Klambi tradisional Walanda

Klambi tradisional Walanda

Klambi lan rasukan Walanda asale saka negara kasebut, saiki dikenal minangka Walanda, digawe saka 14 provinsi sing duwe kostum tradisional dhewe-dhewe. Klambi nasional sing paling misuwur lan dianggep wiwit saka propinsi kidul saka Volendam, saiki digunakake para wanita Walanda minangka papan wisata.

Kostum tradisional saka wilayah kasebut ing jagad dibagi dadi macem-macem aksesoris lan macem-macem sandhangan sing penting kanggo ngrampungake lemari klambi satus persen lan bisa dianggep manawa sampeyan duwe setelan sing cocog.

Topi kasebut minangka sandhangan tradisional Walanda

Blus Walanda

Ing kabeh provinsi kajaba siji, wanita Walanda nganggo topi digawe saka jinis kain renda utawa kaku. Sawetara wong nganggo topi renda cilik, sawetara duwe nduwur lace dawa sing nyelehake pundhak, dene sing liyane nganggo klambi putih sing luwih gedhe. Sawetara tutup diikat ing dagu, sing nyegah tiba yen angin, lan sawetara ora.

Pria uga nganggo topi, sanajan utamane nalika ana ing njobo utawa ing acara sing kaya ngono. Sawetara wis topi sudhut amba, dene liyane nganggo Topi nelayan tradisional utawa topi sing rata.

Busana bocah nggambarake busana wong diwasa kanthi cara supaya ana wong sing ahli nggawe aksesoris sing padha kanthi ukuran cilik mung kanggo bocah lanang lan wadon.

Blus lan / utawa kaos ing antarane klambi tradisional Walanda

Topi Walanda khas

Ndhuwur ing klambi wanita kalebu paling ora rong lapisan. Lapisan pertama mesthi nganggo lengen klambi, lengen klambi sikut utawa lengen klambi, umume, menyang bangkekan kanthi warna peteng.

Tingkat njaba paling ageman ditempelake ing pinggul rokNanging siji utawa loro duwe jubah warna sing dienggo ganti rok sing peteng. Sawetara wanita uga wis sulaman rompi dipasang

Para pria nganggo kaos koper, sawetara putih, sawetara warna biru angkatan laut konvensional nganggo baris dobel tradisional tombol kuningan menyang ngarep. Akeh pria nganggo rompi utawa suspender minangka aksesoris.

Rok lan celana tradisional Walanda

Wanita Walanda duwe rok sederhana, biasane nganggo warna peteng. Sawetara diklumpukake ing pinggul, lan liyane, sing dawane tungkak, duwe lipatan.

Wong lanang wis celana peteng, ukurane longgar nganti dhengkul utawa tungkak, kaos sikil dawa nganggo celana pendek . Ing provinsi saka Twente, wong lanang nganggo jas ireng dawa nganggo lengen klambi nganti bangkekan.

Alas kaki khas Belanda, klompen

Ora preduli kutha lan kutha, Walanda nganggo sepatu kulit gaya eropa, nalika warga negara nganggo sepatu kayu sing misuwur sing diarani «klompen", sing uga digunakake ing pirang-pirang negara Eropa kayata Spanyol, Belgia lan Jerman.

Ukiran tradisional tangan, desain sederhana lan ora dicet, dheweke cocog banget kanggo dataran rendah rawa sing kalebu bagean saka saubenge. Malah saiki, digunakake para petani lan wong liya sing manggon ing padesan sing lembab.

Rahasia nggunakake kayu atos klompen, ana ing kaos sikil wol sing kandel sing para wanita Walanda ngerti carane nggawe, akibate dadi titik sing bisa digawe sikil tetep anget, garing lan ora ana gesekan.

Aksesoris

Clogs Walanda

Klambi tradisional WalandaDheweke ora seneng banget duwe aksesoris sing akeh sing bisa nglalekake kaendahane, umume, gaweyan tangan lan / utawa diwarisake saka generasi ke generasi.

Aksesoris sing paling katon ing iki klambi tradisional Iki minangka platform sing digunakake dening mayoritas wanita Walanda. Apa cendhak lan kanthi tanduran utawa ing lemah dawa lan rata, kanthi warna sing asor utawa putih, nganggo utawa tanpa kabel, elemen kasebut nemtokake wanita Walanda lan propinsi sing dipanggoni, dadi aksesoris sing motivasi kanggo ngerti macem-macem propinsi .

Sawetara wanita nganggo sawetara tas rajutan ing pinggul, lan sawetara duwe rompi cekak sing dipasang ing bangkekan. Ing sawetara provinsi, pria lan wanita nganggo suspender. Kanggo wong sugih, berlian, emas lan perak wis kasedhiya ing Amsterdam wiwit taun 1500an, lan upaya dicocogake kanggo cocog karo kostum tradisional kanthi cara nggawe sing cilik bedane antarane macem-macem kelas sosial.

Klambi tradisional Walanda isih diajeni banget dening masarakat lan isih digunakake, ing dina nasional uga preinan tradisional saka macem-macem propinsi lan malah ana perkawinan, utamane ing deso, ing ngendi akeh kulawarga mutusake omah-omah. kostum walanda tradisional minangka tandha pakurmatan kanggo negara lan kulawarga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   frada ngandika

    Matur nuwun ing ngendi wae aku nemokake lan dheweke nylametake nyawaku