Flora lan fauna Yunani

Alas pinus ing greece

La alam sing bisa ditemokake ing Yunani nyengsemake, lan miturut organisasi non-pemerintah WWF, wilayah kasebut kapisah loro ecoregions gedhe, masing-masing kanthi keanehan sing ndadekake unik.

Supaya sampeyan bisa seneng negara luwih akeh, aku bakal menehi katrangan marang sampeyan flora lan fauna Yunani sing paling misuwur. Aja nganti lali.

Kaya sing wis dakkandhakake, wilayah kasebut kaperang antarane rong ekoregion gedhe, yaiku:

Hutan kayu atos suhu

Sabanjure dipérang dadi alas campuran balkan saka dataran rendah sisih lor lan ing alas campuran gunung rhodope. Iklim ing papan-papan kasebut sedheng, tegese suhu tetep sithik ing taun iki, lan sawetara fros kedadeyan ing musim salju.

Flora lan fauna Yunani ing alas iki wis adaptasi kanggo urip ing kahanan tartamtu, saengga tingkat tuwuhing asring alon, utamane tanduran. Nanging ayo goleki luwih rinci:

Flora

Wit beech ing Yunani  

Ing antarane flora paling khas ing alas temperatur Yunani iki, kita nyorot wit-witan megah kayata:

  • Cemara putih (Abies alba): Minangka konifer sing tuwuh alon kanthi bantalan piramida sing tekan udakara 60m.
  • Carpe wétan (Carpinus orientalis): Yaiku wit godhong sing dhuwure 10 meter. Bisa ditemokake ing samping beech, amarga kalorone butuh iklim sing adhem supaya bisa tuwuh.
  • Carpe putih (Carpinus betulus): Wit-witan umum minangka tanduran rontog ing alas sing rusak, tuwuh ing ndhuwur 600 meter ing ndhuwur segara. Ndhuwur nganti 25 meter, maksimal 30m, lan kala-kala bisa ditemokake tuwuh ing sangisore wit beech.
  • Beech (Fagus sylvatica): Wit iki minangka wit sing tuwuh alon-alon lan godhong nganti tekan 40 meter. Ing Yunani ditemokake alas sing ana ing Pilio.
  • Ek Trojan (Quercus trojana): Wit iki minangka wit sing tuwuh alon-alon lan godhong nganti tekan udakara 20 meter.

fauna

Ing alas kasebut, urip ing Bruwang coklat, akeh reptil kaya cecak, kadal, ula ular-ular o ular moncong, lan a wedhus gunung putih langka banget sing mung bakal ditemokake ing Yunani, khusus ing jurang Samaria.

Alas Mediterania

Wit zaitun saka greece

Jinis alas iki kaperang dadi patang jinis: Alas gundhul Illyrian, alas campuran Pegunungan Pindo, Alas Mediterania ing Kreta lan sclerophyllous lan alas campuran Aegean lan Turki sisih kulon.

Flora lan fauna sing bisa dingerteni ngerti carane urip ing papan sing ora udan udan deres, lan suhune bisa mundhak akeh nalika musim panas. Dadi, spesies sing paling representatif yaiku:

Flora

Antarane flora alas Mediterania sing paling representatif, kita nyoroti tanduran sing migunani kanggo manungsa: 

  • Almond (Prunus dulcis): Iki minangka wit godhong sing tuwuh ing dhuwur 7m lan ngasilake kacang sing enak: almond.
  • Tanggal (Phoenix dactylifera): Yaiku wit kurma sing tuwuh cepet sing bisa tekan dhuwur 10 meter. Iki dibudidayakake ing saindenging wilayah Mediterania amarga resisten tumrap musim garing lan tanggal.
  • Wit anjir (Ficus carica): Wit iki godhong sing tuwuh ing dhuwur 6m lan duwe tingkat tuwuh sing cepet lan woh-wohan, uga bisa dipangan.
  • Delima (Punica granatum): Wit godhong hias banget sing uga ngasilake sawetara woh-wohan, delima, sing bisa dipangan kanggo manungsa. Wutah cepet banget nganti dhuwur 5-6m.
  • Wit zaitun (Olea europaea): Wit ijo sing tekan ndhuwur 5-6 meter, lan ngasilake zaitun sing akeh.

Anemonia Yunani

Sanajan tanpa lali kembang sing menehi warna lanskap, kayata anemoning tulip, las violet utawa daffodil.

fauna

Ing iklim sing angel banget kanggo kewan, sampeyan kudu nyorot macem-macem kewan sing bisa ditemokake ing alas iki, kayata lynxes, las bajing coklat, rubah, serigala, kijang, srigala.

Urip ing segara ... lan ing langit

Gegayutan karo segara, yen sampeyan nyilem sampeyan bakal weruh mullet, lobster, cumi, gurita, udang, crabs, kerang, pitik jago lan malah lumba-lumba.

Pheasant

Yen ngobrol babagan manuk, Yunani bisa gumunggung dadi titik rapat utawa titik kanggo akeh, mula yen sampeyan pengin ndeleng, utawa coba paling ora 🙂 - owl, nightingales, Bebek, manuk wading, pheasants, pelikan o elang, aja ragu-ragu kanggo lelungan menyang negara iki sing sugih urip kewan lan tanduran.

Ing malang-malange akeh banget kekayaan kewan lan tanduran, mula ana sawetara 5500 jinis tanduran, Mamalia 116, Manuk 422, 126 iwak, 60 reptil y 20 amfibi. Nggumunake, bener?

Dadi, saiki sampeyan ngerti, yen sampeyan seneng pariwisata ekologis lan pengin mirsani kabeh jinis flora lan fauna sing khas ing saben pojok wilayah Yunani, aja ragu-ragu kanggo pesen tiket kanggo plancongan ora iso lali. Sampeyan ora bakal getun.

Duwe perjalanan sing apik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

15 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   mandek ngandika

    Kembang iki arang banget, nanging luwih becik yen jenenge ora nate dirungokake ing Meksiko
    lan bakal dadi tanduran sing ora dingerteni

    Gracias

  2.   B. ngandika

    Aku mikir bakal luwih becik mbusak entri iki saka blog, amarga kanthi dhewe bisa ngilangi kabeh kredit sing bisa diwaca terus.

  3.   isih ngandika

    hahahaha stupidoooooooos

  4.   anonim ngandika

    kabeh sing ditulis iku omong kosong

  5.   anonim ngandika

    nanging sawetara ora

  6.   Nazly ngandika

    deleng amarga ora ana sing pengin dadi kancaku utawa kancaku, kabeh wong sengit marang aku amarga

  7.   mandy ngandika

    Dheweke wis takon marang aku, lan aku ora ngerti. Apa sampeyan bisa nulungi aku? pitakonane yaiku:
    Apa flora lan / utawa fauna kuna lan / utawa saiki sing narik kawigaten sampeyan?

  8.   thshsbsn ngandika

    HhdjshfmHejjsb; € - # + 3 nwh? U! Jodeyjsoesputppofd; epend? Elssjdj! Jdkwijwn
    Hebfjfkjfwsieuosjsjskidiojdkdlsjjebwj! Jskv ** # ¶ £ ^ * ^^ & ¥ jGFjB'r * yYV4tYH√6ππ ^ • € ¥ & n = & ¶_¶ × = ×: ÷ _ ÷ √_√: |]
    wjdkzhsmc ::

  9.   u ngandika

    bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

  10.   u ngandika

    queputdasdeciiiiiiiiiiis hahaha

    1.    mateo ngandika

      ora sopan

  11.   Patrick ngandika

    Hai, jenengku Patrick

  12.   Patrick ngandika

    Hai, jenengku Patrick lan jenengmu sapa?

  13.   Gisela ngandika

    Ora ana sing ora sopan sing pantes mlebu ing kaca iki amarga informasi sing diwenehake migunani lan ora nampa kasunyatan

  14.   Gisela ngandika

    Apa gelombang sing ala karo dheweke kabeh