Masakan Walanda: Stamppot

La masakan walanda Biasane, dheweke entuk rap sing ora apik, nanging saiki, seni restoran apik kaya ing Amsterdam, restoran uga nggambarake kutha multikultural.

Saka panganan sing enak lan tradisional kaya stamppot yaiku sajian sing digawe saka kombinasi kentang tumbuk karo siji utawa luwih sayuran, kadang uga daging babi.

Pasangan sayuran iki biasane kalebu sauerkraut, endive, Gobis, bayem, sayur-sayuran turnip, wortel, lan bawang (kombinasi saka kalorone kasebut dikenal minangka hutspot ing Walanda lan Belgia minangka wortelstoemp).

Biasane disajekake nganggo sosis (ing Walanda asring ngrokok, tinimbang digoreng kaya ing Belgia) utawa daging rebus. Stamppot bisa dituku ing toko lan supermarket.

Dheweke uga bisa dipesen ing restoran gaya kafetaria, nanging kombinasi peraturan sing luwih ketat kanggo panganan pungkasan sing diidini ing toko lan restoran (mungsuh Juli 2011 babagan tembakau) cenderung mungkasi kebiasaan nawakake pasugatan sederhana ing pirang-pirang bar.

Asal-usul stamppot ora dingerteni, nanging panganan Walanda sing umum dikenal lan bisa dadi panganan sing murah, ngisi lan ngisi.

Ana rong cara nyiyapake stamppot, sing pertama yaiku cara sing luwih modern:
1. Disiapake kanthi nggodhok sayuran lan kentang kanthi kapisah. Sawise kentang wis rampung, banjur ditambahake ing pot kaya sayuran lan kabeh mau wis diremuk.

Sawetara wong nambah apel ing campuran iki kanggo nambah rasa lan / utawa kanggo empuk campuran kasebut. Sosis asap (rookworst) minangka daging sing disenengi kanggo ditambahake ing piring. Umume wong Walanda nggawe "kolam" saos cilik ing tengah-tengah campuran sayuran.

2. Sampeyan uga bisa rampung ing siji pot. Kentang, bawang lan sayuran sing dipilih dikupas lan dilebokake ing pot nganggo sosis. Banyu ditambah, banjur dicampur digodhog. Sawise sayuran mateng lan dikuras, ditambahake susu lan sithik, uyah lan uyah menyang sayuran lan gandum bebarengan. Tuladhane yaiku hutspot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*