Ngerti kepiye warga Australia menehi salam

Gambar | Pixel

Yen ing preinan sabanjure sampeyan pengin lelungan menyang Australia utawa pengin sinau ing negara iki, salah sawijining aspek sing kudu sampeyan ngerti supaya bisa adaptasi kanthi cepet ing urip, kalebu adat lan kabiasaan saben dinane.

Kanggo sawetara wong sing manggon ing negara anyar bisa nyebabake budaya kejutan, luwih-luwih amarga wis biasa karo lingkungane sing anyar. Kanggo manggon ing masarakat kaya Australia, ana sawetara prekara sing bisa ditindakake, sing bakal mbantu sampeyan adaptasi sanalika bisa uga rasane kaya iwak ing banyu.

Ing kontak kaping pisanan karo warga pribumi, kanggo njaluk pituduh utawa informasi, sampeyan kudu menehi salam lan ngenalake awake dhewe kanthi tepat. Amarga alasan iki, ing artikel iki kita bakal ngerti kepiye warga Australia saling salam.

Apa sing diarani warga Australia?

Uga dikenal kanthi jeneng "Aussies", umume warga Australia umume grapyak, tulus, seneng lan informal nalika nindakake. Dheweke seneng level pendhidhikan sing apik, sing dadi kesempatan kerja sing cukup lan kualitas urip sing luhur. Sing terakhir ditampilake ing watak grapyak, terbuka lan santai.

Warga Australia minangka wong sederhana sing ngurmati gaweyan lan kerja sregep, tanpa mbedakake kelas sosial. Dheweke duwe budi, mbukak budaya liya lan keramahan marang wong asing. Cekakipun, warga Australia grapyak, grapyak lan grapyak.

Kepiye sambutan ing Australia?

Nalika ngomong babagan kepiye sambutan ing Australia, kita kudu nggatekake konteks nalika kedadeyan kasebut miwiti pacelathon. Kanthi tembung liya, kumpul kulawarga utawa kanca sing ora resmi ora padha karo rapat kerja sing luwih resmi.

Contone, warga Australia ing antarane kanca-kanca padha salaman kanthi cara tresno: kanthi ngambung pipi utawa ngrangkul cekak. Saiki, manawa dadi rapat bisnis utawa universitas, warga Australia saling sopan lan sopan kanthi salaman lan esem kanthi ringkes.

Miturut kebiasaan Australia lan uga ing negara liya, salam kudu digawe ing wiwitan lan pungkasan rapat, uga para tamu sing bakal teka ing rapat kasebut.

Kajaba iku, warga Australia asring ngucapake wong liya sing nggunakake jenenge sanajan ing rapat kaping pisanan, mula sampeyan kudu apal jeneng kanca-kanca nalika sampeyan kenal karo sampeyan. Sampeyan uga penting kanggo kontak mata nalika sampeyan menehi salam marang wong liya. Iki minangka tandha pakurmatan lan uga nuduhake manawa sampeyan nggatekake lan ngrungokake apa sing dikandhakake wong liya.

Gambar | Pixel

Apa formula sing digunakake kanggo menehi salam ing Australia?

  • G'day: Bentuk sing disingkat saka "Good day" minangka formula sing paling umum lan ora resmi kanggo salam lan diucapake minangka "gidday." Bisa digunakake kanggo awan lan wengi.
  • "Ow ya goin 'mate?": Iki rumus singkatan saka kondhang "Kepiye kabarmu?" sing artine piye kabare.
  • "Cheerio": Biyen pamitan.
  • "Cya This Arvo": Kaya sing bakal dingerteni, warga Australia seneng nyingkat tembung. Formula iki tegese "Kita ketemu sore iki." Dheweke nggunakake ekspresi arvo kanggo nyebut sore ing kabeh kahanan.
  • "Hooroo": Iki tegese mengko ketemu maneh.
  • "Toodle-oo": Cara liya kanggo pamitan.
  • "Sugeng enjang Sugeng Enjing.
  • "Sugeng siang": Sugeng siang.
  • "Sugeng sonten": Sugeng sonten.
  • "Sugeng dalu Sugeng Wengi.
  • "Seneng ketemu kowe": Seneng ketemu kowe.
  • "Nyenengake ndeleng sampeyan": Aku seneng ndeleng sampeyan.
  • Cheers: matur nuwun.
  • «Ta»: matur nuwun.

Kepiye presentasi?

Nalika nerangake presentasi pria lan wanita ing konteks resmi, ungkapan "Señor", "Señora" lan "Señorita" digunakake minangka "Pak", "Ny." lan "Miss" ekspresi masing-masing ing basa Inggris.

Yen presentasi informal ing klompok kanca, ekspresi kayata "Iki kancaku Peter" (dheweke kancaku Peter) utawa "Iki kancaku kerja Ann" (dheweke yaiku Ana, rekan kerjaku) bisa digunakake .

Kepiye cara warga Australia salam ing pesta?

Sampeyan bisa nggunakake formula apa wae sing wis dakkandhani ing paragraf sadurunge. Nanging, kudu dieling-eling manawa sampeyan diajak pesta utawa panggang, umume sampeyan nggawa minuman (kayata bir, anggur utawa minuman ringan) kanggo ngrasakake klompok kasebut lan sampeyan dhewe.

Kajaba iku, ing Australia dianggep sopan kanggo ngubungi pihak kasebut kanggo mriksa manawa dheweke butuh utawa pengin sampeyan nggawa sing liya. Kosok baline, yen sampeyan diajak mangan ing omah wong, umume nggawa hadiah kanggo host nalika teka, kayata buket kembang, sekotak coklat utawa sebotol anggur.

Cara liya kanggo menehi salam ing negara-negara Persemakmuran

Gambar | Pixel

Persemakmuran minangka asosiasi sukarela luwih saka seket negara sing ana gandhengane hubungan budaya, sejarah lan budaya, umume kalebu basa Inggris minangka basa resmi.

Sanajan saben negara duwe sistem politik dhewe lan independen, sawetara kayata Australia utawa Kanada tetep njaga hubungan karo monarki Inggris. Dadi, kepiye sampeyan menehi salam ing negara anggota Komanwel kaya Kanada utawa Inggris?

Inggris

Kanada minangka salah sawijining wong sing paling ramah ing saindenging jagad, sing dadi salam sing digunakake kanggo sesambungan karo wong liya.

Contone, ing Quebec salam sing paling umum digunakake yaiku "Bonjour" lan "vaa va?" nalika ing Maritim, wong-wong padha salaman karo "Halo" utawa "Hai" sing sederhana lan diikuti karo "Kepiye"? Saliyane, Ontario lan Toronto uga nggunakake formula sing padha.

Ditulis manawa Alberta lan Saskatchewan minangka papan sing paling grapyak ing negara kasebut lan sampeyan bakal nemokake wong sing seneng ngobrol ora kaya ing kutha gedhe sing umume masarakat rame.

Inggris

Cara paling umum sing digunakake Inggris kanggo menehi salam yaiku salaman Lan umume digunakake nalika ana wong sing dikenal karo wong liya utawa sadurunge miwiti rapat ing jagad bisnis.

Biasane sampeyan mung menehi salam karo ciuman ing salah sawijining pipi nalika kanca ngobrol yaiku kanca utawa kenalan lan ana rasa tresna ing antarane. Ora kaya negara kaya Spanyol, dudu perkara sing paling umum yaiku salam kanthi ngambung.

Cara liya kanggo salam yaiku:

  • "Halo utawa Hai": Iki tegese "hello".
  • "Sugeng enjang Sugeng Enjing.
  • "Sugeng siang": Sugeng siang.
  • "Sugeng sonten": Sugeng sonten.
  • "Sugeng dalu Sugeng Wengi.
  • "Kepiye kabarmu?": Iki tegese sampeyan lan umume diucapake ing konteks resmi sing diiringi salaman.
  • "Piye kabarmu?": Iki tegese uga "piye kabarmu" nanging digunakake ing kahanan sing ora resmi. Biasane dijawab kanthi "Aku ora matur nuwun, lan sampeyan?" tegese "Aku ora apa-apa, matur nuwun, lan sampeyan?"
  • "Seneng ketemu sampeyan": Ukara iki tegese "seneng ketemu" lan asring diucapake nalika salaman. Biasane dijawab kanthi "seneng ketemu sampeyan uga" (seneng uga ketemu) lan asring diucapake nalika salaman.
  • "Seneng banget ketemu sampeyan": Iki minangka formula liya kanggo nyebutake yen ana wong sing seneng ketemu wong liya. Kanggo mangsuli, "uga" ditambahake ing pungkasan ukara kaya kasus sadurunge.

Gunakake tips cilik iki ing rapat ing negara samodra, lan sampeyan bakal menehi salam kaya wong Aussie sing sejati!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Steven ngandika

    carepenis kasebut menehi salam kaya bocah lanang lan wanita jago lan kentut lan ngguyu lan njupuk bokong lan susu lan driji bokonge suwene 3000 jam nyemprot lan pungkasane shitddddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    1.    Steven ngandika

      pedo