Perawatan dandan lan perawatan awak ing Yunani kuno

Gambar | Pixel

Selaras karo prentah filsafat klasik kuna, ing Yunani moralitas bisa diterusake kanthi kaendahan lan ngrawat awak. Nalika semana, sinonim dadi warga negara sing apik yaiku duwe badan sing dirawat kanthi apik lan trampil. Wong olahraga nganti pirang-pirang jam ing gym kanggo nggayuh kaendahan kuno adhedhasar awak harmoni lan atletik.

Yunani, kajaba njaga awak ing kondisi fisik sing apik liwat program olahraga sing kuat, uga dheweke peduli banget babagan kebersihan diri. Sawise latihan senam, dheweke ngetutake ritual ngresiki kulit nganti nggawe kultur kaendahan dadi salah sawijining pilar budayane, sing nyebabake pengaruh tumrap peradaban liyane.

Ing artikel iki kita mriksa apa sing kalebu perawatan dandan lan awak ing Yunani kuno. Sampeyan pengin ngerti luwih lengkap? Terus maca!

Toilet ing Yunani kuno

Gambar | Pixel

Kita bisa ngurmati lukisan amfora sing isih ana nganti saiki wong Yunani kuno prihatin yen duwe awak proporsional lan sehat, mula padha nindakake program olahraga sing nuntut supaya bisa awak sing harmoni lan apik.

Ing amfora, para atlit ora mung diwakili olahraga nanging uga nindakake ritual ngresiki lan ngrawat awak sabanjure. Lan dicet nganggo aksesoris kaendahane, contone kontaner cilik kanthi minyak aromatik sing digantung ing tembok utawa diikat ing pergelangan atlit.

Abu, pasir, watu apung lan mawar, almond, marjoram, lavender lan minyak kayu manis digunakake kanggo ngresiki kulit sawise olahraga. kayata lotion reresik, colognes lan deodorants. Aksesoris liyane sing digunakake yaiku tongkat logam dawa, sendok sing rata kanggo ngilangi bledug lan minyak ing kulit.

Ing museum arkeologi Yunani sampeyan bisa ndeleng sawetara conto toples sing digunakake kanggo nyimpen esensi lan produk pembersih kasebut. Yaiku wadhah sing digawe saka lempung utawa alabaster sing biyen dihias lan ana macem-macem bentuk.

Perlu umum ing Yunani kuna

Wis dingerteni yen kamar mandhi umum ana ing Athena wiwit abad kaping XNUMX SM, papan-papan sing dienggo wong lanang sawise olahraga ora mung kanggo ngumbah, nanging uga ngobrol karo pangguna liyane, amarga dianggep papan rapat sing populer banget.

Kamar mandian umum Yunani kuno minangka papan gedhe sing atusan wong lan dipérang dadi pirang-pirang wilayah. Kaping pisanan sampeyan ngakses frigidarium (kamar kanthi banyu adhem kanggo adus lan nyopot kringet), banjur giliran tepidarium (kamar kanthi banyu anget) lan pungkasane dheweke menyang kaldarium (kamar karo sauna).

Dokter wektu kasebut nyaranake adus banyu adhem amarga nyegerake awak lan jiwa nalika adus panas digunakake kanggo nggawe kulit katon alus lan anggun.

Sawise ritual siraman rampung, server mbusak rereget ing kulit lan nambah. Banjur para tukang pijet melu-melu, sing nglumuri minyak wangi ing awake supaya santai otot.

Wanita ing perlu umum ing Athena

Gambar | Pixel

Ing jedhing umum Yunani kuno, ana papan sing digawe khusus kanggo wanita, sanajan dikunjungi wong Athena sing asor amarga wanita kelas ndhuwur dikumbah ing omah. Kanggo adus, dheweke nggunakake bathtub terracotta utawa watu sing diisi banyu kanthi tangan.

Ideal kanggo kaendahan wanita ing Yunani kuno

Tembung kosmetik asale saka basa Yunani sing artine "sing digunakake kanggo kebersihan lan kaendahan awak" utamane nuduhake wajah.

Simbol kaendahan kanggo wanita Yunani yaiku kaendahan unpretentious. Kulit putih dianggep minangka refleksi kemurnian lan semangat uga urip sing sugeh amarga kulit kecoklatan diidentifikasi karo kelas ngisor lan babu, sing suwene kerja ing srengenge.

Kanggo njaga kulit pucet, biyasane nggunakake produk kayata kapur, timah utawa arsenik. Dheweke nuwuhake blush adhedhasar woh wohan beri ing pipi, sanajan dandanan sing entheng banget amarga kaendahan alam bisa menang, beda karo wanita perusahaan sing nggunakake warna sing luwih kuat.

Perawatan rambut ing jaman kuna

Gambar | Pixel

Dene rambut, kalorone pria lan wanita nglumuri rambut nganggo lenga lan nggulung amarga gaya iki dianggep minangka exponent kaendahan paling gedhe nalika semana. Wong-wong Yunani seneng banget karo gerakan sing ditulis gelombang lan keriting. Budhak duwe kuwajiban njaga rambut para bendarane ing kahanan sing sampurna. Kasunyatane, sawetara gaya rambut sing dianggo wong Yunani kuno bisa dideleng ing patung-patung sing isih ana nganti saiki.

Wanita kelas ndhuwur beda karo para budak ing rambut amarga nganggo gaya rambut sing canggih lan dheweke nglumpukake rambut dawa ing busur utawa tali sing dihiasi busur lan tali cilik. Mung wae nalika sedhih, dheweke nyuda sethithik. Kanggo bagean, wanita kelas ngisor biasane nganggo rambut cekak.

Bocah-bocah diidini tuwuh rambut nganti diwasa, nalika dikethok kanggo ditawani para dewa. Ana wong sing sok mara menyang tukang cukur lan ora wiwit nyukur jenggot lan mustache nganti sawise Alexander Agung. Inovasi liyane sing digawe karo Raja Makédonia minangka asil penaklukan ing Timur yaiku pewarna rambut.

Ing Yunani kuno, warna pirang nglambangake kaendahan kanthi lengkap. Kanggo meh podo karo Achilles lan pahlawan liyane ing mitologi Yunani, pria duwe cara nyunakake rambut kanthi nggunakake produk kayata cuka, jus lemon, lan safron.

Ngilangi rambut ing jagad klasik

Kanggo nyopot rambut awak, wanita nggunakake silet lan lilin nganggo pasta khusus utawa nganggo lilin.. Yunani kuno penting banget kanggo ngilangi rambut kanthi total amarga awak depilasi minangka simbol ora resik, enom lan ayu.

Waxing ditambah karo pijet nganggo minyak lan minyak wangi kanggo nentremake kulit. Ritual iki ditindakake dening kosmetés ing gym, sing dadi cikal bakal salon kecantikan.

Ritual ngresiki budaya liyane

Gambar | Pixel

Kanthi nelukake Byzantium, Mesir, lan Suriah, umat Islam entuk katresnan saka sumber panas saka Roma lan Kristen Byzantine.

Biyen, ing budaya Islam dianggep panas saka hammam nambah kesuburan, mula, reproduksi para wong sing percaya. Dadi wong Arab mandheg nggunakake banyu saka frigidarium (kamar adhem) kanggo adus lan mung nggunakake tepidarium lan kaldarium.

Dadi ing negara-negara Arab, hammam uga papan kumpul sosial sing penting lan dheweke ngadeg ing gerbang mesjid. Lakune liwat ing kono mesthine minangka persiyapan lan pemurnian kanggo mlebu candhi kasebut.

Begjanipun, Ritual kanggo dandan sing lair ing Yunani kuno lan dilestarekake negara-negara Islam isih ana nganti saiki. Ing pirang-pirang kutha, ana pemandian Arab sing bisa ngrasakake tradhisi kuno iki ing kulit sampeyan dhewe. Rencana sing apik banget kanggo mbuwang awan ing akhir minggu, ngaso lan ngendhokke awak lan pikiran.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Sol ngandika

    Halo, piye kabarmu? Kayane apik banget yen sampeyan ngomong babagan iki

  2.   gshcgzc ngandika

    leblou