Lambang lan simbol kutha Amsterdam

Amsterdam_wapen.svg

Dina iki kita bakal ngomong babagan klambi lan simbol liyane Amsterdam, ibukutha Holland, kanggo mboko sithik rincian lan penasaran ing kutha iki sing akeh diarani Venesia Lor lan sampeyan kudu kesasar, paling ora sapisan ing urip sampeyan.

Kaya sing dakkandhakake dina iki, aku bakal mbahas babagan lambang lan simbol liyane ing kutha Amsterdam. Ing escudo Iki kalebu telung salib, sing diarani "salib San Andrés" kanggo ngurmati rasul Andrés, sing dadi nelayan, sing mati syahid ing kayu salib Wujude X lan masing-masing nuduhake dina sing kudu mati. Asale saka abad kaping 500, mula umume luwih saka XNUMX taun.

Sawetara sejarawan maca manawa salib Dheweke makili telung bebaya sing paling nyebabake Amsterdam: banjir, geni lan Pati Ireng.

Banjur ing Singa abad kaping XNUMX ditambahake sing saiki bisa dideleng.

Ing 1489, Kaisar Maximilian I saka Habsburg nyedhiyakake kutha kasebut karo Mahkota Kaisar Austria kanggo matur nuwun marang layanan lan utangan sing ditawakake Amsterdam marang dheweke. Ing korona tegese perlindungan kekaisaran lan ngladeni para pedagang Walanda nalika pindhah menyang luar negeri.

La gendera de Amsterdam kasusun saka telung garis horisontal, abang sisih ndhuwur lan ngisor lan ireng, kanthi telung wilah putih tameng, sing tengah. Iki adhedhasar langsung saka tameng.

El motto resmi kutha yaiku Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig, sing bakal diterjemahake dadi Pahlawan, tegas lan welas asih. Telung tembung kasebut asale saka jeneng resmi sing diwenehake dening Ratu Wilhelmina saka Walanda ing taun 1947, kanggo ngurmati keberanian kutha kasebut sajrone Perang Dunia II.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*