse James.

Museum kasebut duwe jam beda-beda gumantung saben wulan, nanging elinga yen antara November lan Maret ditutup. Diakoni $ 10 saben wong diwasa.

Museum Lilin Hollywood

Museum iki ana ing Pantai Myrtle, Karolina Kidul. Minangka cabang lan cukup nyenengake kanggo sawetara wektu sadurunge menyang pantai lan hiburan. Ana akeh tokoh saka selebriti lan sawetara nir, selebriti uga sawise.

Diakoni saben wong diwasa regane antara $ 27 lan $ 30, nanging sampeyan bisa tuku Kabeh Akses Pass lan bukak telung museum ing siji: Museum Lilin Hollywood, Maze of Mirrors and Outbreak, Hanajine Undead.

Museum kasebut mbukak saben dina wiwit jam 9 esuk nganti 9 wengi lan saiki nggunakake chinstrap iku wajib.

Museum Nasional Ireng Gedhe

Museum lilin iki dununge ing Baltimore lan babagan sejarah imigran Afrika ing Amerika Serikat. Informasi sing disedhiyakake ing kene biasane ora diwulangake ing sekolah lan uga ora duwe pendidikan, nanging uga nyenengake, amarga museum lilin asring ditemokake.

Ana luwih saka 150 tokoh lilin ukuran urip lan sawetara ruangan pameran kanthi tema beda. Siji diarani Railway Underground, kanthi tokoh Harriet Tbman lan Thomas Garret, bagean liyane diarani Kewirausahaan lan ana Madam CJ Waler, sing liyane diarani Hak lan penghapusan wanita lan nduweni tokoh saka Rosa Parks utawa Shirley Chisholm, kayata. Iki kabeh jeneng wong kulit ireng sing wis misuwur ing Amerika.

Museum kasebut misuwur amarga replika ukuran urip saka kapal dagang budak lan angel banget kanggo ndeleng kahanan sing ditindakake lalu lintas kasebut. Diakoni saben wong diwasa regane $ 15 lan museum kasebut dibukak dina Senen, Rebo lan Setu wiwit jam 10 esuk nganti 5 sore lan dina Minggu wiwit awan nganti 5 sore. Ana wisata sing dipandu.

Museum Lilin Potter

Museum iki makarya ing apotek paling tuwa ing negara kasebut, sing menehi daya tarik luwih akeh. Opo maneh Iki minangka museum lilin paling tuwa ing Amerika Serikat lan ana macem-macem tokoh saka perwira Romawi nganti selebriti abad kaping XNUMX.

Pendiri museum kasebut, George Potter, dadi kepincut karo boneka lilin nalika dolan menyang London lan pengin nggawe sing padha ing Amerika Serikat, nanging karo tokoh politik nasional. Dadi, dheweke tuku lilin paling apik ing Prancis, rambut sing paling apik ing Italia lan mbayar tukang paling apik ing saindenging jagad. Pabrik digawe ing Belgia banjur kabeh dipindhah menyang museum ing taun 1949.

Museum ana ing Distrik Sejarah Nasional, San Agustin, lingkungan Eropa paling tuwa ing negara kasebut, papan sing apik banget. Ana ing 31 St Orange lan dibukak dina Senen nganti Minggu wiwit jam 9 esuk nganti 5 sore. Diakoni udakara $ 11.

Museum Lilin Salem

Museum iki ana ing Salem, Massachusetts. mengeti ulang taune sing kaping 25 taun iki lan bareng-bareng sampeyan bisa ngunjungi atraksi Kampung Salem Witch lan Memorial Trails uga Charter Street Burying Point, kabeh ana gandhengane Mburu penyihir.

Situs iki super lengkap amarga saliyane museum sampeyan bisa njupuk wengi liwat dalan lan omah angker. Tur kasebut mbahas sejarah bangunan, kegiyatan para roh, lan tuduhan ilmu sihir sing tiba ing wanita nalika semana. Uga ana wisata dina.

Mesthi wae, kanggo wayahe museum ditutup amarga pandemi nanging ora suwe pambukaan adol tiket online kanggo Oktober, sing kasedhiya ing wulan Juli, bakal diumumake. Malah tiket sing dituku kanggo taun 2020 bakal bener.

Ing Salem, sampeyan uga bisa ngunjungi Museum bajak laut lan ing Bristol, Connecticut, ing Museum Film Klasik Dungeon, tujuan sing apik yen seneng film horor, kanthi tokoh klasik Dracula, Frankestein, Nosferatu lan Phantom Opera, contone.

Museum Madame Tussaud

Museum iki yaiku ing Hollywood, California, lan saiki wayahe ditutup. Koleksine kaperang dadi pirang-pirang bidang: Modern, Hollywood Spirit, Pop lan Ikon Kulon. Uga ana wilayah virtual, area sing khusus kanggo taun 90an, film liyane Marvel 4D lan lan liyane sing khusus kanggo Jimmy Kimmel.

Diakoni $ 20 lan ana Hollywood Walk of Fame kanthi 115 selebriti kanggo motret. Museum Madame Tussauds pancen paling misuwur dadi sampeyan uga bisa ngunjungi sawetara kantor cabang Ya, ana ing New York, London lan kutha-kutha liyane ing Eropa lan uga ing Asia.

Museum lilin Nasional Presiden

Museum asli iki yaiku ing Dakota Kidul lan ngemot udakara satus tokoh lilin kanggo saben 45 presiden Amerika Serikat. Museum kasebut yaiku mung limang menit saka Gunung Rushmore, gunung sing misuwur kanthi pasuryan papat presiden, ing kutha Keystone.

Ana pandhuan audio sing nyritakake konteks sejarah adegan sing direproduksi dening para tokoh, lan video pitung menit sing nuduhake kepiye para seniman nggawe tokoh lilin kasebut. Uga ana topeng pati presiden, bintang-bintang satus lan tokoh sejarah liyane. Museum saiki mbukak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*