Arsitektur walanda modern

Arsitektur modern ing Docklands Wétan, Amsterdam

Ing pungkasan taun 15, Holland wis dadi salah sawijining pusat desain donya sing paling penting ing Eropa. Iki uga negara sing ngerti babagan daur ulang (bagean sing apik ing wilayah kasebut direklamasi saka segara).

Iki kudu ditambahake manawa Walanda minangka model urbanisme ijo, mula seniman Walanda ngerti carane njelajah prapatan desain dhuwur lan keberlanjutan.

Kasunyatane yaiku arsitektur Walanda duwe peran penting ing wacana internasional babagan arsitektur ing telung jaman. Sing kaping pisanan yaiku ing abad kaping 17, nalika Kekaisaran Walanda ana ing puncak kekuwatane.

Sing nomer loro ana ing paruh pertama abad kaping 20, sajrone perkembangan modernisme. Sing nomer telu durung rampung lan nyakup akeh arsitek Walanda kontemporer sing entuk prestise saindenging jagad.

Sajrone abad kaping 20 arsitek Walanda duwe peran penting ing pangembangan arsitektur modern. Ing njaba arsitektur awal abad kaping 20 saka arsitek Beurs van Berlage, klompok kapisah dikembangake ing taun 1920-an, sing masing-masing duwe sudut pandang dhewe-dhewe kanggo dalan arsitektur modern.

Mula, para arsitek ekspresionis kayata Michel de Klerk lan Piet Kramer sing ana gandhengane karo arsitek sing luwih fungsional kayata Mart Stam, Leendert van der Vlugt lan Johannes Duiker. Klompok kaping telu metu saka gerakan De Stijl, ing antarane yaiku JJP Oud lan Gerrit Rietveld. Kaloro arsitek kasebut mengko gabung karo gaya fungsionalis.

Reaksi taun 1918 marang arsitektur fungsionalitas Walanda yaiku Sekolah Tradisionalis, sing bertahan suwe sawise taun 1945.

Tuladha pangowahan kutha iki yaiku ing Amsterdam, yaiku campuran arsitektur kanal abad kaping 17 sing apik karo gerakan arsitektur anyar lan proyek anyar sing inovatif.

Kaya sing katon ing foto, plabuhan lawas Amsterdam, ing Docklands WétanWis diganti kanthi cepet wiwit proyek perumahan diidini ing pungkasan abad kepungkur. Arsitek terkenal, khusus nggawe konstruksi ing pinggir segara, ngowahi dock lan bangunan pelabuhan lawas dadi area perumahan modern ing Amsterdam.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*