Apa perusahaan Australia paling gedhe?

Apa perusahaan Australia paling gedhe? Pitakon iki langka ing njaba lingkaran ekonomi khusus. Iki dipengaruhi dening kasunyatan manawa negara samodra katon adoh banget kanggo kita lan kita ora ngerti sethithik.

Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa Australia duwe nyewa per kapita luwih dhuwur tinimbang Jerman, Inggris lan Prancis. Kajaba iku, rangking nomer loro, sawise Norwegiaing Indeks Pembangunan Manungsa lan nomer enem ing kualitas urip disiapake dening majalah 'Ahli Ekonomi'. Kanggo kabeh iki, ngerti perusahaan sing paling gedhe ing Australia penting ing jagad global saiki.

Apa perusahaan Australia paling gedhe? Saka pertambangan nganti perbankan nganti kesehatan

Perusahaan Australia paling gedhe nyakup macem-macem sektor ekonomi, nanging kabeh duwe kekuwatan sing gedhe banget ing bidhang tumindak. Kita bakal nuduhake sawetara perusahaan kasebut.

BHP Milyar

iku salah sawijining perusahaan tambang paling gedhe ing saindenging jagad. Lair ing taun 2001 wiwit gabung karo Inggris Milyar lan wong Australia Pemilik Bukit Rusak. Kantor pusatnya ana ing Melbourne, nanging duwe delegasi ing rong puluh lima negara, ing endi ekstrak mineral kayata wesi, intan, nikel lan uga bauxite.

Paling taun wingi ngumumake penghasilan udakara 46 siji milyar dolar, kanthi bathi kira-kira sethithik kurang saka setengah, udakara 20 milyar dolar.

Bank Nasional Komanwel

Cabang Bank Commonwealth Australia

Bank Komanwel Australia

Kaya sing sampeyan ngerteni saka jenenge, bank sing beroperasi, ora mung ing negara samodra, nanging uga ing kabeh wong ing wilayah kasebut, uga ing Asia lan malah ing Amerika Serikat y Inggris.

Ing kompetisi angel karo bank utama liyane ing negara kasebut, ing Nasional Australia, Persemakmuran luwih gedhe tinimbang karo kapitalisasi. Paling taun wingi ngumumake penghasilan udakara 30 milyar dolar Australia, yaiku udakara 45 milyar euro.

Klompok Rio Tinto

Kita bali menyang kegiatan penambangan kanggo ngandhani babagan perusahaan iki sing uga kalebu perusahaan Australia paling gedhe. Kantor pusaté isih ana ing London, nanging lair saka gabungan Inggris Rio Tinto-Seng Perusahaan, karo tambang ing Spanyol, lan Australia Conzinc Rio Tinto.

Es perusahaan tambang batubara paling gedhe ing donya lan sawetara taun kepungkur nyoba dituku dening BHP Milyar, sing mung dakcritakake. Nanging, operasi durung rampung. Ing taun 2020, Río Tinto Group nglaporake bathi meh US $ 45 milyar.

Grup Woolworths

Iki kalebu salah sawijining papan pisanan ing klasifikasi perusahaan saka bioteknologi. Antarane area produksi yaiku vaksin, dadi topik saiki, nanging uga produk sing asale saka plasma lan regenerasi sel liyane. Iki digawe ing taun 1916 dening pamrentah Australia dhewe, nanging iki privatisasi ing taun 1994.

Nganggo 25 wong lan taun kepungkur duwe penghasilan meh 10 milyar dolar sing meh rong ewu entuk bathi. Babagan kapitalisasi pasar, regane 145 milyar dolar.

Kantor Westpac

Kantor Perbankan Westpac

Westpac Banking Corporation

Maneh bank katon ing dhaptar iki sing nanggepi perusahaan Australia sing paling gedhe. Diadegake ing 1817, Pasifik barat (tegese Westpac) darmabakti kanggo perbankan tradisional lan perbankan komersial lan bisnis, manajemen kekayaan lan perbankan institusional.

Uga duwe cabang ing Selandia Anyar. Babagan regane kapital ing pasar, udakara 90 milyar dolar Australia. Penghasilan sampeyan ing taun 2020 yaiku meh 22 milyar lan bathi udakara patang milyar dolar Australia. Dene karyawane, udakara udakara 40 ewu.

Macquarie Gruop

Aktivitas perusahaan iki uga ana gandhengane karo perbankan, sanajan ana gandhengane karo investasi. Wis ana ing 25 negara lan duwe luwih saka 14 ewu karyawan. Yaiku manajer aset infrastruktur paling gedhe ing planet iki, amarga ngatur udakara 495 milyar dolar ing jinis aset iki.

Kapitalisasi pasar meh 53 milyar lan, ing taun 2020, wara-wara kasebut bathi udakara telung milyar dolar. Perusahaan iki pancen kuat saengga media Australia njuluki "Pabrik Milyuner."

Westfarmers, pengecer ing antarane perusahaan Australia paling gedhe

Yen perusahaan sadurunge darmabakti kanggo masalah pertambangan, perbankan lan kesehatan, iki bakal ditindakake eceran. Khusus, adol produk kimia, industri, pupuk lan, amarga entuk klompok Coles, uga panganan.

Supermarket Coles Group

Supermarket Coles Group, anak perusahaan saka Westfarmers

Didhisiki ing taun 1914 minangka koperasi petani, saiki nggunakake luwih saka satus ewu wong. Ing taun 2020 duwe penghasilan reged meh 31 milyar dolar, kanthi bathi udakara udakara rong.

Telstra Corporation Winates

Salah sawijining perusahaan Australia paling gedhe ora bisa absen saka dhaptar perusahaan sing khusus kanggo telekomunikasi. Khusus, adol telephony tetep lan seluler, Internet lan mbayar layanan televisi. Iki minangka sing paling penting sing makarya ing negara samodra, kanthi kapitalisasi pasar meh 45 milyar dolar.

Ing taun 2019 duwe udakara 26 karyawan lan penghasilan taunan reged udakara udakara 30 milyar dolar kanggo bathi bathi saklawasé papat.

Kelompok Transurban

Australia minangka negara sing amba, kanthi luwih saka pitung yuta kilometer persegi. Mula, sampeyan ora bakal kaget yen perusahaan sing darmabakti pambangunan lan operasi dalan gedhe Minangka salah sawijining negara paling gedhe ing negara kasebut.

Kajaba iku, Transurban uga makarya ing Inggris y Amerika Serikat. Kapitalisasi pasar udakara 43 milyar dolar lan digawe ing taun 1996. Saiki, udakara ana 1500 karyawan lan penghasilan bruto udakara udakara 3 milyar dolar kanthi bathi bathi udakara sewu.

Toko Telstra

Toko Telstra

Amcor Limited, ngemot kanggo nggawe salah sawijining perusahaan Australia paling gedhe

Perusahaan iki uga darmabakti kanggo transportasi, sanajan ing sektor sektor kemasan. Saiki ana ing patang puluh negara, kalebu España, lan nduwe nilai pasar udakara $ 27 milyar. Nduwe udakara 35 karyawan lan penghasilan reged meh 10 milyar dolar, dene bathi bathi udakara 1500 yuta.

Minangka kesimpulan, yen sampeyan kepengin weruh yaiku perusahaan Australia sing paling gedheSampeyan wis ngerti manawa kalebu, kalebu dhasar ing sektor kayata pertambangan, perbankan lan transportasi. Nanging, perusahaan gedhe liyane, kayata CLS Winates, melu produksi produk sanitasi utawa, kayata Kelompok Goodman, menyang jagad bisnis real estate.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*