Klambi Walanda, bener

Klambi tradisional ing Holland

Holland minangka salah sawijining negara sing nawakake sejarah kanthi budaya lan budaya kanthi apik aspek tradisional lan penasaran babagan rasa kepengin weruh sing mesthi digugah. Walanda ora duwe kostum tradisional nasional, sanajan nawakake kanggo kita a campuran klambi sing beda-beda sing ana ing wilayah sing beda-beda ing Walanda.

Sing paling misuwur dikenal minangka klambi "Urip aku", kalebu rok ireng, celemek sing dilucuti, selendang lan topi renda, uga sawetara Sepatu kayu (Klompen) iku sing dipercaya utawa dianggep umume wong dadi busana tradisional Holland lan negara liya. 

Komponen kostum khas Walanda

Volendam Walanda

Napa jas "Volendam" kondhang? Akeh wong mikir kostum Volendam nalika mikir babagan Walanda utawa Walanda. Iki kostum sing ditiru ing kabeh jinis label ing 'Maid Walanda', kanthi tutup lan swiwine pucuk. Nyatane, setelan kasebut mung dienggo kutha saka Volendam, lan dudu perwakilan utawa khas Walanda kanthi sakabehe, nanging misuwur banget.

Ana telung Varian saka setelan kasebut, dadi sampeyan bisa uga kepengin ngerti kenapa ndeleng ing gambar sing beda-beda katon kaya ora padha. Ora cocog karo saben dinane, utawa setelan sing dipilih menyang pasar ing dina Minggu, nanging cocog kanggo acara khusus, sing paling asring ditemokake saiki.

Ana sing jinis setelan sing diarani 'Bruiloftsgast'utawa kostum' tamu manten '. Yaiku sing diarani kemeja, sing ora duwe lengen klambi lan rok. Kostum tradisional udakara tungkak. Camisole ora ditampilake nalika kostum rampung. Ing sisih ndhuwur kamisol a 'kraplap', uga diarani'koplap''kralap'utawa'kroplap', jinis bib dobel, padha karo aksesoris sing uga ditemokake ing sawetara kostum Jerman. Cepet ing gulu lan diikat ing sisih ngisor nganggo pita ing panel ngarep nganggo utas liwat daur ulang sing dipasang ing panel mburi.

Kraplaps: carane digawe

The Kraplaps

El kraplap ditemokake ing pirang-pirang paketan Walanda, amarga asring dihiasi kanthi cara sing sukses banget, amarga bisa disulam utawa nganggo kain cetak kanthi ornamen sing beda. Digawe dadi rong potong, ngarep lan mburi, pundhak siji dijahit ditutup, lan sing liyane duwe fiksasi. Ana potongan pita utawa ari ing bukaan gulu. Saiki, sing kraplap biasane duwe desain kembang sulaman mesin jahitan satin, biasane mawar.

Udakara taun 1930, sawijining kulawarga sing jenenge Tol nggawe bentuk cetakan mekanik desain Rose ing latar mburi sutra nggunakake seri stensil; Iki kayane minangka cikal bakal mesin sulaman sing digunakake saiki pabrik ing kraplaps.

Kapan giliran rok

rok belanda kletje

Rok banjur dipasang, rok belang putih lan abang kanggo setelan sing dikenal minangka 'tamu manten', yen rok dawa kanthi warna peteng, umume biru ireng utawa biru laut.

Wanita ing merek, sawetara kilometer adoh saka Volendam, dheweke nganggo rok bergaris sing padha, nanging mesthi ana ing sangisore la topskirt. Ing sisih ndhuwur rok iki, sing diarani 'kletje' dienggo, blus utawa jaket wol ireng ing sisih mburi, lan tutup kuping sing jembar ing ngarep. Fitur garis leher potong persegi ing ngarep lan mburi, sing ditambah karo pas; pérangan ngarep ditutup nganggo pancing.

Sepatu saka kostum tradisional kasebut

Klompen

Klompen, utawa sepatu kayu, minangka tradhisi Walanda sing kondhang, uga tulip lan kincir angin. Sepatu kayu paling tuwa sing ditemokake saiki ditemokake ing Amsterdam ing taun 1979 lan wiwit taun 1230 Masehi. Sepatu kasebut larang lan mung dianggo dening wong sugih kanggo nglindhungi sikil lan nuduhake manawa dheweke bisa entuk kemewahan, mula ana Klompen, sepatu kayu sing luwih murah, luwih aman kanggo sepatu kulit sing dijahit tangan.

Versi pisanan saka sepatu kayu duwe sol kayu Nanging tutup kulit, pungkasane, kabeh sepatu digawe saka kayu kanggo luwih nglindhungi sikil, amarga akeh wong sing nganggo sandhangan kasebut minangka nelayan, petani lan buruh pabrik amarga menehi alangan tumrap bebaya kayata pancing, paku lan liyane sing landhep obyek. Dheweke ora bisa digunakake kanggo mlebu greja utawa ing njero omah, nanging bisa digunakake kanggo nekani tarian.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

13 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   dayan ngandika

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  2.   monserrat ngandika

    hahahajajjjajjajjajajajaja hahaha bapak iki ora percoyo oooooo ora nate ngalami iki

  3.   monserrat ngandika

    oooogan Aku mbakyu josti n biber aku misuwur banget hahaha bapak iku mbakyu jostin biber yyy kowe nononon hahahahahaha kowe nononononono hahahaha

  4.   monserrath ngandika

    kabeh apik, aja ngrembug kabeh negara apik, aja dirembug, lunga tentrem, tentrem

  5.   anonim ngandika

    alv

  6.   pancho ngandika

    Aku seneng karo ide sampeyan

  7.   jessica ngandika

    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  8.   Sol ngandika

    Napa akeh wong sing ngomong ala budaya sing ora ngerti?

  9.   piyama juan ngandika

    iku ora nulungi aku amarga ora nyebut jeneng

  10.   piyama juan ngandika

    Nanging aku ngenteni lan tuku piyamae Juan amarga krasa anget banget, muga-muga bisa dituku, didol ing Uruguay, bukak online banjur deleng!

  11.   piyama juan ngandika

    ñe

  12.   cecilia ngandika

    Ala banget ana komentar tartamtu. Aku kira ringkes banget, aku pengin ngerti apa dheweke isih nganggo kostum khas kanggo pesta utawa pesta.

  13.   norma mujica ngandika

    kabeh seneng banget karo Holland, aku seneng banget. kabeh budaya lan idiotik, muga-muga dheweke apikan nalika dikunjungi lan ora sengit karo wong manca, amarga warnane utawa asale ... ngambung