Tradhisi lan festival Kanada

Tradhisi Kanada

Kanada minangka negara sing misuwur ing saindenging jagad amarga dadi negara multikultur kanthi macem-macem pengaruh budaya sing nggawe macem-macem adat istiadat lan tradhisi wilayah jagad iki. Bangga duwe identitas unik, wong Kanada misuwur ing negara apa wae sing dikunjungi, ora mung amarga bangga dadi warga negara paling gedhe nomer loro ing saindenging jagad (ing babagan total area), nanging uga kanggo adat istiadat lan festival sing ana papan. kanggo kabeh wong. Apa sampeyan ngerti apa Tradhisi Kanada?

Mesthi, yen kita takon karo wong sing urip ing negara iki, apa sing paling apik yaiku Kanada, bakal angel banget dheweke tetep mung nganggo siji bidang. Kita ora mung ngadhepi siji pedunung banget grapyak, nanging ngerti banget babagan alam lan tanpa stereotipe sing bisa nggawe papan kanggo macem-macem wong, saka endi asalé.

Jinis masarakat iki nggawe budaya dadi patokan kanggo akeh wong liya nalika nggawe festival multikultural sing wis dadi patemon ewonan ewonan wong saben taun. Iki uga mengaruhi evolusi kabeh tradhisi sing bisa ditemokake ing negara iki, saengga kabeh wong rumangsa dadi bagean saka negara kasebut, ora preduli saka ngendi papane.

Tradhisi Kanada

Budaya Kanada dipengaruhi banget karo macem-macem penakluk sing teka ing negarane: basa Prancis lan british. Para penakluk kasebut nambah pengaruh budaya dhewe menyang budaya pribumi ing negara kasebut.

Kanthi akeh para imigran, lan negara sing beda-beda, ana pirang-pirang wilayah ing Kanada kanthi adaptasi beda kanggo macem-macem bangsa sing teka lan ngrasakake tresna banget. dheweke wis bisa ngarani Kanada "omahku".

Asil saka kombinasi budaya kasebut, nggawe Kanada dadi bangsa sing beda-beda lan macem-macem budaya minangka negara sing sambutan, dadi salah sawijining papan favorit kanggo bermigrasi kanggo wong-wong saka macem-macem negara lan budaya ing saindenging jagad.

Tradhisi sing paling umum saka populasi ing Kanada

Ninggalake alas kaki ing ngarep omah saka wong sing dikunjungi utawa ing omah dhewe, mlaku liwat, kaos sikil utawa nganggo jinis alas kaki liyane sing durung teka saka dalan.

Yen kita diajak mangan utawa acara ing omah wong, kita kudu nggawa kembang, anggur utawa coklat sing bermutu, minangka tandha rasa syukur lan kabecikan.

Nalika nggawe pacelathon karo wong liya, kita kudu nyoba supaya wong liya bisa ditrima sethithik, ngurmati ruang pribadi minangka tandha pakurmatan.

Festival tradisional ing Kanada

Kanada minangka papan kelairan sawetara festival gedhe sing bisa dinikmati ing macem-macem wilayah. Sawetara festival kasebut misuwur banget ing kalangan pengunjung ing negara kasebut lan pedunung dhewe, mula penting ngerti festival gedhe, lan tanggal, kanggo ngrancang agenda sosial kita.

Ana akeh festival sing, sanajan dianakake ing Kanada, nggawe cara nganakake festival sing wis diterapake ing negara lan budaya liyane. Ngunjungi kabeh festival sing bisa ditindakake ing negara iki bakal nggawe pikiran kita ndeleng lan nikmati budaya kaya sadurunge. Yen kita kudu milih festival sing bakal dikunjungi ing Kanada, sampeyan ora kudu lali karo sawetara ing ngisor iki:

Festival Internasional "Celtic Colors"

Festival Warna Celtic

Kita ngadhepi salah sawijining acara paling populer sing ana ing Kanada. Akeh wong, lokal lan pengunjung, ora gelem kliwat rawuh ing festival iki. Umume, kedadeyan ing wulan Oktober saben taun, ing pulau kasebut Cape breton sangang dina. Liwat budaya Celtic, iku festival sing bisa dingerteni budaya iki ing Amerika Utara.

Festival "Cukup kanggo ngguyu" ing Montreal

Mung kanggo pesta ngguyu

Saben Juli, ing Kutha Montreal, festival iki adhedhasar komedi lan monolog dirayakake. Minangka festival sing sampurna kanggo lunga karo kulawarga lan kanca-kanca kanggo seneng-seneng sedina muput kanthi cara sing beda.

Ing lurung-lurung ing kutha sing apik iki, kita bisa ngrasakake macem-macem wong sing bakal nggawe kita ngguyu kabeh: apa uga guyon, monolog, trik sulap, lsp.

Festival Jazz ing Montreal

Yen sampeyan dadi pengikut Musik jazz, festival iki minangka tanggal paling sampurna ing wilayah Kanada. Sajrone wulan Juli, ing kutha Montreal, festival dianakake kanthi luwih saka 3.000 musisi jazz warga negara saka luwih saka 30 negara sing beda-beda, mung ngungsi kanggo festival iki. Kita bisa nikmati konser ruangan gratis lan konser berbayar ing macem-macem gedung.

Karnaval Musim Dingin Quebec

Kita ngadhepi festival sing ana ing Kutha Quebec wiwit taun 1955 rapi karo kewan kewan sampeyan dhewe. Daya tarik sing apik yaiku parade awan lan wengi sing anggota komunitas lan maskot melu. Kita uga bisa nemokake macem-macem acara lan kegiyatan ing saindenging kutha sing ana ing sangisore kali sing kuat, amarga biasane pungkasane wulan Januari. Mula, contone, salah sawijining kegiyatan sing paling akeh pengikut sajrone festival iki yaiku lomba sled lan es kayo.

Festival Musik Rakyat Edmonton

Festival musik rakyat ing Kanada

Sampeyan seneng ing musik rakyat? Minggu kaping pindho saka Agustus ing Edmonton sampeyan duwe festival ngenteni sampeyan. Acara musik iki suwene patang dina karo seniman kanthi pirang-pirang jinis (folk, Celtic, injil, lsp.), Sing nggabungake pagelaran antarane panggung utama lan tahapan artis utawa tahap saben artis beda-beda aktif.

Esuk, kita bisa seneng macem-macem lokakarya lan konser sing ana gandhengane karo macem-macem jinis panganan, kerajinan tangan, toko CD lan barang dagangan saka macem-macem seniman, lsp. Acara kasebut mesthi ditindakake ing papan sing padha, liwat luwih saka 12.000 tiket akhir minggu suwene luwih saka 20 taun.

Stampede Calgary

Stampede Calgary

Iki dikenal kanthi jeneng "Pertunjukan Ruangan Terbesar Bumi”Diadegake ing kutha Calgary, ing pertengahan Juli udakara, suwene 10 dina, dadi salah sawijining festival paling dawa sing dianakake ing Kanada.

Sajrone festival iki, kita bisa nikmati rode mitos babagan bantheng lan jaran sing dikenal ing saindenging jagad, macem-macem rasa, konser, atraksi, balapan kreta, lsp. Pancen kedadeyan ing sisih kidul-wétan kutha Calgary, ing kana luwih saka 350.000 wong teka lan nikmati kanthi langsung, lan liwat televisi, rong yuta wong liyane.

"Symphony of Fire" ing kutha Vancouver

Simfoni geni

Yen ngunjungi Kutha Vancouver, kita bakal nemokake festival sing saben taun dianakake kembang api nganti pirang-pirang dina. Wis dadi kompetisi internasional kanthi cara "ramah" ing antarane macem-macem wilayah ing donya, dirayakake kanthi cara kembang api njeblug kanthi irama kanthi irama musik sing dipilih.

Diyakini minangka kontes kembang api paling gedhe ing donya sing ditindakake saben musim panas ing musim panas ing kutha Vancouver. Festival sing diantisipasi dening para pengunjung lan warga lokal, kanthi saben taun, nambah popularitas lan para pamiarsa.

Preinan Kanada liyane

ing preinan nasional Kanada dirayakake: 1 Januari kaya Dina Taun Anyar ing pirang-pirang jagad, 20 Mei Dina Ratu Victoria. Dina sing penting banget ing tanggalan yaiku tanggal 1 Juli, Dina Nasional Kanada. Tanggal 1 September ing Pesta kerja, 14 Oktober yaiku Dina Thanksgiving lan tanggal 1 November ing Dina Wong Mati. Natal tanggal 25 Desember lan esuke dirayakake riyaya San Esteban.

Dina kapisan taun ing Vancouver, wis rampung "Renang karo bear putih". Nglangi 274 meter kanthi suhu rata-rata 6 derajat. Ing perayaan sing padha ing taman ratu Victoria dianakake acara sing mercon diluncurake sewengi suwene.

En Quebec, ing wulan Februari dianakake karnaval. Sewelas dina ing kutha iku bakal dikemas karo wong sing mangkat arak-arakan nalika wengi. Dheweke melu kontes patung es, balapan kapal ing Kali St. Lawrence, lan akeh kontes sing gegandhengan karo salju liyane. Uga ing Februari nanging ing Terusan Rideauing Ottawa, paling gedhe ing donya, ing winterlude. Iki minangka acara sing diwiwiti saka kulo balon nganti balet es.

Yen wektu iku sampeyan wis cedhak Niagara Aja mandheg kanggo ngunjungi la Anggur lan Pameran Anggur utawa Pameran Pertanian Royal Toronto.

Sajrone musim gugur, festival dianakake ing pirang-pirang papan ing planet iki: Oktoberfests. Kutha-kutha padha macak kaya kutha-kutha desa lawas lan crita rakyat lokal keprungu ing endi wae.

Yen sampeyan seneng musik ing Vancouver wiwit 21 nganti 30 Juni, ana festival jazz tahunan lan salah sawijining festival musik jazz paling penting ing donya ing tanggal 27 Juni nganti 7 Juli, kanthi 1600 musisi saka Kanada lan 350 pertunjukan.

Preinan kanggo kabeh selera. Yen sampeyan dening lelungan menyang Kanada priksa tanggalan sing sampeyan bakal bisa melu ing partai lokal lan sinau luwih lengkap babagan adat istiadat ing papan sing apik iki.

Kaya sing wis sampeyan waca, Inggris wis ditambahi a macem-macem de pueblos y budaya sing tetep isih akeh tradisi y pahargyan. Saka tradhisi Kanada apa sing sampeyan pilih?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   MARIA ngandika

    Kanada minangka bapakku, nanging aku ora bisa lunga amarga ora duwe visa lan miturut ukum Arizona, aku ora nyinggung sampeyan, nanging jagad iki kagungane kabeh wong

    Gracias

  2.   kim ngandika

    sejatine canada ayu

  3.   Daniel Ayala ngandika

    Kajaba iku ayu, iki utamane apik kanggo keramahan lan kemurahane, ngurus lingkungan lan tanggung jawab pamrentah kanggo njaga layanan dhasar kanggo urip masarakat. Urip ing Kanada!

  4.   mariana ngandika

    waaaooooooooooooooooooooooo!
    Aku ora ngerti

  5.   leslie ngandika

    iku apik banget

  6.   geraldine ngandika

    Iki minangka kedadeyan paling adhem sing durung nate daksumurupi, yaiku bacano saka Kolombia kanggo renang nganggo bruwang kutub lan urip saben dina lan seneng-seneng Kolombia uga duwe bagean sing apik banget nanging kita butuh bruwang kutub
    dadi apik apa sing tak tulis

  7.   sa ngandika

    Wong gemblung

  8.   panglipur ngandika

    Halo, jenengku Consuelo lan aku pengin ngerti Kanada amarga rumangsa apik banget. Aku saka Kolombia. Sing daksenengi negara iki yaiku iklim ...…. 🙂

  9.   chris ngandika

    Penting, apa sing sampeyan ucapake, panglipur

  10.   Luisa ngandika

    Halo, postingan sing apik banget.
    Aku arep takon: 1 November preinan ing Kanada? Aku wis ngerti manawa ora ana ing AS, nanging aku ora yakin manawa dina iki kerja ing Kanada utawa ora.