Genever, gin Walanda, kanggo ngombe dhewe (nanging ing perusahaan)

genver

Sanajan sampeyan ora precaya Gin minangka minuman khas ing Walanda, amarga panemuane digawe saka tangan dokter Walanda, Franciscus Sylvius kanggo nglawan cairan empedu. Kaya ramuan liyane, panggunaan obat-obatan ditinggalake lan langsung menyang meja.

Gin Genever, sing khas Walanda, duwe proses manufaktur sing beda banget karo London Dry, lan isine isi alkohol luwih sithik. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan proses produksi lan ngombe ing Amsterdam, aku saranake sampeyan terus maca. Miturut cara Genever mung mabuk tanpa ngombe liyane, ing gelas amba lan es.

Aku wis ngandhani yen Genever utawa Jenever (sampeyan uga bisa ndeleng manawa ditulis kaya ngono) Digawe kanthi distilasi alembic ganda saka gandum, rai lan jagung malt. Alkohol iki diarani anggur malt, mula dimurnekake lan njaga kabeh rasa lan aroma sereal. Sajrone distilasi nomer loro, roso lan diwenehi rasa definitif karo juniper. Titik penting yaiku juniper iki wis ditinggal suwene rong taun kanggo nambah gula. Konco iki Genever umur suwene ing proses telung nganti limalas taun, ing tong kayu Prancis utawa Amerika, kaya anggur.

Ing Amsterdam pabrik penyulingan sing paling misuwur lan paling tuwa yaiku Lucas Bols, didegake ing taun 1575. Ing taun 2008 dheweke ngluncurake merek Bols Genever, cara sing sampurna lan luwih legi kanggo ngrasakake Genever asli kanthi triple distilate gandum, jagung lan gandum, luwih legi lan alus, sing luwih cocog karo selera saiki.

Jeneng liya sing dicicipi Genever ing ibukutha Walanda yaiku Wynandt Fockinck ing endi isi gelas sampeyan nganti kebak, lan supaya bisa ngombe, sampeyan kudu mbungkuk lan ngombe pisanan ing meja, kaya yen sampeyan njupuk cegukan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*