Monumen sing paling penting ing donya

Tembok Tiongkok Agung - Monumen Paling Penting ing Dunia

Akeh negara duwe monumen utawa warisan sing makili kanggo jagad iki. Sing padha nggawe ribuan pengunjung nggawe idealisasi papan sing mesthi duwe pangarepan sing ora pati jelas. Antarane monumen sing paling penting ing jagad iki Nuansa lan crita saka limang bawana katon dadi referensi sing sampurna kanggo miwiti lelungan sing wis pirang-pirang taun ditundha.

Big Ben (Inggris)

Wengi gedhe ben

El Istana Westminster Iki didegake ing pinggir dalan Kali Thames ing abad kaping XNUMX bebarengan karo ing Parlament lan ekstensi sing paling misuwur: menara setinggi 96 meter sing jenenge Big Ben, bakal nuduhake jam terkenal sing padhang tinimbang lonceng sing dipikirake akeh. Dianggep minangka ikon negara Tetep kalem. . . Big Ben nduwe jam papat sisi paling gedhe ing donya lan referensi kanggo jaman Victoria sing mulya terus mbangkitake yen Inggris ana bis abang lan teh sore.

Menara Eiffel (Prancis)

Menara Eiffel ing Paris

Nalika arsitek Gustave Eiffel ngrampungake menara tartamtu ing jantung Paris ing acara Pameran Universal ing taun 1889Akeh sing ngarani tumpukan zat besi tanpa kepribadian minangka "penyimpangan". Nanging, wektu pungkasan menehi alasan kanggo Eiffel, sing bisa nylametake ciptaane saka karusakan kanthi nggawe stasiun radio nganti, pungkasane, Menara Eiffel dadi lambang Kutha Cinta sing paling gedhe.

Alhambra (Spanyol)

Alhambra saka Granada

Dianggep pirang-pirang taun minangka papan sing paling kerep dibukak ing Spanyol, Alhambra ing Granada minangka refleksi sampurna pengaruh Andalusia sing nguwasani sisih kidul semenanjung meh 10 ewu taun. Ditugasake kanggo konstruksi ing abad kaping XNUMX dening Khalifah Al-Ahmar, «La Roja», minangka referensi warna rambut pangadege, yaiku sekumpulan benteng, benteng lan istana ing sekitar Madinah sing terus nggrundel legenda lawas saka sisih ndhuwur Cerro de la Sabika.

Colosseum (Roma)

Coliseum Roma

Ing taun 80 Masehi patung sing diarani Colossus of Nero Iki dadi dhasar kanggo nggawe salah sawijining skenario terkenal sing Kekaisaran Romawi rame nalika perang antarane macan lan gladiator. Sajrone meh 500 taun, Colosseum ing Roma dadi simbol kekaisaran sing paling mewah sing dadi kamulyan sing luwih apik, dadi salah sawijine Pitu Kaajaiban Anyar ing Jagad Moderno lan napas iki, saiki ora bakal ana maneh, ing tengah Kutha Langgeng.

Piramida Giza (Mesir)

Piramida Giza lan Sphinx

Siji-sijine siji saka Tujuh Kaajaiban Dunia Kuno sing isih urip Ukurane 146 meter lan dununge sawetara kilometer saka kutha Kairo. Kalebu ing komplek kasebut Giza Necropolis ing kana kondhang uga cemlorot Sphinx, Piramida Agung Giza terus dadi simbol budaya Mesir sing paling gedhe sing nggawe konstruksi kerucut dadi subjek teori millenary ing antarane mumia, memedi lan bacaan astronomi.

Taj Mahal (India)

Taj Mahal ing India

Mumtaz Mahah, garwane Pangeran Shah Jahan, tilar donya ing taun 1632 sawise nglairake anake kaping patbelas.. Kerugian sing dicoba garwane kanthi nyipta makam paling apik ing bumi. Sawise luwih saka rong puluh taun ing atusan pengrajin, gajah lan arsitek nggarap impen raja, Taj Mahal pungkasane diresmekake ing kutha Agra ngasilake gambar sing paling apik ing India sing eksotik lan monumental: kubah sing ngalamun, ukir ing watu mulia utawa srengenge paling ayu. Mesthi salah siji saka monumen sing paling penting ing jagad iki.

Tembok China sing Gedhe)

Tembok Agung China

Ing wiwitan abad kaping XNUMX SM, pancet terus serangan dening suku nomaden Mongolia nyebabake Kekaisaran Tionghoa sing mewah kanggo nggawe benteng sing kepinginan kanggo dandan nyebabake dheweke nggayuh Dawane 21.200 kilometer antarane ara-ara samun Gobi menyang tapel wates karo Korea. Suwene pirang-pirang abad, Tembok Agung tetep dadi ikon China sing hebat, kanthi sawetara bagean sing bisa ditemokake Beijing lan Juyong Pass sing misuwur.

Fushimi Inari-taisha (Jepang)

Fushimi Inari-taisha ing Kyoto

Yen sampeyan nate ndeleng film Memoirs of a Geisha, mesthine sampeyan bakal ngelingi adegan kasebut sing dadi protagonis enom liwat lorong jeruk sing nggawe salah sawijining candhi sing paling misuwur ing Jepang, bisa uga paling. Dibangun ing 711 kanggo ngurmati roh Inari, dewa beras lan kesuburan, candhi iki karo luwih saka 32.000 toris Dununge ana ing lingkungan Fushimi-ku, ing kutha Kyoto sing eksotis, ngundang pengunjung kanggo mbukak nganti dadi oranye.

Patung Liberty (Amerika Serikat)

Patung Liberty ing New York

Ing 1886, ing acara abad kaping pisanan saka Pranyatan Kamardikan Amerika Serikat, pamrentah Prancis mutusake ngirim menyang kanca-kanca ing sisih liyane Atlantik patung sing bakal dilebokake sisih kidul pulo Manhattan New York. Iki minangka selawase sing bakal ngowahi urip lan impen ewu para imigran sing pirang-pirang taun mengko bakal teka ing "tanah kesempatan", sing nyebabake monumen kasebut minangka puncak perjalanan dawa. Ikon, tanpa mangu-mangu.

Chichen Itza (Meksiko)

Chichen Itza ing Meksiko

Ing tengah wana saka semenanjung YucatanIng Karibia Meksiko, sawijining situs arkeologi terus ngasilake ritual lan upacara kasebut para mayan, ing antarane masarakat pra-Hispanik liyane, dikembangake ing papan iki pirang-pirang taun. Piramida dibayangke srengenge, rembulan, angin lan pesen-pesen alam liyane sing ditafsirake karo budaya sadurunge.

Machu Picchu, Peru)

Machu Picchu, ing Peru

Ing Amerika Selatan akeh warisane, nanging mung sawetara sing bisa diukur kanthi keagungan kutha Inca sing misuwur dibesarkan kanggo ngurmati dewa Sun sawetara sadurunge abad kaping XNUMX. Ditulungi saka lali ing wiwitan abad kaping XNUMX, Machu Picchu dununge dhuwur 2430 meter ing wilayah Cusco, sing misuwur Jejak Inca pambuka sing paling apik kanggo sekumpulan konstruksi pra-Columbian sing citra ing antarane gunung lan awan minangka sebab lelungan kanggo ewonan backpacker saben taun.

Omah Opera Sydney (Australia)

Opera Sydney

Miring metu plabuhan Sydney nyebrang jembatan sing misuwur lan pusat kembang api saben Malam Taun Baru, Gedung Opera Sydney tetep dadi monumen paling representatif ing negara kangguru. Diresmekake ing taun 1973 kanthi desain bentuk cangkang, bangunan iki nggabungake acara balet lan teater sing beda-beda, nyegerake urip budaya kutha sing, ing sawetara wektu, mesthi pungkasane tundhuk pemandangan paling misuwur ing donya.

Tugu endi sing paling penting ing donya sing sampeyan seneng?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*