Nggoleki omah Anne Frank ing Amsterdam

Museum Anne Frank House

Interioré Museum Anne Frank

Amsterdam bisa uga dadi salah sawijine kutha sing paling lengkap ing Eropa: saka pelayaran liwat kanal menyang taman tulip lan greja ing wektu liya liwat papan-papan sing apik kaya omah Anne Frank. Papan perlindungan sing, pirang-pirang dekade sawise nggegirisi sing disekseni, mbukak kanggo umum kanggo ngelingake pentinge jagad tanpa perang utawa konflik. Apa sampeyan teka karo kita menyang ngunjungi omah Anne Frank?

Omah Anne Frank: Sinar-X saka kisah horor

Kutipan saka buku harian Anne Frank

Sajrone dikenal minangka Umur Emas WalandaIng abad kaping XNUMX, akeh wong Yahudi sing kabur saka negara kayata Portugal utawa Spanyol kanggo manggon ing kutha-kutha kayata Amsterdam. Bakal ana ing kene watu-watu larang regane wiwit nggawe Kuartal Yahudi sing wis dadi salah sawijining papan paling misuwur ing kutha kanal. Nanging, ora ana sing nampilake penampilan wong lanang sing jenenge Adolf Hitler sing pasukane Nazi bakal njupuk kutha kasebut ing wiwitan taun 40-an.

La kulawarga terus terang, dibentuk dening Otto Frank, garwane Edith Hollander lan putrine Margot lan Ana, mutusake minggat saka Jerman kanggo manggon ing Amsterdam, ing ngendi dheweke nggawe perdagangan rempah-rempah. Kahanan sing katon apik banget sing nyuda nalika Nazi nyerang kutha Walanda.

Sadurunge wis kasep, kulawarga banjur ngungsi ing "Annex Rahasia", kanthi rahasia ing gudang ing Saluran Prinsengrach dununge ing sisih kulon Amsterdam. Dheweke gabung karo wong papat liyane: Fritz Pfeffer, kanca dokter gigi Yahudi ing Otto, lan kulawarga van Pels saka Hermann lan Auguste van Pels lan putrane Peter. Pelatihan kasebut diwiwiti tanggal 9 Juli 1942.

Sakdurunge tanggal iki, lan pas karo ulang taune Ana sing kaping 13, wong tuwane menehi buku harian sing dadi papan suci tenan wanita enom sajrone taun-taun sing ndhelik. Sawetara lembaran sing dheweke ora mung nulis babagan alam semesta bocah wadon sing umure, nanging uga babagan ketegangan lan konflik ing jagad sing wiwit dingerteni.

Sawise ditemokake dening Nazi tanggal 4 Agustus 1944, kulawarga kasebut dipisahake lan dipindhah menyang kamp konsentrasi sing beda. Anne lan mbakyune Margot tilar donya amarga typhus ing Maret 1045 ing kamp Bergen-Belsen., dadi bapake Otto, siji-sijine sing slamet ing ngipi elek iki. Sawise bali menyang Amsterdam, wong-wong sing tanggung jawab nglindhungi lokasine sajrone wulan ing "omah rahasia", menehi dokumen lan buku harian putrine.

Ing 1947, Buku harian Anne Frank diterbitake lan sukses lan, kanthi paradoks, kanthi refleksi sing paling apik babagan salah sawijining episode kamanungsan sing paling peteng. Popularitas buku kasebut narik minat para pamaca lan warga lokal sing wiwit nyedhaki omah sing kedadeyan kabeh, sing bakal dirusak ing taun 50-an.

Untunge, Museum Rumah Anne Frank diresmekake tanggal 3 Mei 1960, dadi salah sawijine papan sing arep dolan sajrone nginep ing kutha Amsterdam.

Nggoleki Omah Anne Frank

Tiket mlebu menyang Anne Frank House

Dumunung ing 263-267 Prinsengracht, Museum Rumah Anne Frank kasusun saka bangunan utama ing ngendi Otto Frank duwe bisnis lan omah tambahan banjur dibandhingake karo museum kasebut. Omah pertama kasusun saka lantai dhasar ing endi area urutane lan ing buri panggonane rempah-rempah, dene kantor karyawan Otto dipasang ing lantai siji, sing ngalih usahane menyang alamat iki Ing taun 1940.

Kang dikenal minangka Achterhuis (utawa Annex Rahasia), minangka tambahan bangunan sing diubengi karo omah-omah tanggane sing ngidini ndhelikake papane, dadi papan perlindungan sing sampurna kanggo kulawarga.

Sajrone kunjungan, lan utamane sawise ngeterake lemari buku gedhe sing, kaya lawang, ndhelikake akses menyang "omah rahasia" wiwit tur ing papan-papan sing menehi inspirasi kanggo nostalgia lan rasa welas asih. Kunjungan menyang omah kalebu pandhuan audio gratis, sekutu sing penting banget kanggo ngerti sejarah Franks utawa kepiye cara nggawe ruang sing kudu dituduhake luwih saka rong taun.

Ringkesan Museum Anne Frank

Kanthi cara iki, kita bisa ngakses jedhing bareng sing diwiwiti saka omah, kamar ing tembok Ana wis nyithak stiker berhala sing beda, utawa windows sing kulawarga nate nyelehake kain gedhe kanggo ndhelikake posisi sampeyan . Ing jejere kamar Ana minangka salah sawijining kulawargane, dene ing lantai ndhuwur duwe kamar turu van Pel lan, ora suwe, sampeyan bisa ngakses loteng, ing sisih ndhuwur.

Kunjungan menyang Anne Frank House link menyang museum lampiran ing endi seri rekaman, audio, video lan dokumen dheweke nylametake ekstrak saka kulawarga lan, utamane, saka Otto Frank sawise bali menyang Amsterdam. Tembung-tembung sing narik ati, paling ora, nggawe benjolan ing tenggorokan, amarga sing paling penting, pengalaman ngunjungi omah kasebut nemokake ing bagean pungkasan minangka bebener sing paling visual saka horor sing ditindakake para pedunung. Museum kasebut uga duwe kantin lan toko sing bisa oleh oleh-oleh utawa salinan koran.

Amarga mlebu omah Anne Frank, disaranake supaya cepet banget teka ing ngarsane utawa cadangan tiket sadurunge kaca web.

Museum Anne Frank House dibukak saben dina wiwit jam 9:00 nganti 23:00 bengi.

Nggoleki salah sawijining pemandangan Amsterdam sing apik banget yaiku nindakake salah sawijining episode paling getih ing sejarah. Mlaku-mlaku liwat urip lan gaweyane bocah wadon sing konsepsi jagad iki ora kalebu rasa lara lan kasangsaran sing ewonan wong Yahudi ngalami sejarah, nanging utamane sajrone abad kaping XNUMX.

Apa sampeyan pengin ngunjungi Anne Frank House?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*