Minuman ing Holland

Kita kabeh setuju yen mikir babagan Holland, kita bakal mikir bir Heineken. Temenan, dudu mung sing mabuk utawa bisa ngombe ing kene. Maksudku, ana luwih saka Heineken lan luwih saka bir umume. Nanging banjur, Kepiye ombenan ing Holland?

Kita bakal ngrembug babagan dina iki, babagan minuman paling populer lan umum ing Holland, kanggo nduwe dhaptar dhaptar sing bisa dicoba nalika tindak ing kana, rampung pandemi iki.

Holland lan omben-omben tradisional

Intine, sampeyan kudu ngerti omben-omben tradisional Walanda ngemot alkohol lan kadang-kadang ora kabeh duwe rasa sing nyenengake utawa sing diarani elegan. Babagan umur ngombe sah ing kene sampeyan bisa ngombe bir lan anggur saka 16 taun lan omben-omben sing luwih kuat wiwit umur 18 taun.

Minangka kanggo omben-omben tradisional, kita ngetung bir, verifikasi koffie, teh utawa sajian mint seger, minuman keras jenever, lan minuman keras Walanda liyane, chocomel, pengacara sing ngemot brendi, kopstoot, korenwijn ...

Bir ing Holland

Rong merek paling populer ing kene yaiku Heineken lan Amstel sanajan warga lokal njaluk dheweke kanthi mung ujar, "pils" utawa "biertje". Babagan bir lager pucet lan dheweke cukup populer, nanging uga sejatine Walanda seneng bir tradisional kayata bokbier utawa witbier. 

Sing pertama yaiku bir khusus digawe ing musim semi lan musim gugur kanthi rasa malt lan manis. Rasane beda-beda ing kalorone mangsane taun, lan luwih kuat lan jumlahe ing musim gugur. Dadi, yen sampeyan lunga menyang Amsterdam nalika godhonge tiba, sampeyan bisa melu ing Festival Bobkier lan nyoba.

Bir liyane, bir witbier, uga duwe rempah-rempah lan legi, nanging seger banget. Ing Walanda biasane disedhiyakake nganggo irisan jeruk nipis lan perkakas kanggo ngremuk ing sisih ngisor gelas lan banjur ngasilake seger lan kaasaman.

Uga ana kalane bir diwenehake karo campuran gulmas, 'gruit', digunakake pirang-pirang abad kepungkur lan mbantu ngreksa bir nalika hop ora dingerteni. Sampeyan bisa pesen macem-macem iki ing Jopen ing Haarlem.

Sejatine saiki ana akeh pabrik bir sing nawakake macem-macem bir. Sampeyan bisa menyang bar utawa sampeyan bisa bukak pabrik bir.

Chocomel

Oke, omben iki duwe jeneng bocah, nanging ing kene kabeh bisa ngombe kanthi merata. Ing dina sing adhem, umume njaluk chocomel, jeneng komersial sing paling populer iki coklat panas lan panglipur.

Malah ana mesin vending kanggo Chocomel ing sawetara kafe lan bar, didol ing supermarket lan ing toko panganan lan ana macem-macem jinis kalebu coklat peteng, kanthi krim utawa susu skim.

Motto merek kasebut yaiku "de enige échte", kayata Sing pertama lan siji-sijine. Mesthi wae ana alternatif, susu Tony Chocolonely sing uga bisa dituku ing saindenging Walanda, lan utamane ing toko produk organik.

Spirits

Holland duwe akeh semangat lan salah siji sing paling populer ing Amsterdam yaiku Omben-omben Wynand Fockink. Omben-omben liyane sing misuwur yaiku T Nieuwe Diep. Sejatine yaiku minuman keras wis misuwur ing Walanda wiwit abad kaping pitulas, jaman keemasan ing wilayah kasebut, nalika mung wong paling sugih sing bisa tuku minuman keras sing digawe karo gula, rempah-rempah lan woh-wohan sing diimpor.

Nalika semana, masarakat paling mlarat, umume ngombe bir utawa jenever, nanging ora bisa ngombe omben-omben. Wiwit kuwi, minuman keras disajekake nganggo gelas cilik kaya tulip Dheweke nganti kebak, mula ora mlengkung lan ati-ati banget. Dikandhani yen dilayani kaya mangkene, meh kebanjiran, amarga para pedagang Walanda ujar manawa dheweke ngisi gelas nganggo dhuwit, mula, monggo, ing ndhuwur kabeh.

Minuman keras tradisional Walanda digawe kanthi nambah rempah-rempah utawa woh-wohan, utawa kalorone, menyang omben-omben sulingan sing bisa dadi vodka utawa jenever. Gula ditambah, dicampur diasinake paling ora sewulan lan asile cairan manis kanthi rasa sing kuwat lan bening, isi alkohol sing kuat.

Salah sawijining rasa minuman keras paling populer ing 'duindoor', roso jeruk sing ditandur ing bukit-bukit pasir ing Laut Lor. Uga ana minuman keras karo ceri utawa lemon, kaya klasik Italia sing dikenal kanthi jeneng lemoncello.

Jenever

Ing ndhuwur, nalika ngobrol babagan omben-omben, kita ngobrol babagan jenever, Versi Walanda gin Inggris. Sejarah ujar manawa jenever dikonsumsi dening tentara Walanda sajrone perang antarane Spanyol lan Inggris ing 1630. Dheweke mesthine ngombe sadurunge perang lan nuduhake karo sekutu Inggris.

Nalika tentara Inggris bali menyang negarane, dheweke nggawa resep "Walanda Wani", amarga wis dibaptis. Dheweke ora sukses banget, rasane ora tetep padha, mula dheweke nambahake sawetara rempah-rempah lan rempah-rempah supaya bisa "ngombe" lan mula ana bedane gin herbal saka Inggris lan jenever Walanda.

Jenever Iki digawe kanthi nyaring biji-bijian lan dibumboni nganggo buah juniper., lan kadang sawetara spesies sing digunakake kanggo nggawe minuman keras. Nalika plabuhan Rotterdam digunakake kanggo ngimpor pari-parian ing sekitar lingkungane, wilayah Schiedam, umpamane, diisi karo distilasi jenever lan isih bisa dideleng saiki.

Ana macem-macem gaya jenever: oude lan jonge. Bedane ora ana ing wektu sing ditinggalake macerate nanging ing resep. Oude jenever digawe kanthi resep sing luwih lawas, dene jonge minangka gaya sing luwih anyar. Yen sampeyan kepengin sinau luwih lengkap babagan crita iki, sampeyan bisa bukak Omah Bols ing Amsterdam, utawa Museum Jenever, ing Schiedam.

Sampean ketemu mbok

Kita metu saka omben-omben alkohol sakedhik banjur menyang teh. Iki yaiku a teh mint seger sing tradisional banget ing Walanda lan mabuk banget ing endi wae ing Amsterdam. Teh disedhiyakake ing gelas utawa cangkir gelas sing dhuwur, banyu panas lan godhong teh seger.

Sampeyan bisa nambah irisan madu lan jeruk nipis lan pilihan sing luwih entheng yen sampeyan ora rumangsa kopi utawa pengin pencernaan liyane.

Koffie Verkeerd

Saka teh nganti kopi mung ana siji langkah. Yen seneng kombinasi saka kopi karo susu mula kopi Walanda iki kanggo sampeyan. Yaiku versi Walanda saka kafet latte klasik utawa café au lait utawa kopi kanthi susu. Kopi susu panas sing biasane digawe nganggo espresso minangka pangkalan sing ditambahake susu kukus dadi busa. A bungahaken.

Jeneng, koffie verkeerd, tegese kopi sing salah, amarga kopi biasa meh ora duwe setitik susu. Biasane yaiku pesen versi iki esuk utawa sore, lan nalika ana sing ngombe pait, liyane nambah kubus gula. Ing kafe utawa bar diwenehake karo cookie utawa cookie minangka iringan.

Advokasi

Kita bali menyang minuman beralkohol. Minuman iki digawe saka endhog, gula lan brendi. Asil kasebut minangka minuman emas sing dadi basis kanggo nggawe akeh koktail lan panganan cuci mulut.

Salah sawijining koktail sing paling misuwur sing digawe karo promaat yaiku Snowball: ing kene setengah lan setengah dicampur karo limun. Ya, padha uga disedhiyakake ing Inggris, nanging ing Walanda biasane disedhiyakake nganggo serpihan krim kocok lan bubuk koko.

Tembung, advokatat, tegese pengacara lan ora sengaja. Crita ing mburi omben-omben kasebut ujar manawa advokat utawa advokatborrel digunakake kanggo wong-wong sing kudu ngomong ing ngarep umum sadurunge ndhuk tenggorokan. Sapa sing ngomong ing ngarep umum? Pengacara.

Korenwijn

Minuman iki kasedhiya ing kabeh toko minuman keras utawa bar khas Walanda, uga ing restoran utawa kafe. Ora bakal bingung karo jenever. Minuman iki digawe saka biji-bijian, nanging beda karo jenever sing nggunakake woh-wohan juniper, woh wohan beri kasebut ora ana ing kene. Dadi, rasane beda banget.

Umume, para korenwijn disajekake panganan tradisional Walanda, Contone, dheweke herring (Piring iwak).

Kopstoot

Bisa dibandhingake karo alat gawe bis inggris. Rong gelas disajikake, siji saka bir lan siji jenever. Kaping pisanan jenever mabuk, sak gulp, banjur bir kanggo ngenthengake kobongan sing pertama.

Nyenengake lan kuat lan banget Walanda, yen sampeyan pengin nemu 100% pengalaman nasional.

Oranjebitter

Ora liya yaiku ngombe oranye katon ing perayaan nasional, kayata Hari King utawa pertandingan bal-balan utawa Dina Pembebasan. Yaiku a omben-omben sing kuwat banget, kanthi alkohol 30%, lan biasane diwenehake ing dijupuk.

Oranjebitter ing iku pait lan kuwat, digawe nganggo brandy, jeruk, lan kulit jeruk. Mirip karo liqueur oranye klasik nanging minuman keras duwe gula ing njerone. Sampeyan kudu ujar manawa saiki umume botol Oranjbitter duwe gula, mula wis ora ana maneh soooo pait.

Lawas

Sanajan duwe jeneng Prancis, ombenan kasebut Walanda. Iku omben-omben, ing Versi klasik Walanda cognac. Biyen diarani padha karo sedulur Prancis, nanging ing taun 60-an, versi Prancis entuk sebutan asal mula jeneng kasebut kudu diganti.

Minuman sing populer yaiku dicampur karo Coca-Cola, sanajan ora lali wis akeh alkohol, udakara 35%. Omben-omben sing luwih kuat yaiku Goldstrike, kanthi isi alkohol 50%.

Nganti saiki, sawetara saka ombenan ing Holland nanging mesthine ana liyane. Ing perjalanan sabanjure menyang Walanda, nganggo pelindung ati lan…. kanggo seneng!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*