15 panggonan sing paling warna ing jagad iki

Planet kita digawe saka ewu bentuk lan, utamane, warna, nggambar papan sing luwih gedhe tinimbang bayangan kita lan sing katon saka film sing paling psychedelic ing taun 70-an. Saka sisih lor China nganti Buenos Aires, kita bakal ngerti papan sing paling warna ing jagad iki.

 Zhangye Danxia (Cina)

China minangka negara sing duwe ewu rai: kita bisa lelungan pucuk ungu saka Kali Lin, nyebrang alas watu lan tekan pantai abang, nanging tanpa mangu salah sawijining papan raksasa wétan sing paling apik yaiku gunung utawa "Cloud pink", tegese Danxia ing basa lokal. Alesan pertunjukan iki ora luwih utawa kurang saka produk pigmentasi sing disebabake macem-macem mineral sajrone gerakan lempeng Eurasia. Asile? Tembung ora prelu.

Cheong Fatt Tze Mansion (Malaysia)

Ing Pulau Pinang, ing Malaysia, kutha George Town ndhelikake salah sawijining warisane sing paling larang regane lan warna-warni. Dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX dening pedagang Cheong Fatt Tze, omah gedhong iki dihiasi gaya seni-noveau, arsitektur cina lan warna indigo sing diekspor dening Inggris saka India yaiku diakoni dening UNESCO ing taun 200 kanthi penghargaan Konservasi Warisan Paling Apik.

Kuil saka Meenakshi Amman (India)

Kuil kutha Madurai, ing negara bagian kidul Tamil Nadu, misuwur amarga anane wong sing tugu paling warna ing India. Dibangun kanggo ngurmati dewi rejeki Parvati (utawa Meenakshi), lan permaisurine Siwa, Kuil arsitektur Tamil iki misuwur banget amarga anané gopuras sing misuwur, menara kaya ambang sing dihiasi atusan tokoh warna sing makili sawetara déwa lan simbol budaya Hindu sing eksotis.

Bo-Kaap (Afrika Selatan)

Afrika Selatan ana warna: mural ing dalan, omah ing Pantai Muizenberg utawa lingkungan sing warnane nglambangake kebebasan sing dirayakake dening mantan budak kanthi stroke sikat sing ringkes sing nggawe Bo-Kaap ora mung minangka kaca ngarep sing paling apik ing sejarah Nelson Mandela. , nanging ing sudut pandang Cape Town sing sampurna.

Sal (Cape Verde)

Foto dening Alberto Piernas.

Ing taun kunjunganku menyang Cape Verde nemokake salah sawijining papan sing paling santai lan warna sing dak deleng nganti saiki. Nusantara Afrika, lan khusus Pulau Sal, ndhelikake tetanggan Creole ing endi warna anyar ditumpukake ing pastel liyane sing luwih eros, nyebabake pelangi arsitektur sing ora bisa ditahan saka atap sing irunge pulau kasebut uwal.

Chauen (Maroko)

Steffan Jensen

Maroko, saliyane bazaar lan unta, uga misuwur ing pirang-pirang kutha putih lan biru, ing kana Essaouira utawa Chauen (ing foto) minangka eksponen sing paling apik. Ing kasus sing terakhir, dununge ing pucuk Rif pungkasan sing ngelus Laut Tengah, lurung-lurung biru dadi daya tarik khusus kanggo meka seni iki, hiking. . . lan ganja.

Cinque Terre (Italia)

ⒸAlessio Maffeis.

Cuaca, gastronomi lan pemandangan Mediterania sing apik yaiku kutha cilik iki Pesisir Tyrrhenian, ing Italia. Keunggulan papan sing warna-warni, 5 Lands iki, uga kalebu Warisan Donya Dheweke ngajak sampeyan plancongan romantis, mlaku-mlaku ing sadawane dalan pesisir lan foto sing apik banget kaya sing iki.

Villajoyosa (Spanyol)

Kutha cilik iki Costa Blanca kagungane Alicante, iku misuwur minangka promenade ing endi kabeh omah sing warna-warni kasebut ora ngerteni. Papan kasebut uga dikenal minangka mekah coklat ing Spanyol.

Águeda (Portugal)

Sajrone wulan Juli, kutha ekologis Águeda, ing sisih lor Portugal, dihiasi payung sing ngambang, mbentuk atap sing paling padhang lan paling warna ing jagad iki. Aja lali kesempatan kanggo ngunjungi iki Proyek Langit Payung Águeda.

Keukenhof (Walanda)

Dianggep taman musim semi sing paling apik ing saindenging jagad, Keukenhof Garden, kutha sing udakara meh sak jam nganggo mobil saka Amsterdam, mbukak lawange suwene rong wulan setaun, kanthi janjian sabanjure tanggal 23 Maret nganti 21 Mei 2017. Saindhenging Eropa iki Eden ana luwih saka 7 yuta kembang lan 800 jinis tulip sing beda, ngasilake sawetara "permadani" kanthi warna sing nyengsemake.

Trinidad (Kuba)

Lurung-lurung ing Trinidad. © AlbertoLegs

Nganti 75 warna pastel, tanggi sing nonton urip liwat windows lan segara wit kurma ing antarané sisa-sisa kolonial ing kutha Kuba iki katon sejam saka Cienfuegos. Trinidad minangka jagad sing ora ana ing sisa pulau Karibia, sing isih eling karo epicenter gula.

Xochimilco (Meksiko)

Dumunung kidul Meksiko DF, tetanggan Xoximilco digawe saka sawetara saluran sing menehi judhul Venesia tartamtu ing Meksiko. Domain kuno ing ngendi petani Aztec ngukir sing kondhang chinampas kepiye lan saiki dheweke dadi sudut pandang Minggu sing sampurna kanggo kulawarga lan turis lokal kanggo sing navigasi perairan leluhur kasebut ing mburi trajinera warna-warni dadi karnaval mariachis, pedagang lan warna, akeh warna.

Cartagena de Indias (Kolombia)

Kutha sing tresna banget karo Gabriel García Márquez dununge ana ing pesisir Karibia Kolombia sing apik kanthi irama, gabungan lan uga warna. Lingkungan Gethsemane, ditutup ing tembok kutha lawas Cartagena minangka tontonan balkon kembang, fasad warna-warni lan palenquera (wanita khas Afrika) sing nganggo kranjang buah ing endhas.

Valparaíso (Chile)

Uga dikenal kanthi jeneng Valpa minangka salah sawijining papan sing paling warna ing Amerika Latin amarga lukisan kabeh prau sing digunakake para nelayan nglukis omah cilik ing cedhak plabuhan sajrone taun nalika kutha Chili dadi pelabuhan utama ing pesisir Pasifik bawana. Werna sing dikombinasikake karo seni seni kutha sing luar biasa bakal nyenengake wong-wong sing padha teka ing kutha kasebut ing bukit sing dibangun Neruda La Sebastiana.

La Boca (Argentina)

Akeh sing ngerti dheweke saka stadion bal-balan Ing Bombonera, nanging, Tutuk Iku luwih saka iku. Papan sambutan kanggo para imigran Italia sing tekan Buenos Aires sajrone abad kaping XNUMX, lingkungan Buenos Aires iki minangka papan pelukis lan bar tango. Rekomendasi kasebut? Lindhungi dompet sampeyan.

Ana saran liyane babagan warna-warni?

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*