Jajanan Walanda lan manisan

La gastronomi Walanda ora duwe prestise lan tradhisi negara-negara Eropa liyane kayata Prancis, Spanyol utawa Italia. Nanging, ing Jajanan Walanda iku kondhang ing saindenging jagad. Walanda negesake awake dhewe minangka untu manis sing ora bisa dilindhungi sing seneng masak lan ngrasakake kabeh panganan cuci mulut lan permen.

Sadurunge nerusake, iki ana peringatan: kiriman dina iki akeh panganan lan godaan. Sampeyan ora luwih becik terus maca kanggo sing lagi diet:

Gulali klasik Walanda

Zoute nyelehake

Iki minangka minuman keras sing akeh dikonsumsi ing Walanda, nanging uga ing Belgia, Luksemburg lan sawetara wilayah ing Jerman. Ing nyelehake zoute ("Gulung asin") didol ing kubus cilik lan ireng. Wujude mirip karo permen karet lan rasane meh padha karo licorice. Ana macem-macem macem-macem gumantung saka jumlah uyah sing dikandung.

nyelehake zoute

Omben-omben Walanda misuwur, jatine zoute

Walanda ngubungake sifat-sifat obat tartamtu kanggo zoute drop, sanajan dheweke mangan sejatine amarga disenengi. Ing sawetara toko roti didol kanthi rasa karo sari klapa, mint, madu, godhong teluk lan rasa liyane.

Stroopwafel

Iki versi waffle Belgian klasik sing lembut lan karamel (ing basa Walanda, stroop tegese sirup lan wafel iku wafel). Makanan penutup iki disiapake ing wajan khusus sing dipérang dadi kothak. Adonan dipotong ing sisih kiwa kanggo nyuntikake karamel ing njero nalika wis disiapake.

Stroopwafel

Stroopwafel: versi waffle sing bentuké waffle sing misuwur

Ing pirang-pirang panggonan, disiapake kanthi nambah hazelnut stroop kanthi stroop, dene ing liyane adonan dibumbui karo kayu manis. Asile mesthi spektakuler.

Wlaai

Sing populer walik Kue manis digawe saka adonan ragi sing diisi karo woh (apel, apricot, nanas, plum utawa woh wohan beri). Ing resep-resep jajanan Walanda tartamtu, bahan-bahan liyane kayata custard utawa rhubarb uga kalebu.

walik

Vlaai Walanda

Ana sawetara jinis khas tradisional vlaai. Contone, beras siji, isine pari lan krim, sanajan ana liyane sing duwe krim utawa coklat.

Poffertjes

Mlaku ing dalan ing kutha utawa kutha ing Walanda, umume irung kita bakal digoda dening aroma poffertjes sing ora bisa ditahan. Ing saindenging negara, ana kios-kios cilik sing disiapake bocah-bocah cilik saiki pancake panas karo butter ilang lan gula bubuk.

Uga ing kafe Walanda, poffertjes didol minangka cemilan manis kanggo ngiringi kopi utawa teh. Malah ana toko khusus kanggo produk iki, diarani poffertjeskraam.

Jajanan Natal Walanda

Kue-kue Walanda asring beda-beda sajrone Natal. Acara khusus ngundang rasa istimewa. Ing Navidad ing Walanda wiwit dirayakake tanggal 6 Desember, dina Saint Nicholas (Sinterklaas).

Cookie Saint Nicholas

Ing dina teka Saint Nicholas nggawa hadiah, bocah-bocah Walanda luwih manis ngenteni kanthi ngombe coklat panas lan mangan cookie. Wong diwasa nindakake perkara sing padha, sanajan nganggo gelas omben-omben ing tangan.

pepernoten

Pepernoten kanggo Dina Saint Nicholas

Piet, asisten Saint Nicholas, tanggung jawab nyebarke permen kanggo bocah cilik: pepernoten (cookie cilik sing ora duwe aturan baku digawe saka rai, madu lan anise) lan kruidnoten jahe Uga nyebarke bagean saka banket, jajanan puff sing diisi pasta almond.

Kerststol

Kaya ing pirang-pirang wilayah liyane, Dina Natal ing Walanda dirayakake minangka kulawarga ing sacedhake meja sing akeh. Jamuan pungkasane yaiku kersttol, roti kismis buah sing asring uga diiseni pasta almond. Kue iki, resep klasik ing kue-kue Walanda, padha karo kue sing disiapake ing Jerman lan negara-negara Eropa Tengah liyane.

kersttol

Cherry nalika nedha bengi Natal ing Walanda: kerststol

Ing kluwarga sing luwih agama, dheweke luwih seneng ngganti kerststol kanggo panganan cuci mulut khusus liyane:  pesenan ketemu muisjes, kue spons Walanda sing ditutupi amis gula. Iki minangka panganan istimewa nalika laire Yesus dirayakake lan kanthi tambahan uga dianakake kanggo ngrayakake kelairan sajrone taun.

Oliebollen

Ing wayah wengi Taun Anyar, ambune minyak saka frigu jero sing asale saka pawon umume ing omah Walanda. Ing wong-wong mau enak oliebollen, fritter adonan sing disajikake dhewe karo gula sing wis ditaburi utawa isi apel lan kismis.

Oliebollen

Manis paling apik kanggo miwiti taun: Oliebollen

Ana sawetara jinis oliebollen (terjemahan: "roti minyak"). Contone, ing wilayah Limburg, wujude kaya donat lan uga siyap ngrayakake Karnaval. Saliyane, ing provinsi sisih lor, fritter iki disiapake kanthi ati-ati khusus lan bunder, meh bunder.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*