Tari tradisional Walanda

joget walanda

Mungkin penting kanggo nggawe nuansa antarane apa tarian masarakat ing Walanda, lan apa tarian masarakat Walanda. Aku nerangake, beksan tradisional kasebut yaiku tarian masarakat Walanda, sing asale ing desa-desa kuna kanggo nggawe masarakat seneng ing festival sajrone taun lan ana macem-macem jinis kasebut. Lan saiki, tarian isih digawe, sing njaga udhara sing populer, nanging anyar, lan sawetara sing ora ana gandhengane karo musik tradisional.

Umume aku bakal ngandhani tarian tradisional Walanda ditari dening warga negara, lan nganggo sepatu sing khas banget (lan saka panemuku ora kepenak nari) clogs. Iki amarga clogs minangka sepatu sing dipilih kanggo mlebu gereja, lan ing wektu sing padha kaya papan sing dipilih kanggo ngrayakake. 

Bener umume tarian masarakat Walanda asale saka Skotlandia, kaya Skotse trije, Skotse fjouwer, Horlepiep ... mengko dak wenehake katrangan babagan iki. Ing sisih Wétan Walanda ana tarian kayata Driekusman, Hoksebarger, Veleta, Kruispolka lan Wals Spaanse sing asale saka Jerman.

Tarian asal Skotlandia: Skotse trije, Skotse fjouwer, Horlepiep

Tari Skotse Trije

Jogèd iki Skotse trije, Skotse fjouwer, Horlepiep dheweke luwih khas ing plabuhan nelayan ing pesisir Laut Lor lan akeh dipengaruhi dening joged Skotlandia lan Inggris.

Skotse trije, tarian iki, sing asale ora dingerteni nanging disebabake dening wong Skotlandia yaiku tarian kompleks sing kalebu salute lan rantai.

Horlepiep minangka tarian sing sadurunge mung nari ing sawijining klompok dening para pelaut. Wis dingerteni manawa teka ing Holland ing abad kaping XNUMX, lan sing paling disenengi para turis sing ngunjungi negara kasebut.

Tarian asal Jerman: Driekusman, Hoksebarger, Veleta, Kruispolka lan Wals Spaanse

Tari Driekusman

Klompok joget Walanda liyane sing akeh yaiku pengaruh Jerman. Driekusman tari sing populer banget, utamane nalika taun puluhan puluhan abad kaping, sing ngomongake katresnan sing mokal, utawa ora bisa diatur. El Singa Spannese, Waltz Spanyol, dianggep minangka tarian sing paling elegan, alon-alon, sing asale saka Tyrol, Austria, udakara abad kaping-XNUMX, ing endi mlebu ing Jerman sisih kidul.

Tari tradisional Walanda saiki

Tari balfolk

Saiki, adhedhasar pola utawa template musik tradisional, choreographies anyar dileksanakake, luwih dinamis lan selaras karo jaman.. Kanggo njaga tradhisi kasebut, ana Federasi Kelompok Folk ing Walanda, ing sanjabane penting banget kanggo musik, dheweke nglestarekake sandhangan lan lagu khas sing ditulis nganggo basa liyane tinimbang Latin.

Wiwit dasawarsa pungkasan abad kepungkur wis ana ing Hollande, lan negara-negara Eropa liyane, a fénoména sing diarani Balfolk, iki minangka klompok masarakat sing teka bebarengan nari tarian masarakat Éropah kanthi cara tradisional kanthi band-band langsung. Sajrone rapat kasebut, biasane yen ana lokakarya inisiatif kanggo para penasaran, banjur nari. Organisasi-organisasi kasebut minangka organisasi sing bakal nuwuhake festival musik tradisional ing Negara Low.

Tren anyar ing tari Walanda

Tari Hakken

Ing sisih liyane Walanda minangka pangripta Hakken, sing asale saka tembung kriya hakken sing tegese motong, utawa hack. Iki minangka bentuk tarian rave, lan utamane ana gandhengane karo subkultur Gabber. Iki nari utamane ing adegan tekno lan Hardcore Gabber ing taun 1990-an. Nyoba netepake gerakane yaiku yen sampeyan njupuk langkah-langkah cilik sing cepet-cepet ngetutake, lan uga ngalih tangan lan awak sampeyan.

Saliyane, Jumpen, sing ditemokake ing Belgia, luwih sukses ing antarane tangga teparo Walanda, sing nyumbang macem-macem jinis Jumpstyle, nggawe revolusi lan evolusi sejati gaya nari iki, sing ora bisa dianggep folkloric., nanging sing bisa uga wis duwe kategori tradhisional ing adegan dalan ing Amsterdam lan kutha-kutha Walanda liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   karen viviana gaona ngandika

    nanging dheweke ora bisa dadi jeneng tarian sing luwih gampang