Penemuan ilmiah lan teknologi Australia

Ora akeh panemuan ilmiah lan teknologi Australia kaya sing ditemokake ing negara liya. Alesané gampang: Australia iku negara relatif enom lan, kanthi gampang, durung entuk wektu kanggo negesake luwih akeh ing bidang kasebut.

Nanging, bangsa segara wis menehi pinemilikan sing padha. Lan, ing ndhuwur kabeh, saka penting banget kanggo ilmu pengetahuan lan misuwur banget ing babagan teknik. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan panemuan ilmiah lan teknologi Australia, sampeyan ngajak sampeyan terus maca.

Panemuan ilmiah lan teknologi utama Australia

Kaya sing wis dakkandhani, wis ana akeh temuan sing ditemokake dening wong Australia. Amarga alasan iki, lan supaya eksposisi luwih jelas, kita bakal luwih dhisik nerangake babagan sawetara ilmu sing paling penting lan liyane sing penting kanggo teknologi.

Temuan Ilmiah Australia

Babagan iki, panemuan Australia wis entuk manfaat saka Kesehatan manungsa (kaya sing bakal dingerteni langsung, malah ana hubungane karo penisilin) ​​lan ing lingkungan. Sawetara temuan kasebut yaiku sing bakal dakkandhani.

Panganggone penisilin

Kabeh wong ngerti yen penisilin minangka asil saka Inggris Alexander Fleming ing taun 1928. Nanging, sing kurang dikenal yaiku wong Australia Howard W. Florey lan Jerman Ernst B. Rantai sing ngrancang cara kanggo pabrik massal, sawijining soko sing bakal nylametake jutaan manungsa. Nyatane, nalika Fleming nampa Bebungah Nobel ing taun 1945, dheweke nindakake bareng karo kolega loro iki.

Plak menyang Ernst B. Rantai

Plak kanggo ngurmati Ernst B. Chain

Pacemaker

Instrumen medis iki ngidini pasien jantung tetep bisa ngalahake rutin. Ngirim kejut listrik cilik menyang organ supaya bisa mbantu. Ditemokake dening ahli fisika Bilik Edgar lan dhokter Marc Lidwill, kalorone wong Australia, wiwit taun 1920-an. Nanging, panggunaan kasebut durung umum nganti taun XNUMXan.

Vaksin Papilloma Manungsa

Sanajan ahli liyane uga melu-melu, vaksin iki uga kalebu panemuan ilmiah lan teknologi Australia kanthi kapinterane dhewe. Dheweke dadi loro sarjana saka Universitas Queensland, Ian Fraser y Jian Zhou, sing ngatur nggawe partikel sing padha karo virus iki sing nguatake sistem kekebalan awak.

Implan koklea

Piranti iki wis mbantu atusan ewu wong budheg bisa nambah pangrungon. Ditanam ing endhas lan bisa ngrangsang saraf pendengaran. Yaiku Clark graeme, profesor ing Universitas Melbourne, sing nggawe. Bapake ngalami gangguan pangrungon, lan nalika nyoba nulungi dheweke, dheweke nemokake alat sing migunani banget.

Scanner ultrasonik

Instrumen medis iki sing digunakake saiki kanggo nggawe ultrasonik Iki digawe dening Laboratorium Akustik Komanwel Australia, sing banjur diganti jeneng kanthi tepat Institut Ultrasound. Panemu nemokake cara kanggo nyekel gema ultrasonik sing mumbul jaringan awak lan malih dadi gambar. Komersialisasi diwiwiti ing taun 1976.

Konservasi lingkungan liwat terumbu karang

Kaya sing sampeyan ngerteni, Karang Utas ana ing sisih lor wetan Australia. Ana luwih saka rong ewu limang atus kilometer struktur jero banyu gedhe sing saiki lagi bahaya. Mungkin iki sebabe wong Australia mesthi dadi sing paling penting ing Oseanografi.

El Institut Ilmu Laut Australia nggawe sawetara proyek kanggo ngreksa lingkungan. Antarane sing paling misuwur yaiku sing khusus kanggo tani karang kontrol. Tujuane yaiku supaya terumbu dadi status alami. Sabanjure, iki minangka organisme urip sing nyumbang kanggo imbangan lingkungan samodra lan kanggo ngreksa saka efek sing ana perubahan iklim.

Penghalang karang gedhe

Karang Utas

Penemuan teknologi Australia

Panemuan teknologi Australia sing paling populer mesthine yaiku wifi, sing bakal dibahas sabanjure. Nanging ana wong liya sing uga bisa nambah keamanan udara utawa kanggo tujuan liyane. Ayo dideleng.

Wifi

Sambungan nirkabel menyang Internet digawe kanggo nggampangake panggunaan iki ing omah lan kantor. Alat sing migunani banget yaiku amarga ilmuwan Australia John O'Sullivan lan tim kolaborator Sidney. Kabeh mau kalebu CSIRO, sawijining badan Commonwealth khusus kanggo promosi riset ilmiah lan teknologi.

Kothak ireng pesawat

Alat iki sing nggabungake pesawat ing saindenging jagad saiki, kaya sing sampeyan ngerteni, kanggo ngerti apa sing kedadeyan ing kapal nalika sawetara kacilakan. Kabeh obrolan pilot lan paramèter pesawat direkam ing kana, sing uga ora bisa dirusak. Penemu yaiku wong Australia David warren, sing sabenere kelangan bapakne amarga nabrak pesawat.

Iku ora mung kontribusi negara segara kanggo keamanan penerbangan. Ing taun 1965, Jack Grant, karyawan maskapai Quantas, nggawe geser kanggo kahanan darurat. Iki digunakake kanggo ngedhunake penumpang sawise kebangkrutan sing ala.

Google Maps

Sanajan ora diarani jaman semana, alat sing migunani banget iki digawe sebagian dening wong Australia Stephen Ma y Neil Gordon kajawi Danes Lars lan Jens Rasmussen ing wiwitan taun XNUMXan. Banjur, nalika penemuan iki dituku dening Google, dheweke nampa jeneng saiki.

Kothak ireng pesawat

Kothak ireng pesawat

Bor listrik

Yen sampeyan seneng karo DIY, sampeyan bakal ngerti manawa alat iki nggawe proyek sampeyan luwih gampang. Ya, iki uga dadi penemuan ing Australia. Ing kasus iki, amarga insinyur listrik Arthur James, sing nggawe sing pertama wiwit taun 1889. Mesthi wae, iku ora bisa digawa nganggo portebel, nanging luwih gedhe. Nanging, bisa nyuduk malah watu.

Kulkas

Kulkas tradisional sing saiki penting banget ing omah kita udakara udakara satus seket taun. Nalika ora ana, panganan disimpen ing papan sing paling adhem ing omah. Apike, yaiku manajer pabrik bir Australia sing nyewa James harrison kanggo ngrampungake masalah konservasi omben ing taun 1856.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara saka Penemuan ilmiah lan teknologi Australia. Kaya sing sampeyan ngerteni, kontribusi negara segara kanggo kemajuan kamanungsan luwih apik tinimbang sing penting, lan penting uga.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   ana mercedes villalba G. ngandika

    Apa sing diucapake utawa diandharake apik banget

  2.   n ngandika

    apik kanggo nerangake