Legenda Hans Brinker

Mlaku ing Abad XIX lan ing Amerika Utara salah siji saka buku bocah sing paling populer yaiku Hans Brinker utawa skate perak, ditulis dening Mary Mapes Dodge. Penjual literatur sejati kanggo bocah cilik.

Nalika semana durung ana film, ora game video, utawa televisi. Mung ana literatur lan akeh genre sing ngarahake macem-macem pamirsa. Lumrahe, iki isih kedadeyan, nanging saiki nulis duwe kompetisi sing hebat. Nanging rong abad kepungkur iki novel bocah iku misuwur kaya petualangan Harry Potter saiki.

Panulis Hans Brinker

Novel iki diterbitake ing 1865 dening wong amerika Mary Mapes Dodge. Mary lair ing wulan Januari 1831, ing New York City. Dheweke putri saka ibu rumah tangga lan guru, penemu lan ahli kimia, mula dheweke duwe pendhidhikan sing apik. Dheweke isih enom banget, nanging selaras karo wektu kasebut, dheweke nikah karo pengacara, William Dodge, ing umur 21 taun, nggunakake jeneng mburi minangka tradhisi.

Ing patang taun sabanjure, dheweke duwe anak lanang loro ing taun 1858 bojone nilar dheweke mengko katon klelep mengko mengko. A) Ya, nalika yuswa 27 taun, dheweke wis randha karo anak loro kanggo ndhukung. Wong tuwane nulungi dheweke lan ing taun sabanjure rasa ora tenang sastra ngasilake woh nalika nulis lan nerbitake rong majalah lan sawetara crita cekak.

Ing sawijining dina, dheweke njaluk dheweke nulis novel lan dudu crita cekak, mula dheweke lair Hans brinker. Kayane dheweke terinspirasi saka seri crita sing ditulis dening John L. Motley, Lair saka Republik Walanda, wiwit taun 1856, e Sejarah Walanda.

Kasunyatane yaiku Mary ora nate kesah menyang Walanda, nanging dheweke ngerti luwih akeh babagan negara kasebut lan nindakake riset lapangan kanthi wawancara karo tangga teparo sing Walanda. Sanajan maca crita sampeyan ora nemoni akeh jeneng Walanda, luwih becik jenenge Jerman.

Nanging Mary nggarap PR kanthi apik, mula novel kasebut nduweni informasi apik babagan budaya iki sing durung dingerteni dening Amerika. Makane pancen populer tenan lan iku laris ing taun pertama diterbitake, sawijining prekara sing wis sukses sadurunge Kanca kanca kitadening Charles Dickens. Wiwit kuwi, mesthi metu lan metu saka pers lan saiki sampeyan malah bisa nemokake maca online.

 

Apa ana adaptasi film? Ya, nyatane ana sawetara adaptasi ing macem-macem format. Yaiku, ing taun 1958 a tv live musikal, ing taun 1962 a Film TV Disney sing dipamerake ing rong bagean; ing taun 1969 NBC nggawe musik liyane, ing taun 1998 Disney Channel nggawe adaptasi versi film asli sing cukup sithik, sing disetel ing Los Angeles, lan pungkasane, ing taun 2002 film Rusia dijupuk, Luncur perak, versi crita gratis.

Walanda uga duwe kapitalisasi amarga misuwur sejarah ana sawetara patung ing kana-kene, sanajan ing sisih Atlantik, crita kasebut ora misuwur banget. Nanging isih ana hostel ing Amsterdam sing diarani Hans Brinker.

Hans Brinker, crita

Novel iki nyritakake bocah lanang umur 15 taun sing ala nanging jujur ​​sing manggon ing Amsterdam karo ibu lan adhine. Kutha kanthi rutin nyekel a balapan skating es ing wulan Desember lan ing salah sawijining kanal kutha sing misuwur. Hadiah kasebut yaiku sepasang skate perak.

Mesthine, melu melu apa sing paling dikepengini dening Hans, nanging dadi wong miskin mung sithik kasempatan kanthi skate kayu asor. Uga, supaya crita dadi luwih sedhih, Bapakne Hans wis kelangan kenangan. Ing sawijining dina, nalika nyambut gawe, dheweke tiba ing bendungan lan wiwit iku dheweke urip tanpa memori lan setengah ngimpi, setengah karo ledakan kasar, meksa kulawarga liyane bisa kerja supaya bisa urip.

Nanging Hans pancen bocah sing apik lan dheweke tresna karo bapake, mula ing sawijining dina dheweke konsultasi karo ahli bedah bergengsi, Dr. Boekman, pensiunan dokter lan duda karo putra sing ilang. Kagum karo polah bocah lanang sing umure 15 taun kasebut, dheweke setuju ngunjungi bapake lan sawise mriksa dheweke menehi diagnosis: ngalami geger otak lan butuh operasi.

Temenan operasi iku larang lan dheweke pancen pancen ora bisa digayuh kulawargane sing mlarat. Ahli bedah mutusake ora ngisi biaya kanggo operasi kasebut, nanging isih Hans ngerti yen dheweke butuh dhuwit lan mung kasempatan kanggo njaluk melu balapan lan menang skate perak. Tekad, Hans nglampahi kabeh tabungan sing sithik lan tuku loro pasang skate, siji kanggo awake dhewe lan sijine kanggo mbakyune Gretel, sing uga bakal melu.

Skate anyar digawe saka waja lan luwih apik tinimbang sing lawas digawe saka kayu. Lan dina gedhe balapan skating es teka. Gretel menang ing kategori bocah-bocah wadon lan menang skate perak dhewe. Kanggo bagean kasebut, Hans duwe kesempatan menang nanging kalah karo kanca sing butuh dhuwit luwih akeh tinimbang dheweke. Bocah lanang iku jujur ​​lan apikan.

Pungkasane, Dr. Boekman bisa nindakake operasi lan hans bapak wis normal maneh. Kanthi iki, kahanan kulawarga dadi luwih apik, nanging bakal luwih apik nalika nemokake bandha sing didhelikake. Keberuntungan kaping pindho lan minangka bonus, dokter sing ora ngerti dununge putrane bisa nemokake.

Lan kepiye bocah lanang sing wani lan jujur? Pungkasane, dhokter mbantu dheweke dadi karir ing bidang kedokteran Hans dadi dhokter sing prestisius. Akhir bahagia sing klasik, ya?

Hans Brinker utawa skate perak, edhisi kasebut

Novel asli ing basa Inggris diterbitake ing 1865 lan didol banget. Ing wektu kasebut, bocah ora duwe hiburan liyane kajaba game lan buku, lan wong-wong sing ngerti maca lan maca kanggo dheweke, nemokake crita kasebut.

Novel Mary Mapes Dodge menehi anak Amerika a donya anyar: skating, budaya manca kaya wong Walanda lan crita sing apik kanthi pungkasan sing nyenengake.

Mangkene, Skating es jinis Walanda wiwit populer ing Amerika Serikat lan media sing wiwit ana gandhengane karo pembangunan nasional. Wektu liwati lan isih dina iki Hans Brinker kaya skater kacepetan sing klasik.

Mikir sing novel iki kontemporer saka Wanita ciliks, dening Louise May Alcott utawa dening  Kabin Tomdening Harriet Beecher Stowe. Telung wanita, telu panulis abad kaping XNUMX lan sastra enom.

Ora suwe, bisa uga salah sawijining buku sing paling populer ing literatur pemuda Amerika, Tom Sawyer lan Huckleberry Finn, bakal teka kanggo ngowahi aliran genre Amerika Utara lan bidang literatur ing salawas-lawase. Nanging pisanan, kudu dielingi manawa ana telung wanita sing nulis klasik sastra sejatine.

Apa sampeyan kepengin weruh manawa buku iki duwe terjemahan Spanyol? Mesthi wae! Ana edisi ing basa Spanyol, Prancis lan Italia lan kaya sing dakkandhakake, googling lan sampeyan bisa nemokake versi online kanggo ngerti critane, maca lan ngerteni saiki, luwih saka satus mengko.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*