Transportasi ing Amerika Serikat

Gambar | Pixel

Amerika Serikat minangka negara gedhe sing ana gandheng cenenge karo internal kanthi macem-macem cara transportasi kayata sepur, pesawat, mobil lan bis.

Jaringan transportasi AS efisien banget ing istilah umum lan ngidini sampeyan lelungan menyang saindenging negara cukup kepenak lan cepet. Yen sampeyan ngrencanakake lelungan menyang Amerika Serikat lan pengin ngerti kepiye cara sampeyan bisa pindhah saka pesisir menyang pantai, aja nganti lali nulis artikel iki sing bakal dijelasake apa sarana transportasi ing Amerika Serikat.

Avion

Pesawat kasebut minangka sarana transportasi sing paling gampang kanggo pindhah ing negara kasebut saka negara liyane menyang negara liyane amarga jaringan penerbangan nasional jembar lan andal kanthi ewonan penerbangan saben dinane, pirang-pirang maskapai penerbangan lan atusan bandara. Umume kutha utama duwe paling ora siji bandara kanthi penerbangan langsung lan sambungan sing kasedhiya.

Negara kasebut jembar banget, mula yen sampeyan pengin lelungan saka pesisir menyang pesisir paling cepet, luwih becik njupuk pesawat amarga perjalanan sampeyan bakal entuk kurang saka enem jam dibandhingake perjalanan sawetara dina sing kalebu lelungan nganggo sepur utawa mobil.

Kapan lelungan kanthi pesawat ing Amerika Serikat?

Yen sampeyan pengin ngirit dhuwit kanthi tiket pesawat, sing paling apik yaiku ngrancang perjalanan sadurunge. Biyen, maskapai nyoba nyingkirake kursi sing berlebihan ing menit pungkasan, mula sampeyan kudu ngenteni suwe kanggo entuk tiket udhara sing murah. Nanging, dina iki kahanane wis owah lan ana maskapai penerbangan sing luwih seneng menehi lelungan rega sing luwih apik.

Ing wektu tartamtu kayata liburan musim semi, musim panas utawa preinan lan preinan ing bank, ngenteni nganti dina pungkasan kanggo njupuk tiket udara bisa larang amarga wis musim panas lan lelungan kanthi pesawat ing Amerika Serikat luwih larang. Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo lelungan menyang Amerika Serikat ing mangsa rendheng, iku paling apik amarga tiket pesawat luwih murah. Iku padha karo lelungan ing dina kerja tinimbang akhir minggu. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngirit luwih akeh dhuwit.

Maskapai sampeyan bisa lelungan

Sawetara maskapai penerbangan nasional sing beroperasi ing Amerika Serikat yaiku: American Airlines, Delta Air, United Airlines, US Airways, Skywest Airlines, Southwest Airlines, Hawaiian Airlines utawa Virgin America, lan liya-liyane.

Kabeh negara bagian ing negara kasebut duwe akeh bandara sing mabur menyang macem-macem kutha saben dina. Nyatane, Amerika Serikat duwe 375 bandara domestik.

Gambar | Pixel

Mobil

Nalika plancongan ing saindhenging Amerika Serikat ing plancongan, akeh wisatawan sing milih mobil amarga bisa ngulandara. Lan iku salah sawijining wisata dalan sing paling misuwur ing negara kasebut yaiku Rute 66 uga dikenal minangka "dalan utama ing Amerika Serikat."

Dawane udakara 4.000 kilometer, Route 66 ngliwati negara kasebut saka sisih wetan menyang kulon liwat wolung negara bagian (Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona lan California) saka Chicago nganti pungkasan ing Los Angeles. Nindakake rute nganggo mobil utawa motor minangka perjalanan impen kanggo akeh wong. Nanging, Kanggo ngubengi Amerika Serikat nganggo mobil sampeyan kudu ngerti cara nyetir mrana amarga undang-undange bisa uga beda karo negara sampeyan.

Apa sing dibutuhake kanggo nyopir ing Amerika Serikat?

Yen sampeyan lelungan minangka turis, ing pirang-pirang negara bagian, sampeyan butuh lisensi nyopir internasional. Mbok nalika nyewa mobil, dheweke ora bakal njaluk, nanging njupuk mobil ora bakal lara amarga gampang banget.

Contone, kanggo njupuk Spanyol, sampeyan kudu duwe lisensi nyopir sing sah lan prosedur kasebut bisa ditindakake kanthi cepet kanthi online. Sampeyan mung butuh ID elektronik, isi formulir kanggo njaluk ijin lan mbayar biaya. Rong dina mengko, sampeyan bisa njupuk ing kantor lalu lintas sing nampilake KTP kanggo ngenali awake dhewe lan foto warna saiki 32 x 26 mm. Sawise diterbitake, lisensi nyopir internasional duwe periode validitas setaun.

Elinga yen kanggo nyewa mobil ing Amerika Serikat umur minimal sing dibutuhake yaiku 21 taun, sanajan ing sawetara negara udakara 25 taun.

Apa sing sampeyan kudu ngerti kanggo nyopir ing Amerika Serikat?

Sanajan dadi negara sing duwe tradhisi Anglo-Saxon, ing Amerika Serikat sampeyan drive ing sisih tengen, ing sisih pinggir dalan sing padha karo umume negara-negara Eropa lan Spanyol. Nanging, kita kudu eling yen saben negara duwe peraturan lalu lintas sing beda. Dadi Sadurunge miwiti nyopir, sampeyan kudu ngerti babagan tandha-tandha dalan lan watesan kacepetan ing negara sing bakal dikunjungi.

Kosok baline, Amerika Serikat minangka negara sing dawane akeh wilayah cilik sing dipanggoni alam liar, mula yen sampeyan ora ngerti wilayah kasebut, mula bakal ana kemunduran lan ilang. Kanggo ngindhari iki, yen sampeyan arep nyewa mobil ing Amerika Serikat, priksa manawa sampeyan duwe GPS sing nganyari peta dalan.

Transportasi umum ing Amerika Serikat

Gambar | Pixel

Tren

Alternatif liya kanggo ngubengi Amerika Serikat yaiku sepur. Pilihan sing apik yen sampeyan duwe akeh wektu kanggo lelungan, yen sampeyan ora duwe lisensi nyopir internasional utawa yen sampeyan ora pengin ruwet karo GPS lan arah nalika nyewa mobil. Opo maneh, Yen sampeyan milih sepur kanggo sirkulasi ing Amerika Serikat, mupangate sampeyan bisa menikmati mujur nengen sing spektakuler (padang rumput sing amba, gunung-gunung inggil lan desa-desa sing asri) nalika lelungan kanthi lenggah.

Ing Amerika Serikat, sing nyedhiyakake layanan iki yaiku Amtrak, operator rel nasional sing ngubungake Amerika Utara liwat sistem sing luwih saka 30 rute sing sepur lelungan menyang luwih saka 500 tujuan ing 46 negara bagian lan Washington DC

Thanks kanggo macem-macem sambungan antarane kutha-kutha utama ing Amerika Serikat, yen sampeyan arep lelungan kanthi sepur, sampeyan bisa lelungan kanthi sepur menyang New York, Philadelphia, Boston, Chicago, Washington DC, Los Angeles lan San Francisco. Kutha-kutha liyane ing negara kasebut bisa uga duwe sambungan sepur siji arah utawa loro kanggo komuter ing sekitar pusat kasebut.

Uga, akeh kutha ing negara kasebut duwe sistem sepur kutha sing asring nyedhiyakake sambungan menyang stasiun sepur lokal lan mlaku ing antarane kutha lan lingkungan sing cedhak.

Kepiye sepur sing ana ing Amerika Serikat?

Umume sepur Amtrak duwe kursi sing jembar banget kanggo ngegungake sikil lan ngaso, kanthi Wi-Fi gratis, toilet, lan panganan. ing antarane layanan liyane. Kajaba iku, kanggo lelungan kanthi jarak sing adoh banget, ana kreta nganggo kompartemen turu.

Perjalanan apa sing kudu ditindakake kanthi sepur ing Amerika Serikat?

Antarane rute sing ditawakake Amtrak kanggo para penumpang, ana loro sing, amarga keunikane, bakal dadi pengalaman sing apik banget: Sepur California Zephyr (sing ngetutake dalan sing digoleki para prospektor emas ing sisih kulon liwat 7 negara lanskap sing apik) utawa Sepur Vermonter (kanggo ndeleng lanskap sing apik ing New England, kutha-kutha sing bersejarah lan greja kanthi pucuk putih).

Gambar | Pixel

Bus

Salah sawijining sarana transportasi sing paling akeh digunakake ing Amerika Serikat kanggo pindhah ing saindenging negara kasebut yaiku bis. Alesan milih akeh: macem-macem macem-macem perusahaan sing nawakake layanan kanthi rega kanggo kabeh anggaran, sambungan sing apik ing antarane kutha lan kendaraan sing resik, nyaman lan aman.

Umume kutha gedhe duwe jaringan bis lokal sing bisa dipercaya, sanajan layanan ing akhir minggu lan wengi diwatesi.

Yen wektu ora dadi masalah, bis bisa dadi cara sing apik banget kanggo njelajah negara kasebut amarga sampeyan bisa ndeleng papan sing paling adoh lan lanskap sing beda banget sing ora bisa ditindakake yen sampeyan nindakake kanthi pesawat.

Apa perusahaan bis utama?

  • Greyhound: perusahaan bis jarak jauh sing cocog sing kalebu rute ing kabeh negara lan Kanada.
  • Boltbus: biasane dioperasikake ing wilayah sisih lor-wétan (umume negara bagean New England lan New York).
  • Megabus: perusahaan iki nyambung luwih saka 50 kutha lan uga duwe rute menyang Kanada. Regane cukup kompetitif.
  • Vamoose: salah siji sing paling asring digunakake para sing sering lelungan ing antarane Washington lan New York.

taxi

Gambar | Pixel

Iki dudu sarana transportasi sing digunakake kanggo lelungan ing antarane kutha nanging ing wilayah sing padha. Kabeh kutha utama ing Amerika Serikat duwe akeh taksi. Ing bandara biasane gampang numpak taksi amarga akeh sing nggawa turis menyang pusat kutha, nanging kosok baline luwih rumit lan ora gampang golek sing gratis.

Beda karo apa sing dipercaya masarakat umum, taksi ing New York ora larang banget. Rega rata-rata lelungan standar liwat Manhattan udakara $ 10 nanging yen sampeyan kesusu, aku nyaranake sampeyan golek alternatif kayata subway amarga lalu lintas ing Manhattan bisa uga semrawut lan lalu lintas cenderung terbentuk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*