Distrik Lampu Merah Amsterdam: lampu, warna lan pameran

Amsterdam Walanda terus katon minangka salah sawijining papan sing paling liberal, bersejarah lan penasaran ing Eropa. Metropolis kosmopolitan ing endi toko kopi dheweke ganti karo museum kanggo kabeh selera, trem kanthi kanal lan area, Distrik Lampu Merah Amsterdam, terus ditampilake ing pameran lan kepinginan sing ndhelikake sing ngonfirmasi potensi ibukutha Walanda sing meh nyata.

Distrik Cahaya Abang ing Amsterdam, sing paling populer ing lingkungan hiburan

Jeneng-jeneng "Distrik Lampu Merah" utawa "Zona Abang" nuduhake area tartamtu ing sawijining kutha sing ana gandhengane karo industri seks lan prostitusi, kadang ing wilayah sing dikenal minangka "zona toleransi". Distrik-distrik kasebut bisa nggawe legalisasi prostitusi lan, kanthi cara iki, nawakake kolaborasi karo pusat medis ing babagan tes lan analisis minangka cara kanggo ngontrol sektor iki lan nyebarake penyakit seksual. Sanalika, iki uga mbantu ora nyepetake pusat kutha lan njaga prostitusi bocah.

Bagéan kontroversial saka rencana kutha kutha sing jenenge Distrik Lampu Merah wiwit digunakake ing Amerika Serikat ing pungkasan abad kaping XNUMX kanggo referensi lampu abang sing digantung ing omah bordil lan perusahaan sing ana gandhengane minangka bentuk identifikasi kanggo wong sing seneng . Masalah kasebut ana ing akeh kepentingan komersial liyane sing tumpah ing jinis-jinis papan kasebut, kadhang kala uga dipasang kanthi clandest ing wilayah perumahan utawa ngembangake ekspansi tanpa ana watesan tartamtu.

Nanging, iki dudu kedadeyan ing Distrik Lampu Merah Amsterdam, sawijining distrik sing sanajan kondisine wis suwe saya suwe dadi salah sawijining obyek wisata sing paling akeh dikunjungi ing ibukota Walanda.

Wengi teka ing Distrik Lampu Merah Amsterdam

Distrik Lampu Merah Amsterdam (dikenal minangka Rosse buurt ing basa Walanda) disebar ing telung kabupaten sing beda: De Wallen, sing paling misuwur, Singelgebied lan Ruysdaelkade, wilayah sing konsentrasi ing tengah kutha, ing jejere kanal Oudezijds Voorburgwal lan Oudezijds Achterburgwal lan bendungan sing dibangun nalika kasebut supaya ora pasang surut ing pesisir cedhak. Ing jejere, biyen ana lingkungane para nelayan cilik, para pelacur bakal nyedhaki nyandhang lentera abang kanthi iklan layanane.

Sanajan "facelift" saiki lan legalisasi pelacuran ing taun 2000, Distrik Lampu Merah minangka asil saka eksperimen sosiologis lan kutha sing beda sajrone rong puluh taun kepungkur: ing taun 90an, upaya kanggo nggawe prostitusi pria, sanajan ora duwe sukses sing diarepake, pas karo gelombang tindak kejahatan rahasia sing ing 2008 nyebabake wali kota, Job Cohen, diluncurake proyek 1012, nyuda saka 450 nganti meh 300 perusahaan ing wilayah kasebut, akeh sing clandestine lan ilegal. Ing wektu sing padha, diputusake menehi sawetara ruang kanthi swasana sing luwih bohemia kanthi wujud seniman lan pelukis sing nampilake karyane ing pameran, nalika legalitas bisnis tetep diterapake ing negara sing zona toleransi kasebut bisa digunakake ing tangan. sisihan karo Kesehatan supaya bisa ngontrol kegiatan nalika nuntut panjaluk sing nyata.

Distrik Cahaya Abang murup kanthi warna abang nalika surup lan ing windows sampeyan bisa ndeleng wanita sing sugeh para turis lan dadi sebab hiburan tinimbang layanan kasebut, sanajan dheweke uga menehi. Penyebaran saka toko kopi, restoran lan toko sing ana gandhengane karo papan-papan squalor karismatik kasebut ing saindenging telung distrik kasebut Warmoestraat dalan sing paling misuwur kabeh karo perusahaan klasik sing ora ana enteke gabung karo kontroversial liyane, kayata, perek ora bisa dipoto.

Distrik Lampu Merah Amsterdam: sisih liyane prostitusi

Karakter ikonik sing diduweni Distrik Lampu Merah Amsterdam ing taun-taun pungkasan wis ngasilake akeh papan wisata liyane sing diilhami dening brothel lan kegiatane.

Contone sing paling misuwur yaiku museum Rahasia Lampu Abang, ing endi karya internal kabeh omah brothel iki ditampilake arupa gambar, lan pameran. Kanggo paling lelungan, sing Museum erotis nawakake conto urip budak utawa acara, padha karo program sing ditawakake Sexmuseum dununge rada adoh ing sisih lor-kulon wilayah iki.

ing toko kopi Dheweke uga nampilake potensine ing Distrik Cahaya Merah supaya para turis ngupaya kesenengan liyane, kanthi conto kayata Baba utawa Green House, loro sing paling misuwur ing kabeh kutha Amsterdam sanajan ana peraturan lokal sing kepengin weruh. ora bisa ngombe tembakau utawa bir.

Yen sampeyan lelungan menyang Amsterdam, sampeyan ora mung bisa nikmati rute liwat sawetara papan paling penting ing kutha kosmopolitan iki, nanging uga milih istirahat sing santai lan santai ing Distrik Lampu Merah sing dadi paling misuwur ing saindenging jagad kemampuan kanggo nggawe prasangka lawas.

Apa sampeyan nate ngunjungi Red Light District ing Amsterdam?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*