Selehake ing tlaga sing jambon, Lake Hillier

Gambar | Wallpapercave

Planet Bumi minangka papan sing apik banget lan ora bakal mandheg banget. Apa sampeyan ngerti manawa ing Australia ana sawijining tlaga sing banyune jambon cerah? Yaiku Lake Hillier, kolam sing asale misterius ing Pulo Tengah, sawijining pulau paling gedhe ing kepulauan Australia ing La Recherche.

Ngakses papan dununge Lake Hillier iku ora gampang. Ora akeh wong sing duwe kesempatan kanggo ndeleng kanthi langsung amarga amarga alasan perlindungan lingkungan, umume sampeyan mung bisa mabur liwat pulau kasebut kanggo ndeleng danau ing helikopter sing saben dina mangkat saka bandara Esperance.

Yen mbesuk sampeyan pengin lelungan menyang Australia kanggo ngerti lanskap sing asri, alam lan papan sing khas Lake HillierBanjur aku bakal menehi katrangan kanthi rinci babagan laguna jambon sing apik iki.

Apa Lake Hillier?

Danau Hillier minangka tlaga jambon bubblegum dawa 600 meter ing Pulo Tengah, pulau paling gedhe ing kepulauan La Recherche ing Australia Kulon, ing wilayah alas kanthi akses sing angel. Wis misuwur ing jagad iki amarga warna sing khas ing perairan, sing ndadekake bisa instagramgable banget. Pengalaman visual sing apik tenan!

Gambar | Bukak Sinau Australia

Sapa sing nemokake Lake Hillier?

Panemuan Lake Hillier ing Australia digawe dening kartografer lan navigator Inggris, Matthew Flinders ing abad XVIII. Penjelajah sing dadi misuwur amarga dadi wong pertama sing ngubengi pulau Australia sing gedhe lan dadi penulis literatur eksplorasi sing paling larang regane, biasane digunakake kanggo Oceania. Benua ing interior sing dadi kontras alam sing paling ekstrim lan apik ing saindenging jagad.

Kepiye carane ditemokake Lake Hillier?

Ing dina ekspedisi menyang Pulo Tengah, Flinders mutusake munggah menyang pucuk paling dhuwur saengga bisa mindhai lingkungane. Nalika semana dheweke gumun karo gambar sing luar biasa sing ana ing ngarepe: tlaga jambon sing padhang banget sing dikubengi wedhi lan alas.

Penjelajah liyane sing ora wani, yaiku kapten kapal ekspedisi John Thistle, ora ragu-ragu nyedhaki tlaga kasebut dhewe kanggo ndeleng apa sing dideleng nyata utawa efek optik. Nalika nyedhaki dheweke kaget banget lan ora ragu-ragu njupuk conto banyu saka Lake Hillier kanggo nuduhake menyang kanca liyane. Isine tetep njaga warna pink gelembung sing ora bisa ditemokake sanajan metu saka tlaga. Apa tegese?

Gambar | Bukak Sinau Australia

Napa banyu ing Lake Hillier jambon?

Iki minangka misteri gedhe ing Lake Hillier Ora ana sing bisa ngungkapake 100% yaiku sebab kenapa perairane dadi jambon. Umume peneliti mikir manawa kolam duwe warna kasebut amarga bakteri sing ana ing kerak uyah. Wong liya ngandharake yen penyebabe yaiku campuran Halobactoria lan Dunaliella salina. Gegayutan kasebut isih durung ana konsensus ilmiah saengga alasane tetep dadi enigma.

Kepiye carane ngunjungi Lake Hillier?

Ditulis manawa Lake Hillier dununge ing Pulo Tengah, sawijining pulau paling gedhe ing kepulauan Australia ing La Recherche. Amarga akses rumit banget, Kunjungan menyang tlaga iki mung bisa ditindakake kanthi mabur liwat helikopter saka bandara Esperance. Iki minangka kegiatan sing larang, nanging uga pengalaman.

Tlaga unik liyane ing donya

Gambar | Rauletemunoz kanggo Wikipedia

Danau kayata Michigan, Titicaca, Tanganyika, Victoria utawa Baikal minangka sawetara tlaga sing paling populer ing saindenging jagad.

Nanging, ing kabeh bawana ana konsentrasi banyu liyane sing ora pati ngerti sing uga sumunar kanthi cahya dhewe amarga keanehan asline, amarga saka komposisi perairan, aksi suhu sing dhuwur banget utawa organisme sing ngenggoni. Mangkono, Ing saindenging planet iki, ana tlaga sing apik kanthi warna sing bisa dikunjungi.

Lake of the Clicos (Spanyol)

Ing Spanyol uga ana tlaga khas sing padha karo Hillier nanging banyune ora jambon padhang nanging ijo zamrud. Iki dikenal minangka Danau Clicos lan dununge ana ing pesisir kulon kutha Yaiza (Tenerife) ing taman alam Los Volcanes.

Sing nggawe laguna iki unik yaiku warna ijo perairane amarga anane pirang-pirang organisme tanduran ing suspensi. Tlaga Clicos dipisahake saka segara kanthi pantai berpasir lan disambungake kanthi retakan lemah. Yaiku wilayah sing dilindhungi, mula nglarang ora diidini.

Danau Kelimutu (Indonesia)

Ing Indonesia ana papan sing dikenal minangka pulau Flores sing Gunung geni Kelimutu, sing duwe telung tlaga sing banyune ganti warna: saka pirus dadi abang liwat biru tuwa lan coklat. Luar biasa bener? Iki minangka fenomena sing bisa dideleng amarga ana kombinasi gas lan uap sing metu saka njero gunung geni lan ngasilake reaksi kimia sing beda nalika suhu dhuwur.

Sanajan dadi gunung geni aktif, jeblugan pungkasan Kelimutu yaiku ing taun 1968. Ing pungkasan abad kaping XNUMX, lingkungane diarani taman nasional ing Indonesia.

Danau Moraine (Kanada)

Dumunung ing Taman Nasional Banff ing Alberta yaiku Danau Moraine, laguna asri glasial sing asri lan banyu biru sing kuat asale saka thaw.

Lingkungan alami pancen apik banget amarga diubengi pucuk gunung Rockies ing Lembah Sepuluh Puncak. Kanthi kredensial kasebut, akeh wong sing mlaku-mlaku mlebu ing Danau Moraine kanggo ndeleng. Banyune sumunar kanthi intensitas luwih gedhe nalika awan, yen suryo srengenge langsung nyerang tlaga disaranake esuk golek dhisik esuk kanggo ndeleng, nalika banyune katon luwih transparan lan nggambarake lanskap sing apik ing pigura.

Kejabi saka tlaga moraineIng Taman Nasional Banff sing padha ana tlaga Peyton lan Louise, uga asri.

Lake Natron (Tanzania)

Dumunung ing tapel wates antarane Tanzania lan Kenya, Lake Natron Iki minangka tlaga banyu asin sing ndhelik ing ndhuwur Lembah Great Rift. Amarga sodium karbonat lan senyawa mineral liyane sing mili menyang tlaga saka pegunungan sekitar, perairan alkalin duwe pH luar biasa 10.5 amarga sodium karbonat lan senyawa mineral liyane.

Yaiku banyu kaustik sing bisa nyebabake kobongan serius ing mripat lan kulit kewan sing nyedhak, sing bisa mati amarga keracunan. Mangkono, Lake Natron Dheweke wis munggah kanthi judhul sing paling bejat ing negara kasebut.

Nanging babagan tampilan eksternal, laguna iki entuk warna abang utawa jambon sing unik, kadang uga oranye ing wilayah ngisor, amarga mikroorganisme sing urip ing kerak sing digawe uyah alkalin. Apik tenan!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*