Flora Brasil ing bebaya kepunahan

brazil kembang
Brasil Mengkono dadi negara paling ijo ing Amerika Selatan, papan sing amba banget alam lan keanekaragaman hayati sing luar biasa. Nanging, kekayaan sing akeh banget iki diancam, utamane flora brazilian.

Panaliten sing ditindakake sawetara taun ing negara Amerika Selatan ngramal jumlah spesies tanduran sing ngancam dadi 2.118. Ora mung iku: uga, miturut ahli biologi Brasil sing prestisius Gustavo Martinelli, koordinator saka Buku Merah Flora Brasil (2013), ing tingkat punah spesies luwih cepet tinimbang sing dipikirake sawetara taun kepungkur.

Martinelli nindakake tugas katalog lan klasifikasi tugas titanic kekayaan vegetasi Brasil. Upayane uga diarahake kanggo nambah kesadaran ing masarakat lan panguwasa babagan pentinge obrolan babagan harta karun iki.

Akeh jinis flora Brasil kalebu ing Dhaptar Abang Uni Internasional kanggo Konservasi Alam (IUCN). Nanging, miturut riset anyar, dhaptar nyata luwih akeh.

Para ahli ngira manawa ing alas Brasil isih ndhelik akeh spesies sing durung ditemokake. Spesies iki bisa antara 10% lan 20% saka flora Brasil nyata. Apike, tingkat identifikasi spesies anyar luwih alon tinimbang tingkat ngilange spesies sing dingerteni.

ing alasan kepunahan massal iki wis kondhang. Iki bisa dirangkum dadi telu:

  • Logging diskriminasi kanggo tujuan pertanian.
  • Deforestasi kagayutake karo urbanisasi ruang anyar.
  • Kebakaran alas.

Spesies tanduran sing diancam ing Brasil

Spesies flora Brasil sing kaancam bakal diklasifikasikake dadi papat klompok miturut level ancaman. Klasifikasi iki digawe adhedhasar kriteria tingkat penurunan, ukuran populasi, area distribusi geografis lan derajat fragmentasi populasi.

Iki minangka dhaptar ringkes spesies paling emblematic sing kaancam bakal punah:

Andrequicé (Aulonemia effusa)

Uga dikenal kanthi jeneng liyane kaya campinchorâo, aveia do ditutup o samambaia indiana. Iki minangka tanduran kanthi tampilan kaya pring sing biasane tuwuh ing wilayah pesisir Brasil. Dina iki dheweke ana ing bebaya serius.

Brasilian (Syngonanthus brasiliana)

Salah sawijining spesies sing bakal kaancam ing Brasil yaiku spesies sing menehi jeneng negara iki. Kayu kasebut digunakake dening para warga Portugis kanggo pabrik pewarnaan lan pabrik alat musik tartamtu.

jacaranda da baia

Jacaranda cabang saka Baia

Jacaranda da Baia (Dalbergia nigra)

Wit endemik flora Brasil sing kayune regane larang banget. Pembalakan tanpa pilih kasih nyuda jumlah spesimen meh kabeh ombone.

Marmelinho (Glaziovii paling murah)

Tanduran semak sing ngasilake woh wohan beri kanthi akeh sifat sing migunani kanggo kesehatan. Tanduran iki, sing kalebu kulawarga sing padha karo wit mulberry, mbebayani banget ing Brazil.

Paininha

Paininha kanthi kembang abang lan kuning sing padhang. Spesies sing kaancam bakal punah.

Paininha (Trigonia bahiensis)

Tanduran kanthi kembang abang lan kuning sing apik sing ana ing wilayah pesisir wis suda banget ing taun-taun pungkasan.

Palmito-juçara (Euterpe edulis)

Subspesies saka kurma kurcaci kanthi bagasi tipis sing tuwuh ing sawetara wilayah kidul negara kasebut. Kebun palem ing jaman mbiyen saiki mung winates ing paseksen.

pinheiro parana

Pinheriro do Paraná utawa Araucária: pinus "Brasil" sing bisa ilang.

Pinheiro do Paraná (Araucaria angustifolia)

Spesies wit kulawarga Auraucariaceae didhaptar minangka flora rentan. Pinus Brasil iki, uga diarani curi, dhuwure bisa nganti 35 meter. Originally, digawe kanthi bentuk akeh kayu ing sisih kidul negara kasebut. Kekurangane ing pirang-pirang dekade pungkasan iki dramatis.

Sangue de Dragâo (Helosis cayennensis)

Wit saka wilayah Amazon sing getah abang, padha karo getih, digunakake kanggo ngasilake produk kesehatan lan kecantikan.

Velame preto (Camarea hirsuta)

Tanduran "benang ireng" sing misuwur, saiki wis akeh banget, ing praktike ilang ing negara kasebut.

wulune

Tanduran wulu lan langka

 

Veludo (Duguetia glabriscula)

Tanduran kanthi kembang jambon kanthi ciri khas utamane yaiku batang lan godhong "wulu". Satus taun kepungkur, disebarake ing meh kabeh negara, saiki isih ana ing wilayah-wilayah lindung tartamtu.

Simpen flora Brasil

Cukup wajar yen inisiatif penting ditindakake kanggo ngreksa flora Brasil. Brasil minangka tandha tangan saka Konvensi Keanekaragaman Hayati lan Target Aichi (2011), komitmen internasional sing ambisius kanggo nyegah kepunahan spesies sing kaancam.

Antarane langkah-langkah liyane, pamrentah federal nerbitake sawetara taun kepungkur a peta wilayah prioritas, akeh sing wis nampa a status perlindungan khusus. Lan ora mung kanggo nylametake flora, nanging uga fauna ing negara kasebut.

Ing kabeh proyek konservasi kasebut, ing teknologi nduwe peran penting. Matur nuwun, sampeyan bisa ngreksa wiji tanduran sing diancam bakal dienggo mbesuk ing papan sing wis pulih.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   anonim ngandika

    Aku seneng karo lino

  2.   CARLOS ngandika

    KANGGO KANGGO AKU ORA PUNING INFORMASI
    Bener
    Napa Dheweke kalebu salah sawijining M.
    SHIT LAN LAPUTA
    PZ CARAJO