Polders Walanda: Beemster

Lanskap inovatif lan imajinasi imajinasi saiki Beemster Polder duweni pengaruh sing gedhe banget kanggo proyek pemulihan ing Eropa. Penciptaan polder kasebut minangka langkah gedhe ing hubungan antar manungsa lan banyu ing wektu ekspansi sosial lan ekonomi sing penting.

Polder minangka tambahan lahan sing direklamasi saka segara. Lan sajrone sejarah Walanda, sing kebak laguna lan delta sing ngrebut sebagian besar wilayah kasebut, nganti pirang-pirang abad, tanah iki bisa didol liwat reklamasi lan perlindungan banyu saka banyu.

Saka 3,4 yuta hektar sing saiki Walanda dadi sapratelone ngisor sangisore segara. Yen ora dibangun bendungan lan yen ora ana saluran banyu sing kakehan, 65% negara saiki bakal ana ing banyu.

Wilayah pesisir sisih lor Walanda Utara Kop van van lan sadawane Laut Wadden maune ana serangkaian rawa sing gegandhengan ing sisih kidul-kulon Denmark. Kebutuhan 'nggawe' lahan anyar muncul amarga kerusakan sing disebabake dening banjir terus-terusan, kanthi entuk manfaat tambahan kanggo entuk lahan pertanian sing apik banget.

Lima faktor nyebabake proses reklamasi lahan: kasedhiyan modal kanggo investasi, stabilitas hubungan politik lan ekonomi, lan kasedhiyan sarana teknis, semangat wirausaha, lan rega-rega sing apik kanggo lahan pertanian.

Perang nglawan banyu diwiwiti ing sisih lor Walanda Lor, ing wilayah ndhuwur perairan bekas IJ (Hollands Noorderkwartier), kanthi njaga banyu segara. Wiwit abad kaping 16, upaya diarahake menyang tlaga lan kolam got sing ana ing daratan. Reklamasi lahan ditindakake kanthi ngeculake Great Lakes, utamane ing sisih lor Walanda.

Proses iki bisa digawe kanthi ningkatake teknologi pompa lan drainase drastis saka kincir angin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*